Transylvania Open, turneu de categorie WTA 250, va avea loc în perioada 23-31 octombrie la Cluj-Napoca

Transylvania Open WTA250 va avea loc in 23-31 octombrie 2021, meciurile se vor juca pe hard, in BT Arena, iar competitia va incepe cu 2 zile de calificari. In cadrul turneului vor concura 32 de jucatoare la simplu si 16 echipe la dublu.

Cluj-Napoca a devenit astfel singurul oras din Europa care detine 2 licente WTA! Dupa succesul turneului de tenis Winners Open, jucat pe zgura, oficialii Women’s Tennis Association au acordat Clujului oportunitatea de a avea un nou turneu WTA. 

Tabloul principal care cuprinde două câștigătoare de Grand Slam, două jucătoare de Top 20 și 10 jucătoare de Top 50 – va fi completată cu alte 3 wild card-uri care urmează să fie anunțate ulterior și cu șase jucătoare venite din calificări. Încă un loc este rezervat pentru un eventual Special Exempt.

Simona Halep (ROU, 15 WTA)
Elise Mertens (BEL, 18 WTA)
Emma Raducanu (GBR, 22)
Anett Kontaveit (EST, 23)
Paula Badosa (ESP, 27)
Veronika Kudermetova (RUS, 31)
Ekaterina Alexandrova (RUS, 32)
Jil Teichmann (SUI, 38)
Ajla Tomljanovic (AUS, 44)
Viktorija Golubic (SUI, 46)
Marta Kostyuk (UKR, 57)
Irina Camelia Begu (ROU, 58)
Anhelina Kalinina (UKR, 60)
Andrea Petkovic (GER, 64)
Kaia Kanepi (EST, 66)
Maria Camila Osorio Serrano (COL, 70)
Mayar Sherif (EGY, 74)
Anastasia Potapova (RUS, 80)
Danka Kovinic (MNE, 85)
Rebecca Peterson (SWE, 86)
Varvara Gracheva (RUS, 88)
Jaqueline Cristian (ROU, 111)* – WC

TRANSYLVANIA OPEN THE WOMAN2

Emma Răducanu, actuala deținătoare a US Open vine la Cluj-Napoca

Fără niciun dubiu, Emma este jucătoarea momentului; și mai mult decât atât, pare a fi jucătoarea viitorului. Nu e doar recenta campioană de la US Open, ci e și una dintre jucătoarele care se anunță a fi capabilă să revoluționeze, într-o bună măsură, tenisul. Titlul câștigat cu 10 victorii la rând la US Open a adus-o deja în istorie. Dar Emma a impresionat pe toată lumea nu doar cu tenisul ei clar, alert, agresiv, dar bine cântărit, ci și cu o viziune impresionantă asupra tenisului și a sportului în general. Un aspect demonstrat la fiecare conferință de presă și la fiecare apariție. 

Vorbim de o tânără care a dominat turneul de la US Open într-un mod în care, în memoria recentă, doar Serena Williams a mai făcut-o. 

Faptul că există un asemenea prilej, de a vedea live la noi acasă o astfel de jucătoare și personalitate e ceva cu adevărat special. Dincolo de conexiunea ei cu România, care vine ca o cireașă de pe tort, este o oportunitate de a vedea și de a primi la Cluj o campioană de Grand Slam și o jucătoare care promite să-și pună amprenta pe viitorul acestui sport. 

TRANSYLVANIA OPEN EMMA RADUCANU THE WOMAN

„Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în fața fanilor români. Tatăl meu este din România, așa că să particip pentru prima dată la o competiție WTA în țara în care s-a născut este un moment special și abia aștept să ajung la Cluj!”, a declarat Emma Răducanu.

Simona Halep, favorita nr.1 în va fi prezentă, de asemenea în cadrul acestui turneu.

Fostul numarul 1 mondial, actualmente locul 11 WTA, este favorita turneului Transylvania Open. 

Biletele sunt puse în vânzare pe zile și pot fi cumpărate de pe site-ul transylvaniaopen.ro și de pe platforma entertix.ro. 

– Conform celor mai recente reglementări, în sală va fi permis accesul DOAR persoanelor VACCINATE împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au  trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, și persoanelor care au trecut prin boală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

– Minorii între 12 și 18 ani pot participa la Transylvania Open doar dacă sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau dacă se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

– Minorii sub 12 ani, conform legislației în vigoare, nu pot participa la Transylvania Open 2021*.

– Numărul celor pre-înscriși depășește numărul biletelor disponibile, astfel că va fi aplicat principiul primul venit, primul servit la achiziționarea biletelor.

 – Un utilizator va putea achiziționa maxim 8 bilete pe zi.