4 materiale călduroase pentru paltonul tău din acest sezon

Deși multe dintre noi nu iubim iarna sau frigul, iar ceața și zilele mohorâte ne dau bătăi de cap, trebuie să recunoaștem că anotimpul rece este unul dintre cele mai ofertante în materie de styling. Este sezonul combinațiilor de texturi, al layeringului, al paietelor și al catifelei.
Una dintre cele mai importante piese vestimentare ale acestui sezon este, evident, paltonul.

Acesta poate reprezenta touch-ul final al unei ținute glam de seară, poate oferi nota clasică necesară unei zile de birou sau poate completa un look simplu de zi cu zi, pe care să îl scoată în evidență.

Este foarte important să fim atente la calitatea materialelor pentru a ne putea bucura cât mai mult de un palton aflat în garderoba noastră, iar pentru că, de cele mai multe ori, o piesă de calitate costă, este foarte important să optăm pentru paltoane damă, variante timeless.

Apoi, un alt aspect pe lângă partea de design este materialul paltonului. Uită-te cu atenție la eticheta piesei pentru a fi sigură că iei decizia potrivită. Dacă îl comanzi online, selectează materiale potrivite pentru această perioadă.
Iată 4 materiale care iți țin de cald și pe care trebuie să le regăsești în paltonul tău:


1. Lâna


Lâna provine de la oi și de la alte animale, cum ar fi caprele (cașmir și mohair), iepuri (angora) sau boi moscat (qiviut). Lâna este un bun izolator. Fibrele de lână nu sunt perfect netede și drepte. De aceea, fibrele ondulate ajută la crearea unor mici goluri de aer izolatoare care rețin mai multă căldură. Ușoară, dar durabilă, lâna este rezistentă la apă, ceea ce o face un material ideal în lunile de iarnă cu zăpadă și ger. 

2. Blana artificială

Blana artificială este o țesătură realizată din diverse materiale, inclusiv polimeri acrilici și modacrilici, pentru a imita aspectul și caldura blănii reale. Este relativ mai ieftin și mai ușor de întreținut decât blana reală. Cu îngrijirea corespunzătoare, paltonul tău de blană artificială poate rezista mult timp.


3. Cașmir

Vrei ceva mai elegant și la modă? Asociat de mult cu luxul, cașmirul este unul dintre cele mai calde materiale perfecte pentru paltoanele elegante. Este moale și mătăsos! Este super cald și respirabil. O haină de cașmir merită cu siguranță prețul. Este o investiție bună și îți va rafina restul garderobei de iarnă.

4. Bumbac

Bumbacul este binevenit și pe parcursul iernii. Deși popular pentru textura sa în timpul verii, bumbacul este un material îndrăgit și în timpul iernii. Este perfect pentru persoanele care au alergii la țesături precum lână sau țesăturile artificiale. Este foarte moale și respirabil.

Bumbacul poate absorbi umezeala, așa că trebuie să-l împerechezi cu un strat interior bun atunci când se prognozează condiții meteorologice dure.

Tips and tricks, pentru stylingul unui palton:

Paltonul negru vs cel crem sau camel, completând o ținută de zi sau de noapte

Un palton clasic oferă o notă de eleganță oricărei ținute. Fie că alegi să îl pui peste o rochie lungă sau o pereche de jeanși, look-ul tău final va fi completat de o astfel de alegere.

Alege-l în nonculori sau culori neutre pentru a-l putea asorta în mai multe combinații.
Poți să alegi un palton negru pentru o cină la restaurant sau poți să alegi clasicul camel pentru o zi la birou. Îl poți asorta cu ghete, botine sau cizme cu toc înalt, dar și cu accesorii prețioase.
Dacă după o vreme vrei să îi dai un refresh, poți opta pentru detașarea cordonului și înlocuirea acestuia cu o curea, poate chiar una cu cataramă prețioasă.


Paltonul, piesa de rezistență a ținutei tale.

De asemenea, poți alege un model mai atipic, care să fie un statement în sine: o combinație de texturi sau culori sau, spre exemplu, o haină cu epoleți. Astfel, paltonul va fi piesa de rezistență a ținutei tale.
Dacă dorești să păstrezi varianta clasică și totuși să introduci o notă personală, îți poți accesoriza paltonul cu o broșă mare sau cu o eșarfă.

Nu uita că este important să ai grijă la proporțiile ținutei pentru că piesa vestimentară în sine are deja mult volum.