„Am decis că nu ajunge să fiu bună în multe domenii, ci trebuie să excelez într-unul singur!”/ Aura Danalache, creator de eleganță EleganzHouse

Aura Danalache este un antreprenor, care activează în domeniul de fashion de peste un deceniu. Ne spune că îi plac provocările:

„Îmi place ca pentru fiecare clientă, în parte, să scot în evidență ce are mai frumos. Consider că orice femeie este frumoasă, dacă se simte bine în pielea ei, iar eu o pot ajuta să se vadă astfel în oglindă.”

Cum a ajuns să-și împlinească visul din copilărie, dar și ce înseamnă eleganță atât în business, cât și în viața de zi cu zi, vom afla chiar de la ea, în interviul acordat.

Cine este femeia de afaceri AURA DANALACHE și cine este Aura, omul?

Ca femeie de afaceri, activez în domeniul Fashion. Am un atelier de croitorie pentru întreaga familie, EleganzHouse, și încă învăț cu plăcere tainele acestei meserii, după 10 ani de experiență în domeniu. Am învățat singură, din tutoriale, din reviste, din ce am găsit de tradus de pe site-urile de specialitate de pe internet, și, bineînțeles, practică exigentă. M-am angajat chiar în firme din domeniu, ca să câștig experiență.

Happy Moms - The Woman Magazine 3

Astăzi, am undeva la 1000 de clienți fidelizați și recomandările din partea lor îmi aduc clienți noi. Important este să găsesc modalitatea de a face față cererii, fără a pierde din acel ceva, care mă recomandă. Am un plan de afaceri mai mare, ce până în 2023, mi-am propus să-l pun în aplicare și doar atunci voi pune „pălăria albă” pe cap, pentru că doar atunci mă voi simți confortabil cu ea.

Ca om, cred că abia acum, la 47 de ani, pot spune cine sunt, deși îmi este greu să mă descriu în câteva cuvinte, fără să pară că nu sunt modestă, dar și pentru că aș avea foarte multe de spus. Mi-am dorit să fiu mamă, pentru că ador copiii și ei pe mine. Am doi muschetari de 14 și 12 ani. Mi-am dorit să nu mă las schimbată de societate, doar pentru că „așa trebuie” sau pentru că „așa spune lumea”, și cred că pot spune că am reușit. M-am bazat mereu pe instinct și am greșit doar când m-am lăsat influențată. Îmi place originalitatea, iubesc corectitudinea, punctualitatea, respectul pentru cuvântul dat, coloana vertebrală dreaptă. Ideile, creativitatea și sinceritatea sunt punctul meu forte, iar tendința de amânare și strângerea de inimă, când ar trebui să spun „nu”, sunt minusurile.

Happy Moms - The Woman Magazine 4

Sunt un om sociabil, iubesc buna dispoziție, îmi place să am în preajmă oameni frumoși, de la care am ce învăța. Am făcut foarte multe, am învățat din greșeli, am avut parte de foarte multe schimbări, de parcă m-aș fi născut la intersecția dintre mai multe perioade socio-politico-istorice. Am deschis afaceri care, la vremea aceea, acum 100 de ani, erau un pionierat la noi. Ne foloseam de Pagini Aurii și, în cel mai bun caz, de telefoanele „cărămidă”. Iar studiile și munca în diverse domenii m-au ajutat să mă adaptez, să mă repliez și să mă ridic, ori de câte ori am căzut. 

Care este povestea EleganzHouse? Când a încolțit în sufletul tău ideea unui business în domeniul vestimentar? 

„Este un vis din copilărie, (pe lângă cel de a deveni cercetător și astronaut), cu care am tot cochetat, pe parcursul anilor, până am decis că nu ajunge să fiu bună în multe domenii, în tot ceea ce fac, ci trebuie să excelez într-unul singur.

Ideea a încolțit când aveam în jur de 11 ani, când am văzut drama „Prețul succesului”, bazată pe romanul Barbarei Taylor Bradford, „A woman of substance”, care a lăsat o impresie puternică în mintea mea de copil.

The Woman - EleganzHouse

Personajul principal, Emma Hart ajunge, din slujnică, o puternică femeie de afaceri, posesoare a unui imperiu în industria textilă, pe vremea celui de al doilea război mondial. Acest imperiu, din păcate, nu i-a adus și fericirea.

De ce ai simțit că ACUM este timpul tău și că YOU ARE THE WOMAN? 

Ajunsă în postura de mamă, am realizat că și în domeniul fashion se poate face ceva pentru a veni în ajutorul stării de bine a mamelor. Am început de la zero și a trebuit să învăț pe pielea mea că nu poți prevedea tot ce se poate întâmpla în viitor, deci, dacă aștepți momentul și circumstanțele potrivite, nu vor veni niciodată.

Dacă ai o idee, ea va deveni aura ta și îți vei demonstra măiestria, rezolvând treptat problemele ce apar, depășind obstacolele ieșite în cale, pe parcurs. Acum, pentru că până acum nu am avut curajul să-mi asum și riscurile ce vin la pachet cu recompensele. Acum, pentru că o afacere se clădește în ani de muncă, pentru că acum am maturitatea necesară, pentru că acum este momentul meu și acum au capacitatea să învețe și copiii mei, din determinarea, munca și hotărârea de a-mi îndeplini visul. Ce am învățat? Că, dacă gândești mărunt și te concentrezi pe cheltuieli, vei fi „sărac”, iar dacă gândești la scară mare și te concentrezi pe obiective, vine și împlinirea. Apoi, ca să nu dezechilibrezi balanța universului, din ceea ce ai primit sau obținut, poți ajuta cât mai mulți oameni din jurul tău.

Happy Moms - The Woman Magazine 6

Să presupunem că ai fi consultant în afaceri, care este sfatul tău pentru potențialele tinere antreprenor? Cum te-a ajutat pe tine faptul că faci parte din comunitatea feminină de business Happy Moms? 

Să nu aștepte, dacă au o idee, să treacă la fapte. Să înceapă cu munca de jos, să învețe, să consulte specialiști, să citească cărți și oameni, din tot ce acumulează să-și formeze propriul stil. Să nu uite cum a fost în postura de angajat, să respecte munca tuturor celor aflați în organigrama firmei. Și, cel mai important, să nu încerce să echilibreze viața personală cu cea  profesională, ci să realizeze că viața profesională este parte din viața lor personală. Să păstreze foarte strâns legătura cu doamnele de poveste din comunitățile de femei de afaceri, cărora le poate cere ajutorul la nevoie și, cu siguranță, îl va găsi.

Care sunt cărțile de business care te-au inspirat, în acord cu ideea ta despre eleganță? 

Ideea mea despre eleganță s-a activat privind filmul recomandat mai sus, „A woman of substance”, inspirată apoi din eleganța mamei mele, ale cărei ținute, executate la comandă, le admiram în copilărie, pentru ca mai târziu să găsesc puncte de sprijin în revista „Idei de afaceri” și în volumele:  „De la idee la bani” de Napoleon Hill, „Secretele minții de milionar” de T. Harv Eker și „Puterea autodisciplinei” de Brian Tracy.

The Woman x Happy moms

În acest moment, ne bucurăm de un context și un mediu prielnic pentru dezvoltare, iar colaborarea este cel mai clar mod de a recunoaște meritele celei de lângă noi. Succesul pe cont propriu – indiferent ce formă capătă el, e răsplata muncii. Dar când întreaga comunitate are de beneficiat de pe urma acestuia, cu atât mai mult merită atenția și sprijinul nostru. 

Every woman for herself every woman este inițiativa care pune accent pe colaborare și susținere a comunităților de femei care se implică activ în comunitatea din care fac parte. 

By FLORINA RUSSU.RO,

Președintele Academiei Române de Imagine și Imaginar Educațional GLOBULARIA.EU    

Material realizat în parteneriat cu Asociația Happy Moms                                

Sursă foto: Florina Russu, unsplash.com