5 pași esențiali pentru un ten radiant pe timp de vară

Atunci când vine vara și, implicit, cresc și temperaturile, avem tendința de a simplifica fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv partea de skincare și de machiaj. 

Fie că mergem la muncă, în vacanță sau petrecem o zi la piscină, rutinele complicate de îngrijire care includ suprapunerea a nenumărate produse nu mai sună bine și, da, într-adevăr, nu este indicat să încărcăm pielea, nici cu seruri și creme, dar nici cu makeup. 

Tocmai din acest motiv, azi vă împărtășim cum puteți obține un ten radiant și bine îngrijit pe timpul verii, fără o listă interminabilă de produse. 

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl luăm în calcul este menținerea unui nivel de hidratare corespunzător, iar acest lucru este valabil pentru toate tipurile de ten, după care, bineînțeles, trebuie să ne îndreptăm atenția către problemele existente sau nevoile specifice fiecăruia în parte. 

Spre exemplu: un ten gras poate suferi de deshidratare, mai ales vara, când avem tendința să folosim produse mai astringente deoarece simțim că ne lucește fața mai tare, dar deshidratarea presupune lipsa apei din țesut, care atrage după sine creșterea producției de sebum. Deși noi blamăm sebumul, rolul lui este de fapt de a menține apa în țesuturi, iar dacă aceasta lipsește, se determină producerea unei cantități mai mari de sebum și deci, și aspectul lucios al pielii se va înrăutăți. 

Dar haideți să vedem concret care sunt pașii care îți vor asigura o piele glowy pe tot parcursul verii:

 

1. Folosește cleanser

Alege un produs blând, care să nu elimine uleiurile naturale ale pielii și să nu fie sensibilizant, pe care să îl folosești cu regularitate.

 

2. Exfoliază-ți tenul cu grijă

Dacă este vară, nu înseamnă că nu mai exfoliem pielea. Tocmai pentru că procesele de la nivelul tenului sunt accentuate de căldură și umiditate, dar și purtăm mai mult SPF, stăm mai mult timp afară și transpirăm mai mult, avem nevoie să eliminăm toate aceste reziduuri. Poți să apelezi la un exfoliant blând o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a te asigura că tenul tău este pregătit corespunzător. 

 

3. Ai grijă la serumuri

Nu este interzis să folosești serumuri, mai ales că pielea are nevoie de mai multe vitamine și o atenție crescută pe timpul verii, dar este necesar să ai grijă la alegerea lor și la modul de depozitare și de aplicare. Vitamina C și peptidele sunt două exemple de serumuri binevenite pe parcursul anotimpului cald. 

 

4. Hidratează-te!

Nu există sezon fără nevoie de hidratare, dar vara este și mai important acest aspect din cauza creșterii temperaturilor și a transpirației mai abundente. Folosește o cremă hidratantă cu textură ușoară, pe care să o aplici atât dimineața cât și seara, pentru a avea o piele catifelată.

 

5. Nu uita de SPF!

Crema cu factor de protecție solară este un must, nu doar atunci când ieși din casă, ci și pe parcursul zilei. Alege o formulă care nu încarcă tenul și pe care o poți reaplica inclusiv dacă te machiezi. 

P.S.: un produs de nelipsit este spray-ul cu apă termală, care îți poate asigura refresh-ul pe parcursul unei zile, indiferent că ești la birou, acasă sau în vacanță. Ia-l în geantă și vei vedea că este o adevărată salvare!

 

Sursă foto: Freepik

 

Editor: Antonia Lestyan