28 Iulie 2022: o nouă ediție The Woman – „Moștenirea”

Cea de-a 10 a ediție a Conferinței de Leadership Feminin The Woman, eveniment anual dedicat leadershipului feminin, are loc anul acesta în data de 28 Iulie la Radisson Blu***** Cluj-Napoca, sub tematica „Moștenirea”.

 

Formatul evenimentului:

Evenimentul se desfășoară pe parcursul unei zile și are în structură 3 paneluri de discuții (pot să fie sub formă de dialog cu moderatorul sau prezentări individuale), o zonă expozițională pentru networking și creare de contacte și zona de socializare care culminează cu un cocktail la finalul evenimentului.

THE WOMAN CONFERENCE CLUJ NAPOCA2

 

Audiența:

În sală se regăsesc femei interesate de dezvoltarea lor profesională și personală, femei care se regăsesc în structura de middle-top management al unei companii, mici antreprenoare, influencers, iar bărbații sunt mai mult decât bineveniți în sală (sunt și ei câțiva).

THE WOMAN CONFERENCE CLUJ NAPOCA4

 

„Tematica acestei ediții face referire la Moștenire, cum este aceasta văzută din mai multe perspective și continuă practic ideile din revista print, ediția acestui an. Atât prin intermediul revistei, al interviurilor din revista online cât și prin conferință ne dorim să punem lumina pe acele femei care prin ceea ce fac pentru ele însele, pentru familia lor sau pentru cei din jur au un efect pozitiv asupra celorlalți. Pot să fie sfaturi de business, lecții de leadership, exemple concrete sau povești de viață. Toate acestea, menite să ne inspire și să ne motiveze să începem, dacă nu am făcut-o deja, să ne construim moștenirea”  Crina Ciocian, CEO The Woman. 

 

Printre speakerii edițiilor anterioare se regăsesc: Rucsandra Hurezeanu, Camelia Sucu, Maia Morgenstern, Catalina Ponor, Gabriela Szabo, Cristina Pîrv, Andreea Raicu, Monica Bârlădeanu, Ana Maria Popescu, Amalia Năstase, Mirela Bucovicean, Irina Rimes, Dite Dinesz, Amalia Enache și multe alte femei, atât din țară cât și din străinătate, care au făcut performanță pe industria sau aria din care fac parte. 

THE WOMAN CONFERENCE CLUJ NAPOCA3

 

Într-o societate în care modele promovate sunt de cele mai multe ori superficiale, și nesănătoase pentru noile generații, scopul The Woman este acela de a prezenta exemple de femei care prin ceea ce fac, prin proiectele în care sunt implicate pot fi date ca exemple de urmat.

 

Prezentatorul ediției este Roxana Lupu.

Roxana Lupu este actriță, doctor în teatru, speaker, consilier vocațional, viitoare producătoare și fondatoare a Arttis Academy, academie de învățare creativă.

Unele dintre cele mai cunoscute roluri interpretate de aceasta sunt Regina Maria, pentru care a fost premiata de UCIN pentru cel mai bun rol feminin al anului 2020 și Regina Elisabeta a Angliei în două producții televizate din UK. 

Printre proiectele sale viitoare se numără un film care abordează tema violenței domestice și traumele care rămân și sunt date mai departe fiecărei generații și un alt proiect cinematografic care se va filma în Londra, unde Roxana s-a stabilit,  al cărei temă principală face referire la dublele standarde ce vizează femeile și bărbații, abordându-se tema violului.

Roxana Lupu - The Woman - IG post

Printre primii speakeri anunțați ai acestei ediției se numără Larisa Iordache – medaliată olimpică, mondială și europeană, Elena Lasconi – Primarul Municipiului Câmpulung Muscel, Gina Lupu – CEO & Founder Wolfpack, Nicolle Stănese – persoană publică, Mirela Retegan – Fondator Gașca Zurli și Alexandra Mircea – medic stomatolog și fondator Dentalist.

 

Ilustrația evenimentului este realizată de către artistul Irina Perju.

THE WOMAN CONFERENCE 2022 (2)

 

Larisa Iordache

Larisa Iordache este una dintre cele mai valoroase gimnaste ale României.

A pășit pentru prima dată în sala de gimnastică la vârsta de doar 4 ani și timp de mai bine de 20 de ani a reușit performanțe remarcabile.

Pe parcursul carierei sale, Larisa a devenit medaliată olimpică (Londra, 2012), cvadruplă medaliată mondială (Anvers, 2013; Nanning, 2014; Glasgow, 2015) și de 14 ori medaliată europeană, devenind cea mai medaliată gimnastă la Campionatele Europene din istoria țării noastre.

Retrasă din activitatea de sportiv la doar 25 de ani din cauza unei accidentări, Larisa nu a putut sta departe de sala de gimnastică și, drept urmare, în prezent este antrenor de gimnastică, oferind mai departe către viitoarele gimnaste tot ceea ce ea a acumulat de-a lungul carierei sale.

 Larisa Iordache - Speaker TW 2022

Elena Lasconi

Elena Lasconi este Primarul Municipiului Câmpulung Muscel, devenind prima femeie care ocupă această funcția în istoria orașului.

Timp de aproape 25 de ani, aceasta a activat în domeniul presei, fiind în cadrul PRO TV reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război, prezentator, trainer sau sales manager. A luat parte, că om de presă, la evenimente cu adevărat impresionante, precum: Mineriadele din anul 1999, războaiele din Kosovo și Afganistan, cutremurul din 1999 din Turcia, alegeri prezidențiale, locale și parlamentare, vizita Papei Ioan Paul al Doilea sau a Președintelui George Bush în România, Summit-ul NATO sau aderarea României la Uniunea Europeană.

Consideră că Primarul este cel care are adevărata onoare să lucreze în interesul oamenilor, iar de când ocupă această funcție, Elena Lasconi a reușit să îmbunătățească nivelul de trai al câmpulungenilor. Printre realizările sale se numără: extinderea rețelei de gaze a orașului, reducerea la jumătate a facturilor de gaz și energie electrică, reducerea consumului de carburant pentru mașinile Poliției și ale Primăriei, începerea procesului de digitalizare a Primăriei, începerea construcției primului mall al orașului, creșterea numărului locurilor de parcare, renovarea Policlinicii orașului fără a cheltui bani publici sau atragerea de fonduri europene pentru comunitatea din care face parte.

Elena Lasconi - speaker TW 2022

Gina Lupu

Georgina Lupu-Florian (Gina) este CEO și fondatoare a Wolfpack Digital, o agenție dezvoltatoare de aplicații web și mobile din Cluj cu o echipă formată din aproximativ 80 de specialiști și manageri IT. Este parte din Consiliul Director al clusterului Transilvania IT și este una dintre co-fondatoarele comunității Women in Tech Cluj.

Având un profil multidisciplinar (în inginerie, psihologie, management și industrii creative), Gina a locuit timp de 2 ani în Londra și a lucrat personal în ultimii 7 ani cu peste 40 de antreprenori din Europa și din America de Nord din sectoare precum transport, IoT, medtech sau fintech.

Deși și-a denumit compania după numele de familie, Gina este o fană dedicată a felinelor mari și mici. Fiind curioasă ca o pisică, Ginei îi place cel mai mult să călătorească și să cunoască oameni din culturi noi. Ea crede în puterea transformatoare a inovației și a comunităților, și în valoarea extraordinară a diversității, în toate formele ei.

Gina Lupu - speaker TW 2022

 Nicolle Stănese

Nicolle Stănese este creator de conținut și TV Host, găzduind, de-a lungul carierei sale, o serie de emisiuni precum: „O țară mai bună” pentru Televiziunea Publică Română, unde a lansat campanii TVR pentru a arăta România ca țară cu locuri frumoase și oameni generoși și amabili; „Bake Off România” pentru PRO TV și, în 2014, Eurovision România, cel mai important concurs de muzică al anului – aceasta a fost și prima dată când spectacolul avea doar un prezentator.

„Viața pe lista de așteptare” a fost una dintre cele mai importante campanii TVR 1 prezentate în cadrul emisiunii. Aceasta a dezvăluit spectatorilor că a spune „da” donării de organe este un lucru natural de făcut. Este ambasadorul pentru „Baby Care Sibiu” din anul 2012. Asociația pentru Îngrijirea Copiilor promovează cele mai bune condiții pentru îngrijirea nou-născuților internați la terapie intensivă.

De asemenea, Nicolle este membrul onorific al „Crucii Roșii Sibiu”. Ca membru proactiv al mai multor fundații și asociații, ea a promovat campanii umanitare cu un sfârșit fericit pentru fiecare „poveste” în care a fost implicată.

Nicolle Stănese - speaker TW 2022

Mirela Retegan 

Mirela Retegan este fondator Gașca Zurli, cea mai mare companie privată de evenimente pentru copii, din România.

Mirela iubește oamenii, viața, dar mai ales copiii și spune că succesul ei se datorează dragostei pentru copii, muncii și determinării. Aceasta își propune să muncească în fiecare zi pentru ca țara în care trăiește să fie mai civilizată și oamenii mai fericiți.

Povestea Zurli s-a născut dintr-o nevoie existentă, din dorința Mirelei Retegan de a-i explica fiicei ei, Maya, lumea din jur într-un context pozitiv, educativ, care să-i dezvolte imaginația și să-i dea încredere în ea.  

Astfel, Mirela a ridicat dragostea pentru copilul ei la nivel de fenomen național.

Mirela Retegan - Speaker TW 2022

Alexandra Mircea

Dr. Alexandra Mircea este fondatoare clinicii Dentalist, medic stomatolog și Dental Awareness Speaker.

În doar doi ani a devenit cel mai urmărit medic din România pe rețelele de socializare, având în acest moment o comunitate de aproape 900,000 de urmăritori pe toate platformele. Atitudinea ei prietenoasă și amuzantă a făcut mii de persoane să îi scrie, să îi ceară sfaturi și să vina la tratament în clinica ei.

Ca antreprenor, Alexandra a creat un mediu de lucru plăcut, în care medicii să profeseze la standarde înalte și în care pacienții să fie relaxați și să aibă o experiență diferită la dentist.

Alexandra Mircea - Speaker TW 2022

 

Biletele pentru participarea la conferință pot fi achiziționate de pe site-ul conferinței The Woman: www.conference.thewoman.ro.

Evenimentul The Woman este organizat de către Libero Events, iar poveștile edițiilor anterioare pot fi regăsite, de asemenea, pe site.

THE WOMAN CONFERENCE CLUJ NAPOCA6

THE WOMAN CONFERENCE CLUJ NAPOCA1