15 minute pentru viață. Campania #CancelCancer – caravana națională de ecografii mamare gratuite

Ce-ai putea face în 15 minute? Câte lucruri ai putea să rezolvi? Oare 15 minute ar putea face diferența? 

Timpul – o resursă atât de importantă pe care învățăm să o prețuim, de multe ori, când este prea târziu. 

15 minute pot însemna o șansă în plus la viață. 15 minute durează o ecografie mamară pentru a afla că ești bine și că poți avea în continuare grijă de cei dragi. 

AVON și Kaufland România continuă și anul acesta #CancelCancer – caravana națională de ecografii mamare gratuite.  

Începând cu 7 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer și sunt invitate să beneficieze de o consultație senologică gratuită în cele 22 de orașe incluse în caravana medicală de anul acesta.  

La fel ca în anii trecuți, un cabinet medical mobil, cu un design prietenos și dotat cu ecograf de ultimă oră, va străbate țara și va ajunge in 22 de orașe. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de trei zile. 

În premieră anul acesta, echipa medicală este formată din medici specialiști din cadrul celei mai mari rețele de medicina privată din România – Regina Maria.  

„De multe ori uităm că pentru a avea grijă de cei dragi și pentru a putea duce la bun sfârșit șirul interminabil de responsabilități trebuie, întâi de toate,  să fim noi bine. Altfel, se produce acel efect de domino și nimeni și nimic din jur nu mai poate fi ajutat. 

Pentru femeile din România grija este o valoare generațională. Însă nu grija pentru ele, ci grija pentru cei dragi. Din acest motiv consideră, de cele mai multe ori, că un consult senologic nu este o prioritate. 

În fiecare an mizăm pe educație și prevenție, iar rezultatele nu întârzie să apară. Și în fiecare an încercăm să ajungem în cât mai multe orașe, pentru a transforma în roz, toate statisticile gri., spune Andreea Lupu, coordonator campanie Cancel Cancer, Publicis Media

 

fb post_reguli_CC2021

 

„CancelCancer este despre oameni și pentru oameni. Este despre curaj, despre empatie și spirit nobil, într-o lume care ar trebui să prețuiască mai mult aceste valori. Și să le încurajeze.  

Anul acesta le îndemnăm pe femeile din România să își dea timp, să își aloce 15 minute pentru ele, pentru a afla că sunt bine.  Le îndemnăm să învețe să se prețuiască. 

Ca în fiecare an, Cancel Cancer  este despre implicare. Ne bucură nespus amploarea pe care o capătă inițiativa noastră, de la un an la altul. Iar pentru acest lucru le suntem recunoscători și celor de la Kaufland, partenerul nostru alături de care de cinci ani schimbăm în bine viețile a mii de femei din România. Și, într-adevăr, IMPREUNĂ CÂȘTIGĂM TIMP, spune Andreea Moldovan, General Manager AVON SEE.  

 

CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil. 

Este o inițiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție. 

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân.  

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc. 

Anul acesta proiectul se desfășoară în patru etape. Peste 3000 de femei vor beneficia, în 2021, de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie – și de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile Regina Maria din fiecare oraș sau din proximitate).

 

Programul primei etape (7 iulie- 24 iulie) a caravanei #CancelCancer2021 este următorul:  

Codlea 7-9 iulie 

Sighișoara 10-12 iulie 

Sibiu 13-15 iulie 

Deva 16-18 iulie 

Orăștie 19-21 iulie 

Petroșani 22-24 iulie 

Oradea​ 30 iulie-1 august

Sighetu Marmatiei 2-4 august

Baia Mare 5-7 august

Dej 8-10 august

Cluj 11-13 august

Pitesti​ 20-22 august

Craiova ​23-25 august

Slatina ​26-28 august

Moreni​ 29-31 august

Calarasi​ 1-3 septembrie

Constanta 4-6 septembrie​​

Buzau​ 10-12 septembrie

Focsani​ 13-15 septembrie

Piatra Neamt ​16-18 septembrie

Targu Neamt​ 19-21 septembrie

Bucuresti​ 29 sept, 30 sept, 1 octombrie

 

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 32 de ecografii pe zi.

Contextul pandemic implică o serie de măsuri și reguli ale caravanei cu privire la normele de igienă și de distanțare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat și se desfășoară conform următorului orar: 

Ziua 1/oraș: 12:00-20:00 

Ziua 2/oraș: 10:00-19:00 

Ziua 3/oraș: 10:00-19:00 

Detaliile campaniei și adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.