TransferGo a lansat „ABCDiaspora” – prima resursă didactică digitală despre România, destinată copiilor care locuiesc în afara țării

TransferGo, compania de transferuri internaționale de bani, a lansat „ABCDiaspora”, prima resursa didactică în format digital, despre identitatea, cultura și tradițiile românești, pentru copiii din diaspora. 

„ABCDiaspora” este un proiect al companiei TransferGo, realizat în colaborare cu cadrele didactice ale Asociației Inițiativă în Educație, și include fișe de lucru special concepute pentru copiii preșcolari cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani. Fișele abordează teme precum drapelul românesc, harta României, costumul popular, Ziua Națională a României sau tradiții și meșteșuguri. 

Colecția „ABCDiaspora” a fost realizată în format digital și poate fi descărcată gratuit, de oriunde din lume și de pe orice dispozitiv mobil sau computer, accesând adresa: https://try.transfergo.com/abcdiaspora/

 

„Românii din diaspora sunt încă legați de țara mamă, dovada fiind și transferurile online de bani pe care le fac constant către cei dragi care au rămas acasă și, bineînțeles, dragostea de România pe care se străduiesc să le-o transmită copiilor lor. TransferGo vine în întâmpinarea nevoilor și dorințelor acestora atât prin transferuri online de bani simple, sigure și rapide, cât și prin proiecte relevante, astfel că era natural să găsim, și de această dată, o abordare utilă pentru românii din străinătate care vor să își învețe copiii să își prețuiască originile. Așa a apărut ABCDiaspora, prima resursă didactică digitală despre România destinată copiilor care locuiesc în altă țară, un proiect în care am investit mult suflet și pe care sperăm că părinții români de peste hotare îl vor aprecia.”, declară Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo. 

 

În diaspora s-au născut peste 630.0000 copii cu cel puțin unul dintre părinți român, până 2019, potrivit estimărilor OECD – iar, acestei statistici, i se adaugă alte câteva sute de mii de copii născuți în România, dar care au emigrat ulterior, împreună cu părinții lor. 

Pentru toți acești copii români, în special pentru preșcolari, limba maternă, precum și noțiuni de bază despre identitatea națională, cultura și tradițiile românești, reprezintă de multe ori o necunoscută, cu atât mai mult cu cât există puține școli românești în noile țări de interes pentru imigranții români, precum Marea Britanie sau Țările Nordice.

Despre TransferGo 

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie.

În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Cracovia, Kaunas, Istanbul și Varșovia. TransferGo numără peste 4 milioane de clienți din întreaga lume și facilitează transferurile de bani online, rapid și în condiții de siguranță, în 111 de monede diferite și are acoperire în 161 de țări, primind scorul de 4,9 din 5 stele din partea Trustpilot. Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out.