Vrei să fugi într-un city break toamna asta? De ce nu în România?

Cu toții știm că oricât de mult ne plac job-ul pe care l-am ales sau studiile pe care le urmăm, uneori avem nevoie și de pauze. Moda city break-urilor s-a extins de câțiva ani, o dată cu ofertele marilor companii aeriene care ne pun la dispoziție servicii complete (zbor+cazare) pentru două-trei zile de vis în orașele europene.

Însă, dacă vrei să evadezi din ritmul de zi cu zi fără prea multe planuri în avans poți alege un city break în România.

Sunt câteva orașe care pe lângă faptul că sunt încărcate de istorie și de accente vintage (ideale pentru câteva colecții noi de fotografii pe Instagram), toamna, devin locul perfect pentru a te deconecta.

Sibiu

sibiu 2

Deși este cunoscut ca destinație turistică ideală pentru perioada iernii, datorită Târgului de Crăciun, Sibiul este o destinație ideală pentru un weekend relaxant. Clădirile mici și colorate, ferestrele decorate cu păpuși de porțelan, aleile acoperite de frunze galbene sunt doar câteva dintre elementele care vor face din mini-vacanța ta una pe care vei vrea să o retrăiești. Un alt mare avantaj al Sibiului este faptul că, fiind un oraș mai mic, aglomerația practic că nu există și te poți plimba în voie atât în centru, cât și pe străduțele lăturalnice. Există pensiuni foarte aproape de principalele atracții, iar prețurile sunt mult mai accesibile decât în sezonul de iarnă.

Brașov

brasov 1

Cu toții am auzit de Biserica Neagră, Piața Sfatului, cetatea Brașovului. Ei bine, toate acestea prind un aspect de zece ori mai frumos toamna, când atmosfera este, bineînțeles, foarte boemă. Există foarte multe spații pietonale, decoruri ideale pentru fotografii tip fashion și foarte multe locații unde puteți gusta din cele mai bune feluri de mâncare. De asemenea, în Brașov puteți vedea a treia cea mai îngustă stradă a Europei, strada Sforii. În plus, muntele Tâmpa, accesibil deoarece se poate folosi telecabina, poate să vă aducă într-o după-amiază de sâmbătă, relaxarea de care aveți nevoie și o priveliște de vis.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca-_vedere_de_pe_Cetățuia-IMG_0688

Clujul este un oraș care s-a dezvoltat tot mai mult în ultimii ani. Într-un weekend aici vei putea să te plimbi în Parcul Central unde s-ar putea să ai norocul să găsești o atmosferă care seamănă perfect cu cea din marile parcuri europene. La Cluj, să stai în hamac în cel mai mare parc din oraș este practic o tradiție. Pe lângă asta, poți urca pe Cetățuie, de unde vei putea să vezi orașul de sus și poți zăbovi acolo la un fresh sau o cafea bună la terasele din zonă. De asemenea, în centrul orașului există un Muzeu al Farmaciei, unde poți afla multe lucruri noi din istoria otrăvurilor, afrodisiacelor sau a tratamentelor care au fost folosite de strămoși și o Grădină Botanică superbă. Clujenii sunt cunoscuți ca fiind oameni primitori, așa că oriunde te vei plimba prin oraș te vei simți ca acasă.

Sighișoara

Sighisoara_cetatea

Dacă planul ideal pentru un city break din punctul tău de vedere este să ajungi într-un loc de poveste, cu multă liniște dar și obiective turistice de vizitat, atunci Sighișoara este cea mai bună alegere. Te poți caza chiar în cetate, iar oamenii locului îți vor da zeci de indicații pentru ca șederea ta să fie cât mai plăcută. Poți urca în Turnul cu Ceas, principala atracție a locului și te poți pierde plimbându-te pe străzile înguste, admirând culorile căsuțelor din zonă.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de puțină relaxare și în același timp să nu lipsești mult de la locul de muncă, poți alege un weekend într-unul dintre aceste orașe, unde vei reuși să-ți reîncarci bateriile pentru a face față provocărilor care, inevitabil, se ivesc zi de zi.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României. 

Surse foto: www.tumblr.com, www.pinterest.com, www.google.com