Acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa: despre curățenia unuia dintre „plămânii” verzi ai Bucureștiului

În data de 27 mai se va desfășura o acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa, în cadrul proiectului de mediu „Refresh Pădurea Băneasa”, la care vor participa ProCredit Bank, împreună cu Asociația pastel. În cadrul parteneriatului, angajați ai băncii, împreună cu Asociația, dar și alți voluntari dornici să ajute, vor contribui la această campanie amplă de curățenie a unuia dintre „plămânii” verzi ai Bucureștiului. 

De altfel, Pădurea Băneasa este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul Capitalei, iar în martie 2020 a fost declarată „pădure-parc”. Această zonă este populară pentru că permite desfășurarea activităților în aer liber, este un loc de relaxare consacrat pentru familii, însă în același timp, deșeurile rezultate în urma activităților dăunează faunei și florei. 

Fidelă filosofiei sale de a fi un actor responsabil în comunitate, inițiativa ProCredit Bank se înscrie în demersurile uzuale de a fi o bancă verde, cu reale contribuții în dezvoltarea sustenabilă a societății.

„Proiectul Refresh Pădurea Băneasa, ni se potrivește de minune, pentru că reamintește cât de important este mediul înconjurător și câtă grijă trebuie să avem de el în fiecare zi. Împreună cu colegii din bancă, cu cei de la Asociație și cu alți voluntari, vom colecta deșeurile din Pădurea Băneasa. Ne dorim să fim un exemplu de urmat pentru generațiile mai tinere prin acest exercițiu de conștientizare privind importanța protejării mediului înconjurător.”, a declarat Andreea Ichim, Director General Adjunct de la ProCredit Bank România.

Proiectul „Refresh” a fost inițiat de Asociația pastel și a ajuns la cea de-a doua ediție. Primul proiect de mediu al ONG-ului a avut loc anul trecut, în Parcul Natural Văcărești, cel mai mare parc urban din România. 

Refresh este cel mai important proiect de mediu pe care îl desfășurăm la Asociația pastel. Ne bucurăm că anul acesta reușim să ne canalizăm eforturile către o altă zonă populară din București, de această dată Pădurea Băneasa. Parteneriatul cu ProCredit Bank ne onorează și ne responsabilizează. Ne bucurăm că alături de ei și de voluntarii înscriși în proiect vom reuși să igienizăm cele mai des populate spații din pădure. Oricine își dorește să se implice în această activitate ne poate scrie”, a menționat Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.