Prima oară cu copilul în avion. Ce și cum trebuie să faci?

Călătoria cu copiii poate fi una dintre cele mai mari aventuri, iar prima dată când urci în avion cu ei este cu siguranță o experiență pentru care te pregătești cu mult timp înainte de zbor. Există trucuri de care trebuie să ții cont? Cu siguranță da!

În primul rând, încearcă să fii cât mai pozitivă și liniștită cu putință. Specialiștii spun că cei mici simt în câteva fracțiuni de secundă emoțiile transmise de mamă, așadar dacă tu vei fi speriată de experiență, vei transmite același lucru și celui mic.

mother-and-child-cute-little-girl-resting-on-her-mother-s-shoulder-in-the-train-station-vintage-filter-effect-selective-focus_7186-32

Bagajul de mână este foarte important. Două trei schimburi de haine, scutece, creme, dezinfectant, șervețele, biberon sau biberoane în funcție de durata zborului sunt must have. De asemenea, dacă este primul zbor (dar se aplica și la următoarele) ar fi ideal să îi cumperi o jucărie nouă, cât mai senzorială cu putință, pe care să i-o dai la urcarea în avion. Astfel, copilul va fi foarte curios să o descopere și va fi mai puțin speriat de spațiul total nou pe care îl vede.

girl-with-ponytails-playing-with-toy_23-2147663659

Ia cu tine în avion păturica cu care doarme și una dintre jucăriile favorite. Îi va da senzația de acasă și se va liniști mai ușor simțindu-se în largul lui, așa cum s-a obișnuit.

young-woman-and-little-girl-eating-carrots-in-the-kitchen_1301-6524

La decolare și la aterizare dă-i să mănânce ceva. Asta îl va face să-și desfundă urechile și să nu se sperie. Trebuie să iei în considerare că există posibilitatea (ba chiar una destul de mare) ca cel mic să plângă, iar acest lucru nu trebuie să te streseze pentru că este cu totul și cu totul normal.

plane-flying-in-a-cloudy-sky_1320-314

Dacă ai această opțiune, alege zboruri cu escală scurtă pentru a vă mai relaxa puțin pe sol, înainte să porniți iar la drum. Vă va face bine amandurora!

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com