Scorțișoara, ingredientul aromat care te ajută să slăbești

Sărbătorile de iarnă sunt mereu foarte colorate din punctul de vedere al gastronomiei și există în meniu și aromatele feluri de mâncare (sau băuturi) cu scorțișoară. Ei bine, iată că scorțișoara este un adjuvant în procesul de slăbire, spun specialiștii.

christmas-cookies-and-sweets-background-space-for-text_1320-763

Substanța care dă gustul specific al ingredientului, aldehica cinamică, stimulează topirea grăsimilor, potrivit unui studiu citat de Digi24. Bineînțeles că totul trebuie tratat cu moderație, spun cercetătorii, deoarece dacă vom alege să punem scorțișoară în orice sau să o consumăm în cantități foarte mari s-ar putea să ne facem mai mult rău.

close-up-of-cinnamon-sticks-and-star-anise_1205-108

Mai există și dieta cu scorțișoară și miere, bogată în vitamine, deoarece mierea conține foarte multe substanțe benefice nouă. Astfel, poți să contribui și la arderea kilogramelor în plus, dar și la clădirea sănătății tale interioare. Desigur, orice dietă nu va avea rezultate dacă nu va fi susținută de un regim alimentar bine întocmit și de sport. Sportul este esențial în acest proces, deoarece organismul trebuie să asimileze pas cu pas procesul, pentru ca tu să te simți bine.

top-view-of-bowl-with-lentils-and-variety-of-condiments_1220-423

Cercetătorii notează că sunt necesare studii suplimentare, de impact și analize amănunțite pentru a putea înțelege cum putem profita de beneficiile scorțișoarei, dar și pentru a descoperi care sunt efectele secundare care ne-ar putea afecta sănătatea.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursa foto: www.freepik.com