10 antreprenoare au fost acceptate în ediția a doua a programului Empowering Women in Agrifood

43 de antreprenoare s-au înscris în cea de-a doua ediție a programului Empowering Women in Agrifood pentru a dezvolta idei de afaceri în sectorul agroalimentar.

Programul dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest pentru al doilea an consecutiv, oferă celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking, conexiuni și acces la o platformă digitală internațională cu posibilitatea de a primi finanțare de până la 10.000 euro.

EWA - finaliste program v2

Cele 10 antreprenoare selectate în program sunt:

– Ana-Maria Ilie – Băuturi fermentate pe bază de ceai verde și miere neprocesată ce oferă consumatorului beneficii pentru sistemul imunitar și digestiv, susținând producătorii locali.
 – Annamaria Kiss – Servicii de urban edible landscaping- peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.
– Cristiana Necula – Produse de tip pachete premium ce conțin diverse sortimente de cereale, semințe oleaginoase și leguminoase pentru boabe provenite din agricultură sustenabilă regenerativă.
 – Eugenia Ana Bucur – Biscuiți cu acțiune hipoglicemiantă care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2, sindrom metabolic sau obezitate.
 – Eva Csutak – Gama de alimente Foodwellness: produse fară aditivi din zona deserturilor, BioFood-produse din materii prime bio, produse personalizate pentru persoane cu diverse intoleranțe sau afecțiuni.
 – Ioana Verebi – Soluție de monitorizare a sănătății culturilor viiticole prin folosirea unui sistem digital bazat pe observația culturilor cu drone și intervenție specifică și țintită asupra plantelor bolnave.
– Ioana Miruna Toanchina – Producerea de prăjituri și confecții raw-vegane preparate după rețete adaptate inclusiv diverselor afecțiuni precum diabetul, livrate direct catre consumator.
– Raluca Sorina Hladiuc– Aplicație mobilă pentru grădinărit ce își propune să educe populația din mediul urban mai ales despre agricultura organică la scară mică, dar și în cultivarea unei grădini ca hobby, chiar și în spatii restrânse.
– Raluca Oancea – Producție de afine bio într-o fermă specializată cu lanț de distribuție scurt, de la plantație direct la consumator.
 – Stefania Filip – Produse de tip gemuri, dulcețuri și sucuri naturale obținute prin presare la rece fără adaos de zahăr, conservanți sau adaosuri chimice, folosind materii prime locale.

În cadrul programului antreprenoarele se vor întâlni cu 10 mentori pregătiți să le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor și a planului de business.

Cei 10 mentori din program sunt:

Mădălina Cocan – Marketing Manager, Lăptăria cu caimac
Romeo Vasilache – Director executiv, Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii
Mircea Vădan – Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups
Gabriela Enescu – Partener Uppercase- Peregrin
Cristina Chiriță – Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems
Mihai Mihu – Coordonator proiecte, Asociatia Creștem România
Ștefania Cristescu – Director Marketing și Comunicare, Patria Bank
Stelian Burduhos – Fondator, HORECA LAND ROMANIA
Dana Lupșa-Tătaru- Fondator, Brand Alchemist
Lucia Radu- Project Manager, Impact Hub Bucharest

Ce urmează?
Antreprenoarele vor participa la 5 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumătăți a anului, din iulie până în decembrie 2020:
– Eveniment de prezentare a programului – 5 iulie
– Eveniment de matchmaking mentor – mentee – 9 iulie
– Workshop de business – august
– Eveniment Masterclass-training si pregatire si eveniment deschis cu invitați din domeniu- septembrie
– Eveniment de pitching și networking – finalul lunii noiembrie

Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food, precum și acces la investitori, business angels și cooperative, care o să le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.
Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 80 de femei antreprenor din 8 țări europene (Lituania, Portugalia, România, Spania, Bulgaria, Grecia, Polonia și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Despre EIT FoodEWA - finaliste program

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.
EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.