WOMAN, ALL TOO WOMAN – o expoziție complexă, la Timișoara

Muzeul de Artă găzduiește în 15 August – 15 Octombrie 2018 expoziția WOMAN, ALL TOO WOMAN din cadrul celei de-a treia ediții a proiectului de artă contemporană Baroque||Urban.

Evenimentul organizat de galeria META Spațiu și Muzeul de Artă din Timișoara este descris de organizatori ca un univers încărcat de sens, lumină și umbre, culoare și emoție.

Construit pe 4 nivele, demisol, parter, etajul I și etajul II, precum și curtea interioară ale Palatului Baroc din Timișoara, traseul vizual este unul complex, cuprinzând lucrări a 35 de artiste din România, Serbia, Ungaria, Austria și Franța, și creând, prin eleganța panotării și frumusețea celor peste 120 de obiecte de artă expuse, impresia că te afli în labirintul tainic al spiritului feminin. În premieră, cei care vor ajunge vara aceasta la Timișoara, vor putea vedea și una dintre cele mai cunoscute opere din lume, „Balkan Baroque”, a Marinei Abramović, lucrare pe care galeria META Spațiu a reușit să o aducă în expoziție prin amabilitatea artistei și a colecției LIMA. 

Woman All Too Woman_Baroque Urban_2018 (1)

În acest an ne-am dorit să concepem o expoziție dedicată artei feminine, pentru a pune în lumină un traseu eterogen de expresie, sens și mesaj, prin lucrări ale unora dintre cele mai importante artiste ale momentului. Galeria noastră, META Spațiu, și-a propus ca în fiecare an să aducă în fața publicului un eveniment de artă contemporană de amploare – Baroque||Urban – care să trateze un subiect important, prin prezența unor artiști valoroși. Anul acesta, lista se deschide cu Marina Abramović și continuă cu personalități diverse și puternice ale artei contemporane, din mai multe generații și zone geografice, care, prin lucrările lor, produc ceea ce Nietzsche numește, în cartea „Human, all too Human”, esența spiritului liber, eidosul umanității: Aura Bălănescu, Josѐpha Blanchet, Elena Bobi Dumitrescu, Alina Cioară, Andra Ciocoiu, Dana Constantin, Suzana Fântânariu, Andreea Hereșanu, Emilia Jagica, Aurora Kiraly, Adriana Lucaciu, Andreea Medar, Liliana Mercioiu Popa, Jelena Micic, Doina Mihăilescu, Silvia Moldovan, Ada Muntean, Ana Maria Negara, Simona Nuţiu Gradoux, Carmen Nicolau, Marilena Preda Sânc, Florica Prevenda, Kristina Rațiu Demuth, Axenia Roşca, Eva Maria Schartmüller, Diana Serghiuţă, Alina Ondine Slimovschi, Linda Saskia Menczel, Oana Stoian, Nada Stojici, Minodora Tulcan, Agnes Varnai, Simona Vilău, Victoria Zidaru, alături de curatorul Andreea Foanene. Arta are puterea de a pune în operă acele întrebări cu care fiecare dintre noi se confruntă, acele teme existențiale în căutarea cărora se află omul. Cred că, mai presus de orice, expoziția WOMAN, ALL TOO WOMAN, este o formă de libertate supremă, de cunoaștere și de recunoaștere a vieții prin intermediul artei’’, a declarat Mirela Stoeac- Vlăduți, inițiatoarea și organizatoarea evenimentului. 

Woman All Too Woman_Baroque Urban_2018 (7)

Este un merit pe care tot echipa META Spațiu îl are, pentru o promovare făcută din timp, o comunicare accesibilă și orientată către dezvăluirea fiecărei personalități artistice în parte. Giorgia Harasim, PR Manager al galeriei, a demarat campania de comunicare încă de la începutul anului și, împreună cu directorul artistic Josepha Blanchet, fotograful Dana Moica, videographerul Mihai Pinti și actrița Olga Tӧrok, care este imaginea de pe materialele de promovare, au reușit să trezească și să crească interesul unei arii extinse de public încă de la evenimentul de deschidere

 A fost o mare bucurie să avem alături de noi, la deschiderea evenimentului, peste 500 de persoane, ceea ce ne convinge de faptul că mesajul nostru a ajuns acolo unde trebuia să ajungă. Întregul proces de comunicare s-a bazat pe nevoia publicului de a avea la dispoziție cât mai multe informații despre conceptul expozițional, unic în România, pe care l-am propus prin evenimentul WOMAN, ALL TOO WOMAN, cu accent pe forța ideii și specificul fiecărei artiste participante, punctând, totodată, necesitatea unei expoziții de acest gen dedicat femilor-artist. Ne canalizăm atenția spre a conecta publicul cu arta contemporană prin intermediul evenimentelor pe care le avem planificate în cadrul proiectului BaroqueIIUrban, în încercarea de a facilita accesul la cultură a diferitelor categorii de public.”, menționează Giorgia Harasim, PR Manager META Spațiu. 

Woman All Too Woman_Baroque Urban_2018 (5)

Expoziția este deschisă până în 15 octombrie, la Muzeul de Artă din Timișoara, Piața Unirii nr. 1, iar pe tot parcursul acesteia vor avea loc și alte evenimente interesante: performance-uri, conferințe, screening-uri, artist talks etc. Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul www.baroqueurban.ro

 —

‘’META Spațiu este o galerie care privește arta în context, gravitând în jurul conceptului sau mesajului principal al operei de artă, ieșind din ideea clasică a cubului alb și creând expoziții sau evenimente acolo unde obiectul de artă concentrează cel mai mult sens, fie că este vorba despre un muzeu, o clădire industrială, spațiul public sau chiar un spațiu personal.

Woman All Too Woman_Baroque Urban_2018 (2)

Echipa noastră este formată din profesioniști pasionați, specializați în artă, istoria artei, relații publice, fotografie, care și-au făcut o misiune din a insera arta în viața de zi cu zi, concept ce se pliază pe teza filosofică pusă în discuție, la finele anilor 80, de Gilles Deleuze, și care este astăzi din ce în ce mai actuală.

META Spațiu reprezintă artiști din Europa de Est și Centrală și colaborează cu alte entități din domeniul artei din întreaga lume.’’

 Eveniment susținut ca partener media de The Woman Magazine.