Adriana Toma, Co-fondator MOON and CHAPEL: „Să trăiești conștient și în acord cu sine se adună în momente, ce se adună în zile, ce se adună într-o viață trăită frumos.”

În tumultul vieții cotidiene, adesea ne pierdem în agitație și uităm să ne conectăm cu esența noastră interioară. Totuși, în mijlocul acestei agitații, există o chemare constantă către trăirea conștientă și în armonie cu sinele. Această chemare a fost surprinsă în cuvintele Adrianei Toma, Co-fondator al MOON and CHAPEL, astfel:

„Mantra MOON and CHAPEL – “Living life as a spiritual act” – a pornit din credința că spiritualitatea nu este ceva extern pe care alegi să îl faci într-un timp limitat, într-o dată anume.”

MOON and CHAPEL și-a deschis porțile către cei care doresc să își trăiască viața ca un act spiritual datorită Adrianei și a partenerei sale în business, Sabrina Marinescu. Spațiul propune o abordare holistică asupra vieții, unde fiecare moment devine o oportunitate de conectare cu propria esență și cu energia din jur.

Am povestit cu Adriana, în acest material, despre modul cum această mantră a devenit nucleul filozofiei MOON and CHAPEL și cum spațiul îi încurajează pe cei care le trec pragul să își trăiască viața într-o manieră autentică și în acord cu valorile lor spirituale.

Prin ce rezonează mantra “Living life as a spiritual act” cu tine și Sabrina (Marinescu), cea alături de care ai pus bazele spațiului MOON and CHAPEL?

Am simțit de foarte multe ori în timp ce lucram cu Sabrina la conceptul MOON and CHAPEL că sunt lucruri pe care spațiul le cere, și care organic și-au găsit spațiul în povestea locului.

De la cele șase simboluri – inspirate din etnografia popular est-europeană –, care sunt încărcate cu intenția a milioane de oameni de-a lungul istoriei, la furnizorii minunați care ne trimit cel mai bun incense din toată lumea, la artiștii alături de care am creat produse unice, special concepute pentru noi… 😊

Care ai spune că sunt elementele prin care te invită spațiul MOON and CHAPEL să-ți trăiești viața într-o manieră spirituală?

Toate elementele mai sus menționate sunt încărcate cu energia și creativitatea oamenilor, care ne influențează mediul în care trăim, la fel ca și incens-urile pe care le folosim în anumite momente, fie să curățam spațiul, fie să ne ajute să ne conectăm la ceva mai înalt.

Înțelegem, dintr-un interviu pe care i l-ați acordat voi două Ralucăi Harabagiu, că MOON and CHAPEL este o extensie firească a valorilor voastre. Care sunt valorile tale și ale Sabrinei, care au stat la baza construirii spațiului MOON and CHAPEL?

„Firesc este cuvântul care ne-a condus foarte mult deciziile.”

Acest trăit frumos și firesc în toate zonele vieții, înconjurate de energie bună și de oameni frumoși ce își doresc să se cunoască pe sine și să evolueze, să înțeleagă viață în amplitudinea ei cu ajutorul tuturor uneltelor.

Când și cum s-a conturat ideea lansării conceptului MOON and CHAPEL, așa cum îl cunoaștem noi astăzi?

Tot din „firesc” a izvorât și ideea workshop-urilor pe care le avem de câteva ori pe lună la magazin, unde dorim sa creștem o comunitate, unde dezvoltăm teme diverse, de la tarot, la respirație conștientă și caligrafie mindful, ce ne pot deschide noi căi de cunoaștere.

Ideea pentru toate acestea a venit în pandemie când treceam amândouă printr-o perioadă de căutări, ce ne-au adus mai aproape de tot acest univers, care ulterior s-a transformat în pasiune, și într-o dorință de a deschide această lume și altora.

Cum sună povestea parteneriatului dintre tine și Sabrina în acest business?

Noi ne cunoaștem de aproape 15 ani, însă ne-a apropiat fix această curiozitate și căutare personală. A fost un match made in heaven în care a venit fiecare cu felul ei unic de a vedea lucrurile, pe care l-am adus la masa de creație MOON and CHAPEL.

Așa a ieșit acest melanj de frumos, spiritualitate și o platformă prin care putem împărtăși lucrurile în care noi credem și care ne-au ajutat enorm să creștem ca oameni.

Un business vine, cel mai adesea, ca un răspuns la o nevoie. Cărei nevoi de-ale voastre îi răspunde spațiul MOON and CHAPEL?

Am făcut lucrurile în concordanță cu ceea ce ne-ar fi plăcut nouă să găsim în București atunci când căutam incense de calitate și obiecte frumoase pe care să le folosim în micile noastre ritualuri zilnice.

De câțiva ani, deja oamenii sunt mai deschiși la acest gen de cunoaștere. Noi am vrut să arătam că spiritualitatea, orice înseamnă ea pentru fiecare, poate fi făcută și într-un spațiu frumos și cald. Că nu este despre vrăjitoare și lucruri necurate.

Noi am vrut să arătam că frumosul are vibrație înaltă, care ne susține și că faptul că arzi un bețișor dimineața în timp ce stai zece minute în liniște cu tine, punându-ți o intenție pentru zi, în primul rând te aduce în corp și te face mai prezent.

Și acesta este deja primul pas pentru o viață trăita atent și în acord cu sinele tău autentic.

Care sunt criteriile în baza cărora selectați produsele pe care le expuneți în shop-ul fizic și online al MOON and CHAPEL, astfel încât să fie în concordanță cu această promisiune?

Atunci când alegem ce produse să aducem sub umbrela noastră, în primul rând, ne uităm la oamenii cu care lucrăm, fie că sunt furnizorii de incense sau artiști.

Căutam oameni pasionați de ceea ce fac, cu care putem crea o relație. Avem mulți furnizori minunați cu care lucrăm: de la măicuțele de la Mănăstirea Nera, care ne trimit cele mai bune ceaiuri culese de ele, de pe dealurile rupte de lume din jurul mănăstirii, la artiști ceramiști cu care creăm împreună obiecte unice.

Tu și Sabrina ați creat o serie de 6 simboluri inspirate din pictogramele populare pe care le-ați asociat brandului MOON and CHAPEL. Care sunt aceste simboluri și ce ne poți spune despre ele?

Ne-am oprit asupra a șase intenții cărora le-am atribuit șase simboluri foarte des întâlnite în etnografia populară. A plecat din nevoia noastră de a ne conecta la energia spațiului est-european în care ne aflăm, la simbolurile folosite de mii de ani de străbunii noștri. Puterea intenției lor din spatele fiecărui simbol ne susține și pe noi până astăzi.

Sacred Space: Am ales ochiul ca simbol universal al protecției și i-am adăugat pieptenele, cu puterea sa de curățare a tot ce este rău, de a lasă în urmă tot ce este bun și ordonat.

Morning Grace: Soarele și spirala ce ne inspiră evoluție și speranță, energie, creștere permanentă și mișcarea înainte cu intenție. Este un simbol al energiei active, al începuturilor, al forței ce ne arată drumuri noi. Din momentul în care ne trezim, el ne ajută să ne atingem obiectivele, să ne transformăm visele și aspirațiile în realitate.

Growth Manifesto: Copacul vieții și firul de grâu – abundență, prosperitate, fertilitate. Este o amintire permanentă că suntem înconjurați de daruri și că abundența este o stare de fapt. El te ajută să accezi la belșug și bunăstare.

Eyes of the Heart: Simbolul inimii este cel mai puternic dintre toate. Nu există forță în lumea asta mai puternică decât iubirea. Cu cât iubirea crește, cu atât limitările se dizolvă și speranța crește. Semnul este o reinterpretare a pictogramei femeii cu mâinile în șolduri, dedicate creării feminine, aceea care hrănește, protejează și oferă iubirea în toate formele ei. Acest simbol permite energiei feminine să curgă liber și delicat, să umple inima cu iubire pură.

Meditation Rituals: Acesta este un simbol al înălțării, al contemplării și al trezirii interioare. Coloana infinitului și mâinile care se roagă formează o imagine puternică ce ne deschide către viață, către un sentiment al apartenenței la universal. Se folosește în practicile de meditație pentru ghidare spirituală, pentru claritate și răspunsuri.

Night Magic: Acest simbol a apărut ca o împreunare între Steaua Nordului și colții lupului, ce în armonie te protejează și te conduc în direcția bună în timpul somnului, protejându-te în timp ce dormi. Acesta este un simbol al bunăvoinței, ce crește vibrația spațiului în care te afli.

Cum au fost aceste simboluri primite de către comunitatea voastră de la debutul activității voastre până astăzi?

Comunitatea noastră a primit cu multă deschidere această idee. Probabil există o nevoie de a ne apropia cumva de ceva ce ancestral ne este atât de cunoscut.

Ideea din spatele lor a fost exact aceea de a aduce ceva ce pare demodat într-un cadru ce se poate adapta ușor în contextul zilnic, actual, de  “Modern every day rituals”, pe care le avem cu toții

Care este cea mai valoroasă lecție pe care ai învățat-o despre consumatorii de frumos din România de la momentul punerii bazelor spațiului MOON and CHAPEL până astăzi?

Am aflat că există mai mulți consumatori de frumos decât credeam în România, și că există un număr din ce în ce mai mare de oameni care simt nevoia să își dea puțină atenție și lor înșiși, oameni care caută însemnătate în lucrurile din jurul lor, oameni care apreciază calitatea.

Am observat o deschidere a clienților noștri către a încerca această parte de incense pe care noi o aducem din toată lumea, astfel încât am crescut varietatea de opțiuni de incense pe care o avem în magazin.

De ce este important în business ca nimic să nu fie lăsat la voia întâmplării?

„Nu credem în forme fără fond și tot ce am făcut amândouă în business-urile noastre a fost în total acord cu lucrurile în care noi credem și cu felul în care noi trăim.”

Lucrurile devin mult mai simple odată ce toate deciziile sunt luate prin acest filtru personal.

Când faci lucrurile din pasiune nu se mai simte ca o muncă, iar research-ul este mai mult unul care împlinește nevoi personale de cunoaștere, decât un task pentru un job.

Am observat că dacă lucrurile sunt aliniate nu au de ce să fie grele, iar atunci când sunt grele ne uităm unde există neconcordanțe în noi, în business, în oamenii din jurul nostru, în deciziile luate.

Adriana, mai știm și că pe lângă activitatea ta din cadrul MOON and CHAPEL, mai ai și rolul de co-fondator al Hadar Chalet. Dintre toate rolurile pe care le ai de îndeplinit în fiecare zi, care este cel care îți dă cele mai semnificative bătăi de cap? Dar cel care îți aduce cea mai multă satisfacție – și de ce?

Indiferent de ceea ce fac, cea mai multă satisfacție îmi este adusă de reacțiile oamenilor la munca mea.”

La Hadar, după 12 ani, încă mă emoționează de fiecare dată când avem oaspeți care vin pentru a patra, a cincea oară și ne spun că se simt ca acasă. Mă emoționează atunci când mirii, după nuntă, ne spun că a fost cel mai frumos eveniment din viața lor și că ar lua-o de la capăt.

La MOON and CHAPEL îmi aduce cea mai mare satisfacție emoția pe care o simt când văd un obiect unic, făcut de noi în colaborare cu un artist, în casa cuiva. Faptul că ceva gândit și creat de noi este parte din viața cuiva în fiecare zi. Cât de norocos să fii?!

Partea grea este în sine viața de antreprenor, care trebuie să jongleze cu 10 lucruri odată, toate acestea fiind situații cu spectru foarte larg de diversitate. 😊

Care este un vis de-al tău pe care încă nu ți l-ai îndeplinit?

Un vis la care lucrăm este să ducem MOON and CHAPEL și internațional, să împărțim cu cât mai multă lume magia aceasta la care lucrează, într-un fel sau altul, atâția oameni minunați.

Ce loc ocupă ritualurile de zi cu zi în viața ta:

Cred că viața fiecăruia dintre noi are micile ritualuri zilnice. Pentru mine ele sunt foarte importante pentru că mă împământează și mă ajuta să rămân prezentă și atentă la mine și la emoțiile mele.

Primul lucru pe care-l faci dimineața:

Primul lucru pe care-l fac dimineața este să mai stau 10 minute în pat după ce sună ceasul, să îmi amintesc ce am visat, să mă adun pentru o nouă zi.

Un parfum pe care l-ai purta într-o zi caldă de primăvară:

Iris Poudre, Frederic Malle.

Aroma ta favorită:

Tămâia și florile de portocal.

Cum te reîncarci atunci când obosești:

Mă ajuta să mă rup complet de lume măcar pentru o zi.

Ce te face fericită:

Multe lucruri… O zi caldă de primăvară, mirosul mării și sunetul valurilor, oamenii care lucrează împreună pentru ceva mai mare decât ei toți, familia și toți prietenii mei care mă susțin în toate.

_

Editor: Carina-Marisa Cichi