Vizionar în modă pentru femei – explorează modelele emblematice ale lui Raf Simons

Raf Simons este un designer de modă belgian. Inițial, s-a ocupat de industria mobilei, iar în 1995 și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte. Creatorul a fost foarte inspirat de design-urile avangardiste ale lui MM Margiel, care au fost motivul pentru care Raf Simons a devenit designer de modă. Spectacolul său de debut a avut loc în 1997, iar de atunci croiala perfectă, aparent necomplicată, a devenit semnul distinctiv al design-urilor lui Simons. În aprilie 2012, a fost numit director de creație la casa de modă Christian Dior. După mai bine de trei ani, a demisionat din cooperarea cu compania franceză.

Brandul Raf Simons – o colecție vizionară

Raf Simons și-a fondat brandul în 1995, după cuvintele de sprijin din partea Lindei Loppa, care l-a încurajat să facă acest lucru. Doi ani mai târziu, și-a arătat lucrările la Paris. Design-urile sale erau pline de inspirații punk, New wave și American Old School. El a ajuns adesea la subculturi, de ex. Gabba, care s-a reflectat în colecția de primăvară vară 2000. 

S-a inspirat și din muzica lui Joya Division cu Ian Curtis. În martie 2000, Simons a luat o pauză, revenind pe scena modei în anul următor. A început proiecte cu marca Gysemans Clothing Industry și Ruffo Research. 

În 2011, în colecția de primăvară Simons au apărut haine care prezintă stilul stradal. Linia a fost salutată ca una dintre cele mai bune ale sale. În 2005, îmbrăcămintea cu eticheta Raf by Raf Simon a fost lansată pe piață pentru a oferi clienților echivalente mai ieftine ale modelelor create de designerul de modă. 

Raf Simons: carieră și colaborări

În 2005, designerului i s-a ferit un loc de muncă ca director de creație al lui Jil Sander. În 2008, a colaborat cu mulți iubitori de seamă ai artei contemporane, de exemplu cu artistul britanic Roger Hiorns. Important este că nu a abandonat complet mobilierul și designul interior. De asemenea, este cunoscut pentru proiectarea pantofilor sport pentru marca Adidas. De asemenea, merită să consultați gama de produse Fjallraven pe prm.com 

În 2012, Raf Simons a preluat funcția de creație al mărcii Dior. Colecțiile care promovau tema New Look erau elegante, luxoase și moderne. După puțin timp, din cauza libertății insuficiente pe care designerul o prețuiește mai presus de orice, Simons a decis să-și încheie cooperarea cu casa de modă franceză și a deschis ușa unei alte colaborări.

În 2016 a fost numit director de creație a mărcii Calvin Klein. Design-urile sale includ următoarele linii: Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Collection, Calvin Klein Platinum, Calvin Klein Underwear și Calvin Klein Home. După mai puțin de un an de lucru pentru brandul american, Raf Simons a fost distins cu Premiile CFDA la două categorii: moda pentru femei și pentru bărbați. 

Designerul belgian a început cooperarea cu casa de modă italiană Prada, unde a devenit director de creație alături de Miuccia Prada, moștenitoarea mărcii. Prima colecție comună a fost lansată în 2021, dar din cauza pandemiei și a restricțiilor aferente, colecția primăvară-vară a avut premiera online. Cooperarea este foarte interesantă: combinația a două personalități și stiluri diferite este deja de succes și este foarte apreciată de pasionații de modă. Același lucru se poate spune și despre alte branduri și merită să verificați noua ofertă Dickies

Contul oficial al creatorului de modă belgian Raf Simons este urmărit de peste un milion de oameni. Pe contul său sub numele @rafsimons se găsesc fotografii de la prezentări de modă, proiecte și colecții originale precum și ședințe foto întreținute într-un stil minimalist, dar modern.