Editorial: 5 Tips & tricks pentru o vacanță lipsită de griji

Lunile ce urmează sunt prin definiție, luni “de miere”. Nu în sensul uzual al expresiei, dar totuși nu ai cum să nu te gândești cu fluturi în stomac la ziua când urmează să lași pe hold toate deadline-urile, toate proiectele demarate și toate temele de vacanță ale celui mic, să îți pui crema de protecție solară și costumul de baie în valiză și să pornești către tărâmul făgăduinței, sau, mai puțin artistic spus, concediu.

Pentru un sejur lipsit de orice stres sau grijă, iată câteva ponturi, de la fete smart adunate, special pentru ca vacanța ta să fie ușoară și frumoasă, precum o briză!

1. Învață la nivel conversațional limba locului. Dacă ești în vacanță într-o țară străină, încearcă în prealabil să înveți câteva cuvinte locale. Nu te poți baza pe faptul că oricine știe engleza, s-ar putea să fii dezamăgită. Alege să fii informată! Învață sintagme simple precum: “Știți să vorbiți engleza?” sau “Unde este cea mai apropiată farmacie?”.

multilingual

2. Nu căra după tine la plajă tot bagajul. Când mergi la plajă sau oricând pleci din hotel, ia cu tine doar strictul necesar: banii de care ai estimat că ai nevoie, niciodată toți, minimum de bijuterii și gadget-uri. De ce? Furturile în timpul vacanțelor sunt foarte frecvente. În cazul în care pur și simplu îți dispare geanta de plajă, paguba va fi mult mai mică, iar după cum bine știm, paza bună trece primejdia rea.

3. Păstrează în telefon (cu back-up pe e-mail) fotografii ale lucrurilor importante. În cazul în care îți dispar bunurile, este de real succes să ai asupra ta copii ale documentelor importante: cartea de identitate, biletul de călătorie, asigurări medicale. Orice problemă se poate rezolva mai ușor dacă ai un plan de rezervă.

Travel accessories costumes.

4. Spune-mi cu cine călătorești ca să îți spun cine ești. Alege-ți cu mare grijă persoana cu care alegi să mergi în vacanță, de ea va depinde în mare parte atmosfera pe tot parcursul sejurului! Dacă nu mergi cu o prietenă veche sau cu partenerul și să zicem, stabilești cu o colegă să petreceți vacanța împreună, fă-o în cunoștință de cauză! Ai grijă să existe compatibilitate între voi și dorințe comune. Dacă una dintre voi își dorește să stea doar pe plajă cu un cocktail în mână iar cealaltă vrea să exploreze o întreagă insulă, ei bine, veți avea ceva provocări de înfruntat. Totul e să nu rămâneți cu un gust amar.

Two cool trendy hipster girls at the beach enjoying vacation on

5. Experiența face toți banii. Stabilește un buget pentru călătorii, însă este bine sa fii flexibilă în această privință. Chiar dacă te gândești de șapte ori înainte să vizitezi un muzeu sau un restaurant din considerente financiare, doar fă-o. Peste ani nu îți vei aduce aminte prețul (sau oricum nu va mai conta), însă cu siguranță îți vei aminti cu lux de amănunte sentimentele și satisfacția resimțită.

Acestea fiind notate, să aveți un drum lin și o vacanță minunată!

 By Alexandra Pricop – Editor Contribuitor The Woman

Untitled-11-2

Alexandra are o experiență de 5 ani în PR, Content Writing și Social Media Moderator. A redescoperit pasiunea pentru frumos și a urmat numeroase studii de specializare și perfecționare ca make-up artist, iar în prezent îmbină cu succes cele două mari pasiuni: marketing-ul si make-upul. 

Surse foto: arhiva personală, freepik.com