300 de elevi si studenți români pot ajunge gratuit la cel mai mare festival dedicat Internetului

iCEE.fest a lansat, în premieră, un program de burse pentru elevii și studenții pasionați de tehnologie și Internet, dar care au posibilități materiale reduse, precum și o aplicație pentru telefonul mobil în care cei interesați pot viziona gratuit toate înregistrările ediției 2017.

The Woman Magazine_iCEEFest2

iCEE.fest, festivalul care aduce la București în doar două săptămâni giganții Internetului și experți în digital și tehnologie din întreaga lume – detalii despre ediția 2018, aici -, a anunțat un program dedicat elevilor și studenților cu posibilități materiale reduse, dar care își doresc să învețe cele mai noi tendințe din domeniu.

„În fiecare an primim mesaje de genul: <<Copilul meu ar vrea să vină la festival, există și sistem de plată în rate>> sau <<Salariul meu este 300 de euro, dar aș vrea să o ajut pe fiica mea să participe>>. 50% discount pentru elevi și studenți nu e suficient, încă, în România de azi. Acesta e motivul pentru care, anul acesta, am decis să facem ceva”, a explicat, într-o postare pe Facebook, fondatorul iCEE.fest, Dragoș Stanca.

Cum poți primi sau oferi o bursă iCEE.fest?

Programul funcționează astfel: pe pagina dedicată proiectului – care se poate accesa aici – sunt așteptate propuneri de cazuri speciale (elevi și studenți cu posibilități materiale reduse, cu merite deosebite) care merită să participe la festival – sunt acceptate și auto-propuneri.

Echipa iCEE.fest va propune partenerilor actuali și/sau celor care se vor înscrie în program sponsorizarea unui număr de bilete cu preț redus – elevii și studenții beneficiază deja de reduceri de 50% – și, astfel, în limita locurilor disponibile, circa 300 de tineri cu posibilități materiale reduse vor avea șansa să participle la evenimentele din cadrul festivalului.

The Woman Magazine_iCEEFest1

În cazul în care numărul cazurilor propuse care se vor califica la program va depăsi capacitatea maximă posibilă, criteriul de departajare va fi cel cronologic – în funcție de momentul înscrierii.

În plus, toți elevii și studenții care vor îndeplini criteriile necesare vor beneficia de vouchere cu ajutorul cărora vor avea acces gratuit, după festival, în platforma iCEE.academy (unde vor fi disponibile prezentările din cadrul festivalului).

Prezentările din anii trecuți, disponibile acum în noua aplicație iCEE.fest

Tot azi, organizatorii au lansat o nouă aplicație pentru smartphone, care se poate descărca de aici.

Aplicația are și o zonă care nu necesită achiziția unui bilet, ci doar crearea unui cont de utilizator care dă acces și la arhiva cu prezentări de la edițiile iCEE.fest din anii trecuți.

Interactive Central and Eastern Europe Festival – pe scurt, iCEE.fest – se desfășoară la București pe 14 și 15 iunie. Lista biletelor disponibile este aici.