Transylvania Open WTA 250 – Prezentarea Oficială a Jucătoarelor

Transylvania Open WTA 250, cel mai așteptat eveniment din tenis al anului, este pe cale să cucerească din nou inimile fanilor, iar organizatorii sunt bucuroși să dezvăluie lista oficială a jucătoarelor participante la meciurile de simplu pentru ediția din 2023.

Evenimentul, programat să aibă loc pe BT Arena din Cluj-Napoca, se va desfășura în perioada 16-22 octombrie 2023 și va aduce în prim-plan nume sonore ale tenisului mondial, oferind o adevărată sărbătoare a sportului alb.

Caroline Garcia, numărul 11 mondial și câștigătoarea Turneului Campioanelor în 2022, este favorita numărul 1 a turneului și promite să ofere momente de neuitat publicului său înflăcărat.

Alături de ea, se vor alinia pe terenul BT Arena Donna Vekić (locul 21 WTA), Sorana Cîrstea (locul 25 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din România la nivel mondial, și Karolína Plíšková (locul 36 WTA), fost lider mondial la simplu. Aceste campioane ale tenisului feminin vor face din Transylvania Open un eveniment de neratat pentru iubitorii sportului alb.

De asemenea, pe tabloul principal al turneului se vor afla încă trei talentate jucătoare din România: Patricia Țig (locul 65 WTA), Ana Bogdan (locul 71 WTA) și Jaqueline Cristian (locul 107 WTA), care vor reprezenta cu mândrie țara noastră și vor încânta publicul cu abilitățile lor de excepție.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250, a declarat cu entuziasm: “Suntem încântați că avem confirmate, pentru noua ediție a Transylvania Open, nume atât de mari ale tenisului mondial, și fericiți că vom oferi publicului un adevărat spectacol al tenisului. Lista pentru înscrierile la turneu s-a închis de curând, așteptăm lista finală de la oficialii WTA, dar deja putem spune că ne așteaptă un turneu foarte puternic.

O avem pe Caroline Garcia, locul 11, în acest moment, actuala câștigătoare a trofeului WTA Finals. Sorana Cîrstea este într-o formă foarte bună și va juca pentru prima oară la noi. Va fi prezentă la turneu și Karolína Plíšková, dublă finalistă de Grand Slam. Abia așteptăm să le vedem în teren și sper ca fanii tenisului să vină în număr cât mai mare să ne bucurăm de tenis de cea mai bună calitate.”

De asemenea, locul 24 de pe tabloul principal la simplu este rezervat pentru o jucătoare care ar putea beneficia de Special Exempt (SE), iar în cazul în care nu va exista o astfel de situație, pe tablou va intra următoarea sportivă înscrisă pe listă. Tabloul principal va fi completat de patru jucătoare care vor veni din calificări (meciuri care se vor juca în perioada 14-15 octombrie 2023) și de alte patru jucătoare care vor beneficia de wild cards.

MAIN DRAW

Transylvania Open, consacrat ca fiind cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250 în 2022, revine la Cluj-Napoca în perioada 16-22 octombrie 2023. Meciurile se vor juca în interior, pe suprafața dură, în cadrul BT Arena, pe două terenuri de joc, și vor debuta cu două zile de calificări în 14 octombrie. La această a treia ediție a turneului, 16 jucătoare vor concura în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu, iar 16 echipe vor intra în competiția de dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de peste 259.000 dolari.

Toți iubitorii tenisului sunt așteptați să se alăture acestui spectacol extraordinar la Transylvania Open WTA 250, unde vor avea ocazia să vadă talente mari ale tenisului feminin mondial în acțiune.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul evenimentului prin platforma entertix aici: https://transylvaniaopen.ro/ro/bilete/