Alina Dumitru | “M-am ambiționat să devin pricepută într-un domeniu în care nu aveam nicio pregătire”

În articolul precedent, pe care îl găsiți aici, vă povesteam cum „s-au aliniat astrele” și am reușit să îl cunosc personal pe domnul Philip Zepter, cel mai important om care a produs o schimbare majoră în parcursul meu profesional. În continuare veți afla cum am ajuns să dețin o funcție importantă în companie cea de PR Manager al Zepter International Romania.

Sunt anumite momente în viață când ne dorim cu toată forța o schimbare în viața noastră, iar atunci ne implicăm activ pentru ca acest lucru să devină realitate. Faptul că investim în mod activ resurse în croirea unui nou drum, ne face să fim pregătiți de orice, ne face să fim, dacă vreți, „cu garda sus”. Atunci când schimbările vin din senin, fără să ni le planificăm, imediat apare frica și anxietatea. Însă eu am învățat să accept frica și să îmi spun „It’s ok to fear a change”.

Deși zburam de ceva vreme cu familia Zepter, n-am fost foarte curioasă să aflu prea multe detalii despre produsele Zepter. Toate cunoștințele mele despre produse se rezumau la partea de cooking și știam că acestea erau extrem de cunoscute pentru calitatea lor superioară. Într-o zi, o veste cumplită avea să mă determine să fac schimbări majore în stilul meu de viață și să acord atenție la toate aspectele ce țin de calitatea traiului. Fetița mea fusese diagnosticată cu epilepsie. Acest diagnostic m-a cutremurat și am înțeles că scopul meu este să îi ofer copilului meu cele mai bune condiții. Așa am început să învăț produsele Zepter să înțeleg exact care este întreaga gamă pe care ei o au și cum folosirea acestora poate contribui în mod real la îmbunătățirea calității vieții.

Așa se face că într-o zi, Philip Zepter m-a întrebat în timpul unui zbor „Was haben Sie gelernt?”, în traducere: “ce ați învățat?”. M-am dus bulversată în zona de bucătărie a avionului, iar apoi am venit și am i-am răspuns: „N-am învățat, dar sunt dispusă să învăț orice. Dacă-mi spuneți cum și unde, eu vreau să învăț”. Abia apoi am înțeles că prin acea întrebare Philip Zepter și-a propus să îmi schimbe traiectoria profesională. Așa s-a și întâmplat, pentru că m-a trimis la Belgrad la un training despre produsele Zepter și despre companie.

alina dumitru 3

A fost, deci, o schimbare venită din exterior, pentru care nu eram pregătită și care mi-a adus în primă fază teamă. Nu am vrut nicio secundă să dau înapoi și am simțit că dacă voi trece peste aceste frici, cu siguranță în viața mea se vor întâmpla lucruri extraordinare. Mi-am schimbat total stilul de viață, motivată și de fiica mea, am început să gătesc, să studiez nutriția, am început să acord mult mai multă atenție apei pe care o beau și aerului pe care îl respir. Fiecare informație pe care o aflam trezea în mine o dorință să împărtășesc ceea ce știam și cu restul.

Așa a apărut platforma WAW – We All Well, prin care oamenii puteau să cunoască mai multe informații, nu doar despre produsele Zepter, ci și despre cum să adopți un stil de viață sănătos. Așa am ajuns PR Manager Zepter Romania și am început să mă implic tot mai mult în transmiterea mesajului și a misiunii pe care și-o propusese compania – cea de a produce un impact pozitiv în viața oamenilor și de a le îmbunătăți sănătatea. Am făcut în paralel aviație & PR și pot spune că acel an și jumătate, în care experiențele și noile provocări veneau ca o avalanșă, a fost perioada în care am acumulat cele mai multe informații și am învățat mai multe decât în toată perioada facultății. Am avut o motivație puternică și m-am ambiționat să devin pricepută într-un domeniu în care nu aveam nicio pregătire.

Acum dacă stau să privesc în urmă, în viața mea, din când în când, au apărut persoane care mi-au trasat drumul profesional. Au apărut la momentul oportun și mi-au dat un sfat care poate fie m-a pus pe gânduri, fie m-a ambiționat. Alți oameni au venit cu propuneri concrete de colaborare. E important însă ca atunci când apar acești oameni în viața noastră să fim suficient de deschiși la schimbare, să nu ne fie teamă să pășim pe un drum nou și cel mai important, să nu ne gândim niciodată la eșec. Teama de eșec ne face de multe ori să închidem drumuri sau uși care ni se deschid. Dacă rămânem în zona de confort, nu avem cum să creștem. Dacă suntem îndrăzneți, vom avea șansa să descoperim resurse valoroase în interiorul nostru și ajungem să fim capabili să facem față unor provocări pe care nu ni le-am fi imaginat niciodată.

Vă invit să aflați și ultima parte a poveștii mele. Veți afla cum am trecut de la etapa în care mi-a fost teamă de schimbare și cum am devenit un lider al schimbării în adevăratul sens al cuvântului.