Ești ocupată și ești ambițioasă, de aceea de multe ori trebuie să faci un compromis: să renunți la orele minime de somn, pentru a te ocupa de toate cele necesare. Ei bine, specialiștii spun că de multe ori acest comportament ne face mai mult rău, decât bine, deoarece are repercusiuni în timp.
De exemplu, un nou studiu citat de The Independent spune că apariția depresiei are legătură cu lipsa somnului, cu orele de odihnă insuficiente. Specialiștii spun că asta ne face să nu ne mai putem desprinde de emoțiile negative experimentate periodic.
Dacă dormi mai puțin de cele deja cunoscutele opt ore pe noapte vei fi mai predispusă la anxietate, depresie și tulburări de stres, fiind mai puțin capabilă să scapi de eventualele emoții negative, decât o persoană care se bucură de odihna respectivă.
Profesorul Meredith Coles, de la Universitatea din Binghmanton, spune, potrivit Adevărul, că persoanele participante la studiu, care nu se odihneau suficient, se uitau mult mai mult la imagini negative, iar apoi nu se puteau desprinde de sentimentele care îi încercau: „Am descoperit că subiecţii aveau tendinţe să-şi blocheze gândurile, acest lucru făcând dificilă desprinderea lor de stimulii negativi la care sunt expuşi zilnic. Gândirea negativă repetitivă este relevantă pentru mai multe tulburări”.
By Loredana Bertișan – Editor Contributor The Woman
Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.
Sursă foto: www.freepik.com