Săptămâna aceasta la Cluj-Napoca: Sir Tom Jones in concert

SIR TOM JONES:  O scurta istorie despre puterea unei voci memorabile, de legenda

Cariera de 50 de ani a lui Tom Jones a devenit in mod remarcabil din ce in ce mai buna cu trecerea timpului.

 Tom Jones este un artist complet, cu numeroase hit-uri care s-au clasat pe primele pozitii in topurile muzicale internationale, turnee, show-uri spectaculoase in Las Vegas, reveniri muzicale impresionante si participarea ca antrenor la celebra emisiune The Voice UK.

Pe 26 iunie artistul va concerta pentru prima data la Cluj Napoca.

Popular ca interpret live și artist de studio timp de cinci decenii, Jones a obtinut – la vârsta de 77 de ani – cele mai bune recenzii ale carierei sale pentru albumele recente Long Lost Suitcase, Spirit In The Room și Praise & Blame.

Criticii din întreaga lume au aprobat în unanimitate discografia recenta, atat in varianat inregistrata cat si ceași admirația lor e generala atât pentru albumul înregistrat, cât și pentru interpretarea live.

 

Thomas Jones Woodward s-a născut la Pontypridd, sudul Țării Galilor, Marea Britanie, pe 7 iunie 1940, dintr-un tată care a lucrat în minele de cărbune din Valea Rhondda. După ce a renunțat la școală la vârsta de 15 ani, lucrand intr-o varietate mare de domenii, cântând în cluburi pe timp de noapte și căsătorindu-se la vârsta de doar 17 ani, Jones a semnat cu Decca Records din Londra

 

Jones a experimentat cu multe genuri muzicale. Deși este bine cunoscut pentru hit-uri precum, It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, What’s New Pussycat, I’ll Never Fall In Love Again si If I Only Knew, el este în primul rând un artist cu suflet de blues. El a rămas un artist de studio de referinta, cu albumul său Reload din 1999, cu cele mai mari vânzări (5m) din cariera sa. Tom a fost un jucator cheie in documentarul Red White & Blues al lui Martin Scorsese, iar in 2004 a lansat un album de rock n roll cu Jools Holland. În 2008, 24 Hours, a fost un punct culminant al carierei sale, multe dintre piese fiind scrise de artist, ca o reflecție profunda și evocatoare a vieții sale bogate si pline de energie.

 

In 2010 a avut loc o schimbare de direcție, iar Tom a lansat cel de-al 39-lea album de studio, “Praise & Blame”. Mantra “Praise & Blame” a fost “revenirea la elementele de bază”, iar albumul a fost înregistrat ca o interpretare live în studioul lui Peter Gabriel din Bath, Anglia, produs de Ethan Johns (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). Rezultatul a fost produsul unui cantaret de cel mai inalt nivel.

 

După succesul  “Praise & Blame”, în mai 2012 Tom a lansat “Spirit In The Room”. Împreună cu producătorul / chitaristul Ethan Johns la studiourile Bath’s Real World, “Spirit In The Room”, ca și predecesorul său, îi permite lui Tom  să aducă o voce în cântece așa cum numai el poate. Însoțit de Ethan Johns, albumul include piese prețioase compuse de o varietate de scriitori – Richard Thompson, Leonard Cohen, Paul Simon și Paul McCartney, printre altii. Spiritul albumului este simplu, brut și plin de suflet.

 

Tom a fost numit Sir de Majestatea Sa Regina în 2006, o onoare pe care o apreciaza profund. O onoare pe care a reușit să o sărbătorească din nou în 2012, când a participat la concertul Jubilee Queens Diamond de la Palatul Buckingham. Printre cele mai importante momente ale carierei sale lungi se numără primirea premiilor BRIT pentru cel mai bun artist bărbat și contribuția excelentă la muzică, premiul Silver Clef pentru întreaga cariera, premiul Hitmaker de la [US] Hallwriting Hall of Fame, GQ Man Of The Year și prestigiosul premiu britanic Trust Awards. A fost personaj de benzi animate în The Simpsons, Duck Dodgers, The Emperors New Groove; alte roluri de film includ Mars Attacks ale lui Tim Burton. În 2012, el a debutat în primul sau rol  alături de Brenda Blethyn și Alison Steadman, în “Playhouse Presents: King of The Teds” pentru Sky Arts.

 

Intr-un an de turneu foarte reușit în 2014, Tom a concertat la MCG din Melbourne pentru AFL Grand Final, cel mai important eveniment sportiv din Australia, alături de Ed Sheeran. Mai târziu, a avut onoarea să apară la concertul lui Neil Young’s School Benefit, împreuna cu Florence + The Machine, Soundgarden, Pearl Jam, Brian Wilson și alții. Și în Marea Britanie, a fost onorat să închidă primele premii anuale BBC Music, ajutând la sarbatorirea unui an fantastic de muzică pentru întregul trust BBC, interpretând alături de Paloma Faith, un cor de sute de persoane și de orchestra BBC.

 

 

În 2015, Sir Tom și-a continuat rolul de antrenor la The Voice din Marea Britanie, alături de Will.i.am, Rita Ora și Ricky Wilson. În februarie, a fost invitat pentru a participa la cea de-a 25-a aniversare a premiului MusiCares Person Of The Year tribute, pentru sarbatorirea lui Bob Dylan, alături de Bruce Springsteen, Beck, Jack White, Bonnie Raitt, Willie Nelson și mulți alții. Următoarea seară a cantat la a 57 a editie ale premilor anuale Grammy. După câteva luni de turneu, Sir Tom a lansat prima sa autobiografie  intitulată Over the Top And Back și coloana sonoră care o însoțeste, intitulată Long Lost Suitcase (VirginEMI / Caroline), pe care a promovat-o în mod activ la nivel internațional. De asemenea, a găzduit și a cantat la un eveniment special de televiziune de 2 ore cu prietenii săi din muzică și comedie într-un efort major de strângere de fonduri pentru organizația de caritate BBC Children In Need.

 

 

2016 a fost un an dificil, dar ocupat pentru Sir Tom, deoarece s-a străduit să lucreze, trecand peste durerea de a-și pierde prietena din copilarie și soția de 59 de ani, Melinda, în aprilie. Tom și formația sa au ridicat concertele la un alt nivel, obținând recenzii bune în Europa și America. O scurtă excursie în Germania pentru a canta cu Helena Fischer a terminat anul intr-o notă pozitivă.

 

 

2017 a văzut întoarcerea lui Sir Tom in televiziunea de sâmbătă seara, reluând rolul de antrenor și mentor la ITV, in cadrul Voice UK, în care a ghidat un talent nou sub forma duetului Welsh Into the Ark până in finala mare a celei de-a șasea editii. Lunile de vară au adus un turneu sold out, cu recenzii foarte bune, în timp ce Sir Tom și formația sa au facut un tur al Marii Britanii și Europei, aducând finalistii emisiunii Voice UK, Into The Ark, ca moment de deschidere pentru show-uri și invitați speciali in concerte.

 

tom jones cluj

Sir Tom este într-adevăr o legendă vie, unul dintre puținii artiști a căror profesie a început în zorii muzicii populare moderne, care continuă să aibă o carieră de succes până în prezent. Spectacolul său irezistibil traversează ere muzicale și genuri, nu tine cont de clasele sociale si se adresează tinerilor și bătrânilor, indiferent de sex. Sir Tom a fost întotdeauna despre puterea cântecului, puterea vocii.

 

Biletele pentru concertul de pe 26 iunie 2019, Sala Polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca sunt disponibile online pe tomjones.emagic.ro, la mai multe categorii de preț, între 145 lei și 427,5 lei, în funcție de locul în sală. Biletele sunt, de asemenea, disponibile pe eventim.ro, iabilet.ro și în punctele de vânzare Eventim și IaBilet.

 

 

Concertul Tom Jones din 26 iunie 2019 de la Cluj-Napoca este organizat de Emagic Live și Live Nation.

 

Parteneri media:

The Woman, MagicFM, KanalD, Adevărul, Catavencii, Agerpres, Zile și Nopți, Life.ro, Wowbiz.ro, Sunete, Infomusic, iConcert.ro, BestMusic, Cluju.ro, ClujLife.com.

 

sursa foto: emagic, tomjones.com