Tendințe în materie de ochelari de soare: 8 dintre cele mai populare modele în 2019

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu care îți protejează ochii de razele soarelui, ci sunt și o piesă care te poate ajuta să faci un statement stilistic. Trendurile în materie de ochelari de soare pentru 2019 nu sunt deloc restrictive, ba dimpotrivă, îți permit să experimentezi cu o mulțime de forme, culori și imprimeuri.

 

Împreună cu optica medicală Videt.ro, care are o colecție vastă de modele de ochelari de soare, am făcut o listă a celor mai în vogă stiluri de ochelari de soare ale momentului. Iată care sunt acestea:

1. Ochelarii de soare sport devin o piesă casual

2019 este anul în care ochelarii de soare sport devin din ce în ce mai prezenți în ținutele de zi cu zi. Cu forme aerodinamice și stiluri “wrap-around”, aceștia te ajută să obții un look edgy și futurist.

 

Pentru că majoritatea ochelarilor de soare sport sunt creați special pentru a oferi protecție în momentele în care practici anumite activități sportive, aceștia sunt confecționați din materiale mai rezistente decât o pereche de ochelari de soare obișnuită.

01 ochelari de soare sport ray-ban

02 ochelari de soare sport adidas

2. Ochelarii de soare cu rame roșii, pentru o infuzie de culoare

Majoritatea modelelor de ochelari de soare populare în 2019 sunt piese statement, așa că, în mod evident, designerii s-au orientat și către culori îndrăznețe, care să facă pereche bună cu formele deosebite ale ramelor.

 

Roșul este fără îndoială culoarea anului pentru rame de ochelari de soare. Această culoare transmite întotdeauna un mesaj puternic, iar o pereche de ochelari de soare roșii este accesoriul care îți poate însufleți ținutele de zi cu zi.

03 ochelari de soare cu rame rosii gucci

3. Ochelarii de soare cat eye reinventați își păstrează eleganța

Un model extrem de feminin, ochelarii tip cat eye aduc o alură retro oricărei ținute. Totuși, modelele din acest sezon se îndepărtează puțin de clasica formă de ochi de pisică și apar în diferite variante, cum ar fi ochelarii cat eye supradimensionați sau ochelarii cat eye rectangulari.

 

În timp ce ochelarii cat eye cu unghiuri drepte sunt perfecți pentru un look minimalist, cei supradimensionați se pretează unui outfit extravagant, care iese din tipare.

04 ochelari de soare cat eye rectangulari Alexander McQueen

05 - ochelari de soare cat eye Max Mara

 

4. Ochelarii de soare cu rame cu imprimeuri, un must-have

În acest sezon imprimeurile sunt prezente pe toate piesele vestimentare, dar și pe ochelarii de soare. Fie că e vorba de popularele imprimeuri tip animal print, fie că e vorba de imprimeuri mai jucăușe precum bulinele sau dungile, ramele cu astfel de printuri vor da o notă tinerească oricărei ținute.

06 - Ochelari de soare cu animal print Max Mara

07 - Ochelari de soare cu buline Dolce and Gabbana

5. Ochelarii de soare flat top, pentru un aspect demn de Hollywood

Pentru un look cu adevărat cool, pe care îl etalează majoritatea celebrităților în pozele surprinse de paparazzi, poartă ochelari de soare flat-top. După cum le spune și numele, aceștia au o formă rotunjită sau rectangulară în partea de jos a lentilei și aplatizată în partea de sus.

 

Ochelarii de soare flat top sunt extrem de versatili și pot fi purtați atât în ținute elegante, cât și în ținute casual.

08 - Ochelari de soare flat top Alexander McQueen

6. Ochelarii de soare rotunzi cu un twist contemporan

Ochelarii cu ramă rotundă sunt considerați clasici, fiind popularizați de cântărețul John Lennon în anii ‘50. Deși au momente în care nu se bucură de o celebritate extraordinară, aceștia nu se demodează niciodată.

 

Modelele rotunde actuale aduc un twist modelului clasic și înlocuiesc rama subțire din metal cu rame oversized din plastic în culori puternice.

09 - Ochelari de soare rotunzi Carrera

10 - Ochelari de soare rotunzi Carrera

 

 

7. Ochelari de soare cu rame triunghiulare

Modelul Gigi Hadid este surprinsă mereu purtând acest tip de ochelari de soare. În acest an, modelele de ochelari cu rame triunghiulare îți vor conferi un aspect futurist, și nu unul retro.

 

Contrastul este cheia când vine vorba de acest model: cele mai în vogă perechi de ochelari cu rame triunghiulare sunt fie cele care au lentile colorate și rame negre, fie cele care au lentile negre și rame în culori vii.

11 - Ochelari de soare cu rama triunghiulară Carrera

Dacă ai nevoie de și mai multă inspirație pentru accesoriile de vară, vizitează Optica Medicală Videt.ro și descoperă cele mai în vogă modele de ochelari de soare.