Dăruiește din inimă: Campania “Adoptă o jucărie”

Campania „Adoptă o jucărie” are ca scop reciclarea obiectelor a căror utilitate este pusă în umbră. Jucăriile care stau ascunse sub pat, au fost înlocuite de modele mai noi și sunt neglijate de către deținătorii acestora, au făcut o petiție care a ajuns la urechile noastre.

Așadar, dacă ai o jucărie care nu se mai mulează perfect în brațele tale și de care te-ai putea lipsi, dăruiește-o unui copil care este pregătit să îi ofere mai multă atenție. Asociația Magic Star Kids va intermedia procesul de ”adopție”, asigurându-se că jucăria o să ajungă într-un mediu potrivit, iar norocosul care se va îngriji de ea, o să o primescă cu căldură în noul cămin.

Îi poți lăsa noului proprietar instrucțiuni despre îngrijirea jucăriei, îi poți transmite numele acesteia și orice informație ți se pare relevantă. Cei de la asociație vor supraveghea procesul adoptiv și vor posta fotografii cu beneficiarii jucăriilor care s-au mutat în casă nouă.

Beneficiarii acestei campanii o să fie copiii din mediul rural, din zona Clujului, care sunt receptivi să primească în grijă animăluțe de pluș oferite cu drag de către alți copii. Te poți asigura că ai făcut o faptă bună urmărind activitatea asociației care și-a propus să facă parteneriate cu câteva școli din mediul rural, ce vor beneficia de aceste acțiuni.

Afiș final adoptă o jucărie

Cine poate dona o jucărie?

Oricine își dorește să ofere o jucărie de pluș, poate să  transmită această intenție. Fie că ești un prichindel darnic care vrea să dăruiască un animăluț de pluș, un adolescent care și-a făcut curat în cameră și nu mai are nevoie de soldăței și mașinuțe sau un adult care a adunat zeci de minioni și acum se simte pregătit să îi dăruiască mai departe, poți dărui jucăriile care odată te-au făcut pe tine fericit.

Asociația Magic Star Kids împreună cu cei de la Golden Party, vor aduna o arcă plină de jucării, pe care le vor dărui mai departe altor copii. Pentru a le susține cauza, poți dona și o sumă de bani, în contul asociației, care îi va ajuta să acopere costurile acestei campanii.

Procedura campaniei

Începeți prin a vă uita cu atenție în jurul vostru. Dacă sunt jucării care stau la o distanță mai mare de câțiva centimetri de voi, înseamnă că nu primesc atenția cuvenită. Dacă sunt prăfuite sau rătăcite în colțuri întunecate ale camerei, denotă de asemenea că duc lipsă de afecțiune.

Adunați așadar toate jucăriile care ar putea primi mai multă atenție de la altcineva, oferiți-le o ultimă îmbrățișare și pregătiți-le pentru călătoria în care își vor găsi alt cămin. Următorul pas este să te asiguri că jucăriile ajung la destinatar într-o stare bună (curate, neuzate, fără defecte) După ce ai pregătit jucăriile, contactează Asociația Magic Star Kids și vino la sediul celor de la Golden Party unde vor fi colectate jucăriile.

Prietenii noștri de la asociație ți-au pregătit un ”certificat de adopție” pe care îl vei completa în momentul în care predai jucăriile. Ei se vor ocupa de colectarea jucăriilor de pluș pe care le vor duce în școlile din mediul rural cu care vor reuși să facă parteneriate. Asociația Magic Star Kids vă ține la curent cu desfășurarea campaniei, putând să îi ajutați cu orice fel de resurse. În funcție de succesul campaniei și de numărul jucăriilor adunate,  se va decide de câte zile va fi nevoie pentru a le distribui.

Certificat de adopție jucărie

Pentru detalii și susținerea cauzei, mesajele voastre sunt așteptate pe adresa de Facebook a asociației https://www.facebook.com/MagicStarKidsCluj/ sau pe adresa de e-mail magicstarkids@yahoo.com. Îi ajută mult și distribuirea materialelor (like și share), precum și recomandarea unor voluntari care își doresc să facă parte din echipă.

Zâmbește. Dăruiește. Repetă.