Ancheta „Furturi de urgență”, prezentată de Paula Herlo la „România, te iubesc!”

Guvernul a alocat milioane de euro în regim de urgență pentru lucrări care n-au fost făcute. Fonduri pentru situații excepționale sunt folosite în scopuri personale. Furturi de urgență, o anchetă de Paula Herlo, prezentată la România, te iubesc!.

Fondul de rezervă al Guvernului reprezintă banii care ajung la Primării, Consilii Județene sau alte instituții ale statului, în funcție de interesul politic al celor ce controlează această resursă. Sunt bani alocați ușor si cheltuiți fără transparență de către autorități. În urmă rămân lucrări neterminate si uriașa dezamăgire a oamenilor sătui de corupție.

„Șefii de Guvern din România au găsit întotdeauna resurse să-și fidelizeze primarii sau alți șefi de instituții. Fondul de urgență al Guvernului e o resursă financiară de care s-au folosit mulți premieri ca să trimită bani în teritoriu. Sunt sume uriașe pentru lucrări atribuite direct, fără transparență pentru că, nu-i așa, urgența o cere. Vă demonstrăm cum banii aceștia ajung la firme de casă, apropiate de politicieni. Vedem și cum un pod a fost construit o dată, dar plătit de două ori.”, a spus Paula Herlo.