5 Secrete ale părului fabulos by Claudiu Ferko

Fiecare femeie știe că niciun accesoriu nu ne va salva look-ul, atât de mult cât va reuși un păr frumos și sănătos. Toate cunoaștem zilele acelea în care simțim că putem cuceri lumea, căci dacă părul ne stă bine, toate merg bine, oferindu-ne toată încrederea de care avem nevoie, pentru a parcurge toate obstacolele cotidiene. La fel ca noi, părul are și el personalitatea sa, iar conturarea acesteia nu ține doar de factorii externi, ci și de cei interni, cum este ereditatea.

par-sanatos

Însă, chiar dacă nu am fost înzestrate cu un păr des și puternic, există suficiente alternative să îl transformăm într-unul minunat, totul ține de modul în care percepem semnalele acestuia și adaptăm rutina de îngrijire la caracteristicile sale specifice. Hairdresser-ul Claudiu Ferko, owner al Salonului KAILA, din Cluj-Napoca, are o experiență de 17 ani în acest domeniu și ne dezvăluie din secretele părului fabulos,  la care toate femeile visează.

Vitaminele și mineralele-  vitale pentru un păr sănătos

Vitaminele sunt recomandate pentru restabilirea echilibrului întregului organism. Acestea sunt  benefice și pentru sănătatea părului: „Vitaminele A, B, C, E, dar și mineralele, sulful și zincul, ajută la producerea de sebum, în cazul părului uscat, obținerea oxigenului de care părul are nevoie, dezvoltarea de colagen, pentru un păr puternic, prevenirea căderii părului și îmbunătățirea circulației sângelui în scalp.” menționează Claudiu Ferko.

Deteriorarea părului este în strânsă legătură cu expunerea la căldură. Folosește alternative inteligente!

Deteriorarea părului apare atât în sezonul cald, cât și în cel rece, cauzele fiind complet diferite. De aceea este necesar să ținem cont și de schimbarea sezonului, când folosim produsele de îngrijire: „Asemenea pielii, și părul are nevoie de o îngrijire specială, adaptată și factorilor externi. Pentru că suntem în cel mai cald anotimp recomand, în primul rând, multă hidratare, produse profesionale, speciale pentru expunerea la soare, dar și hidratarea pe interior, prin consumul de lichide.”

„Pentru că trăim în secolul vitezei, ar fi imposibil să renunțăm la obiceiurile noastre, chiar dacă nu sunt tot timpul cele mai benefice, însă nu recomand folosirea zilnică a plăcii pentru păr, a ondulatorului sau al altor alternative de styling, la care se apelează.”

Vârfuri despicate? Prevenția este esențială

Vârfurile despicate apar la toate lungimile de păr, iar cauzele sunt diverse, unele dintre ele nu depind de niciuna dintre rutinele tipic feminine sau ritualurile de înfrumusețare. „Vârfurile despicate pot apărea și în timpul nopții, o soluție ar fi prinderea acestuia lejer, în timp ce dormim.”

Argan oil. Much appreciated in cosmetics.

Specialistul ne sfătuiește: „ În timpul zilei, cauzele pot fi frecvente, de la contactul acestuia cu hainele până la rutinele nesănătoase sau lipsa totală a acestora, însă tunsul regulat, recomandat la o lună și jumătate, ne poate salva părul, susținut bineînțeles de folosirea uleilor speciale pentru vârfuri, cel mai popular fiind cel de argan, dar și a altor produse specifice.”

Apelează la un specialist și alege o vopsea de calitate!

Vopsirea părului reprezintă o opțiune accesibilă oricând, atunci când ne simțim pregătite să abordăm un look nou, prin schimbarea radicală a culorii, prin împrospătarea culorii naturale, dar și acoperirea firelor albe.

„Pe piață există o multitudine de variante, la care putem apela, important este să nu facem experimente riscante, care ar putea deteriora părul sau ar putea afecta pielea capului. Este foarte important să apelăm la un specialist, care ne va consilia spre a folosi produsele potrivite. O culoare frumoasă, care se potrivește propriei fizionomii, va arăta perfect la niște bucle lejere, dar și la cele mai avangardiste coafuri.”  ne  recomandă hairdresser-ul.

Adaptează tendințele noului sezon la propria personalitate!

„Este normal să ne dorim cu toții să fim în pas cu noile tendințe, însă acestea, de multe ori, pot fi înșelătoare, de aceea cel mai important este să ne documentăm și să alegem doar ceea ce ne reprezintă și se potrivește personalității noastre.” Orice culoare și styling va veni divin dacă ne-o asumăm și o purtăm încrezătoare. Culorile aprinse și coafurile aparent lejere sunt o propunere care au mare succes sezonul acesta.

verde-7

Putem apela la nuanțatoare, avem posibilitatea să ne jucăm cu culorile și să ne transformăm părul, apelând la variante inedite. Însă, „dacă nu ești o persoană nonconformistă, nu îți recomand să iți vopsești părul verde, nimic nu este mai neplăcut decât un look care te poartă.” menționează Claudiu Ferko.

Nu este indicat să ne asumam risuri cu orice preț, care ne pot duce întreaga apariție în derizoriu: „Este vital să găsim un echilibru între ceea ce ne place, ceea ce se potrivește și ceea ce se poartă. Și să nu uităm de hidratare, mai ales în această perioadă! Sănătatea este cea mai importantă, pentru că schimbările nu le poți face peste noapte.”

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: arhivă personală Claudiu Ferko, modapebune.ro, cronicadeiasi.ro, republicabio.ro