A venit sezonul rece. Nu uita de hidratare!

Iarna tindem cu toții să bem mai puțină apă, deoarece avem senzația că trupul nostru nu are nevoie de atât de multă hidratare ca pe perioada verii. Nu trebuie să uităm însă că apa este esențială atât pentru organismul nostru și starea de bine, cât și pentru un ten luminos și o piele sănătoasă.

mineral-water_1137-312

Nu simți nevoia de o sticlă de apă rece, dar cu siguranță te poți bucura de o cană de ceai aromat, care să te ducă cu gândul la vacanță, chiar dacă ești la birou. Poți să îți hrănești organismul și să alegi în loc de zahăr să folosești miere, pentru că iarna în special orice aport de vitamine și de sănătate este binevenit.

Deși probabil nu îți este întotdeauna natural, bea un pahar de apă imediat după ce te trezeşti. Va elimina toxinele din sânge și, deși probabil nu ai conștientizat asta până acum, reduce nivelul stresului din organism.

tasty-fresh-green-tea-in-glass-teapot-ceremony-on-old-rustic-table_1220-1753

Pe perioada prânzului, nu trebuie să îți lipsească supele sau ciorbele. Sunt ideale iarna, deoare ce pe lângă hidratare vă aduc și un aport foarte mare în organism de proteine, legume, minerale şi vitamine. Toate acestea îți vor crește sistemul imunitar și te vor feri de răceli. Dacă nu ești în mod neapărat fanul clasicelor supe, alege o supă cream care este la fel de hrănitoare.

girl-drinking-water-with-blurred-background_1163-63

Pentru ca expresia ,,am uitat să beau apă” să nu facă parte din rutina ta, tehnologia modernă te ajută și de această dată. Există foarte multe aplicații, disponibile atât pe Android, cât și pe iOS de tipul daily water drinking pe care le poți instala și care îți vor trimite notificări.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com