Ancuța Chibulcuțean, Fondatoarea Zamsee: „Este unul dintre cele mai satisfăcătoare sentimente să vezi piesele din mintea ta devenind realitate, să porți logo-ul și valorile tale”

Ancuța Chibulcuțean ne-a oferit în acest interviu o poveste despre importanța cunoașterii de sine, a ascultării și a urmăririi pasiunii. Desena încă din copilărie haine și își îmbrăca păpușile, dar pentru că moda nu era o opțiune la acel moment, a ales o carieră în IT. Deși și-a construit calea cu succes, a evoluat profesional și personal, a construit și dezvoltat echipe și își iubește cariera, Universul a avut și alte planuri pentru Ancuța. O perioadă grea din viață i-a devenit exact imboldul de care avea nevoie pentru a pune bazele brandului propriu de fashion – Zamsee, iar astăzi Ancuța ne mărturisește: Privind în urmă, simt că îmi e plină inima”.

Un interviu despre cariera în IT și ce a învățat de-a lungul timpului, despre Zamsee și drumul de la idee, la ce a devenit astăzi și până la planurile de viitor, despre ce înseamnă și cum este pentru Ancuța să construiești un brand timeless, despre antreprenoriat, teste, probe, încercări nereușite și multe satisfacții. Un interviu despre recunoștință și încrederea în visurile proprii.

 

Ne împărtășeai că pentru tine „stilul personal pornește din interior, fiind o exprimare autentică a ceea ce ești și a ceea ce porți”. Cum te-ai descrie pentru cei care nu te cunosc? 

 

Pentru cei care nu mă cunosc, m-aș descrie ca fiind o femeie pasionată de modă și creativitate, suficient de matură încât să-mi cunosc atuurile și să înțeleg ce mă împlinește și ce mi se potrivește. Sunt curajoasă și deschisă în exprimare.

Cei care mă cunosc, în special pe plan profesional, știu că îmi exprim întotdeauna opiniile și lupt pentru ceea ce cred și pentru viziunea mea. Aș zice că am o mică latură de vizionar, pentru că îmi este ușor să am o înțelegere de ansamblu, să prevăd cum se așază lucrurile și cum se îmbină între ele. Acest skill m-a ajutat enorm atât în IT, cât și în crearea brandului Zamsee.

În același timp, sunt o visătoare. Sunt o persoană perseverentă, rafinată și determinată să aduc la viață viziunea mea în fiecare aspect al vieții mele. Cred că o femeie „înflorește” atunci când ajunge să se cunoască pe sine foarte bine, când este încrezătoare în forțele proprii și conștientă de propria valoare. Brandingul personal este despre asta pentru mine. Este despre a te cunoaște pe tine și a te simți minunat în pielea ta.

Grija pentru noi, pentru suflet, se reflectă în exterior, iar pentru noi, femeile, hainele și modul în care le purtăm pot avea „puteri magice”. Pur și simplu radiem când purtăm ce ne avantajează și ne face să ne simțim minunat. Hainele si modul în care le purtam ne pot da un impuls instant de încredere, de energie, ne pot îmbunătăți ziua.

Știu, din proprie experiență, că acesta este un drum lung, anevoios pentru multe dintre noi și prin Zamsee îmi doresc să ajut. Îmi doresc ca Zamsee să fie un moment de răsfăț, ca hainele și comunitatea construită în jurul brandului să ne ofere acea senzație de bine, de încredere în noi, de suport și susținere.

 

Știm despre tine că încă din perioada copilăriei confecționai haine pentru păpușile tale. Ce simți astăzi, privind în urmă, că ai reușit să pui bazele unui brand de fashion – Zamsee?

 

Privind în urmă, simt că îmi e plină inima – acesta este primul gând care îmi vine în minte. Sunt extraordinar de mândră de mine și de munca depusă, de curajul de a visa și a munci pentru visele noastre.

Sunt recunoscătoare pentru tot – pentru oamenii minunați pe care i-am întâlnit pe acest drum, pentru femeile de sprijin care m-au ajutat și mă ajută să îmi aduc viziunea la viață. Când mă uit înapoi la Ancuța cea mică, simt o bucurie și o mândrie în suflet pentru cât de mult am crescut ca om și simt că pot să îi dau o îmbrățișare și să îi spun: „Continuă să visezi. Totul se întâmplă la timpul potrivit.”

Zamsee este o poveste despre visuri și curaj, despre încredere în propriile forțe și abilități, despre încredere în Univers și în cât de minunat se poate așeza totul atunci când depui efortul necesar. Este cea mai pură și autentică formă de bucurie pentru copilul din mine și visele lui. De la confecționarea hainelor pentru păpușile mele în copilărie, am ajuns să pun bazele propriului brand de modă, o călătorie plină de încercări și satisfacții.

 

Pentru că atunci arta nu a fost o opțiune viabilă, ai ales calea sigură a matematicii și a informaticii. Cum ți-ai descrie parcursul profesional în această lume?

 

Parcursul meu în domeniul IT a fost plin de experiențe diverse, oferindu-mi numeroase provocări și realizări. La absolvirea Facultății de Calculatoare la Politehnică, eram o persoană nesigură pe sine, introvertită, care nu avea o viziune clară despre propriile capacități și nici despre ce merita. Parcursul profesional a reprezentat, în primul rând, o călătorie de creștere personală și de auto-descoperire, în care am învățat să îmi conturez identitatea și să îmi definesc pasiunile.

Capacitatea mea de a anticipa și de a vedea în perspectivă m-a adus rapid în situații de conducere. Îmi amintesc cu bucurie cum, după aproximativ un an și jumătate în domeniul IT, am preluat rolul de lider tehnic al unei echipe de 8 persoane și am încercat să înțeleg pe deplin implicațiile acestui rol. De-a lungul timpului, am avut ocazia să experimentez diverse poziții, de la programator, la lider tehnic, project manager, solution architect, engineering manager, până la head of engineering. Această diversitate de experiențe m-a ajutat enorm să îmi clarific interesele în domeniul IT și să identific aspectele care mă împlinesc și mă energizează. Toate aceste trăiri și experiențe se reflectă în rolul meu actual, de Chief Product & Technical Officer la Heycentric, o companie de fintech. Acest rol îmbină toate aspectele pe care le ador în acest domeniu: strategia tehnică și de produs, construirea și conducerea echipelor, viziunea și direcția de dezvoltare, venind în fiecare zi cu noi provocări și oportunități de creștere personală și profesională.

 

Ne spuneai că „te încarcă să vezi cum oamenii din echipă cresc și se dezvoltă, să le oferi contextul adecvat și să îi ajuți să își descopere și să își exploreze potențialul”. Cum ești tu ca lider și cum ai dobândit aceste abilități?

 

În calitate de lider, îmi conturez stilul prin abilitatea de a inspira și motiva membrii echipei mele să își atingă potențialul maxim. Am învățat să fiu empatică și dedicată, oferindu-le membrilor echipei mele contextul și sprijinul de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta. Îmi place să creez un mediu în care fiecare membru al echipei se simte valorizat și inspirat să contribuie la viziunea noastră comună, în care creativitatea și inovația sunt încurajate.

Cum am dobândit aceste abilități? Încă de când mă știu, am avut o pasiune pentru înțelegerea comportamentului uman. În cei 12 ani de experiență în conducerea și construirea echipelor, am explorat o varietate de activități, tehnici și cursuri și am citit cărți nenumărate. Un moment care a fost revelator pentru mine a fost participarea la un curs de leadership și coaching cu Antonia Onaca, o expertă minunată în domeniu. De la ea am învățat că motivația este, în esență, o emoție și am descoperit tehnici pentru a crea conexiuni mai profunde cu membrii echipei mele și pentru a-i ajuta să-și descopere potențialul.

Fiecare membru al echipei noastre are o poveste și o perspectivă unice, iar înțelegerea acestui aspect a schimbat fundamental modul în care interacționez cu echipa mea. Pentru mine, este esențial să creez un spațiu sigur în care oamenii să se simtă liberi să exploreze, să-și admită greșelile și să lucreze împreună pentru a le corecta.

După ce am devenit mamă, am dezvoltat o pasiune și mai profundă pentru înțelegerea corpului și minții noastre, iar cursurile de parenting mi s-au părut cele mai valoroase lecții despre relații și interacțiuni umane. Aprofundarea conceptelor precum Cercul Siguranței, comunicarea non-violentă și stabilirea limitelor cu empatie m-au ajutat enorm în spațiul profesional.

Am evoluat ca om și am lucrat mult cu mine însămi pentru a putea înțelege și aprecia unicitatea și valorile fiecărui membru al echipei mele. Ce face cea mai mare diferență, din punctul meu de vedere, este aprecierea sinceră a fiecărei realizări a membrilor echipei și exprimarea recunoștinței în special în afara formalităților sau a evaluărilor periodice. Această apreciere autentică asigură membrii echipei că sunt văzuți și apreciați, iar acest lucru poate avea un impact profund asupra motivației și performanței lor.

De-a lungul anilor, am avut bucuria să văd cum membrii echipelor mele înfloresc și să simt că contribuția mea a făcut diferența. Toate aceste experiențe mă umplu de bucurie și îmi confirmă că eforturile depuse au fost cu adevărat valoroase.

 

În pandemie, ai redescoperit plăcerea de a desena, începând să schițezi haine și să comanzi materiale. Ce te-a determinat să începi efectiv acest proces? Având în vedere contextul, simți că pasiunea din copilărie „a revenit”?

 

Pandemia, alături de incertitudinea legată de siguranța celor dragi, s-a suprapus peste o perioadă mai întunecată și foarte provocatoare în viața personală. Încercând să mă descurc cu toate acestea, cred că, în fond, căutam un refugiu, iar astfel am început să desenez din nou. În mod sincer, mi-a luat câteva luni să-mi amintesc că obișnuiam să fac asta când eram mică și să leg toate evenimentele între ele. Probabil că această pasiune a rămas cu mine tot timpul și doar căuta momentul potrivit să se manifeste.

Îmi place să creez, în orice formă ar prinde creația, și chiar și atunci când nu desenez, construiesc constant ținute în mintea mea, căutând inspirație pe Pinterest/Instagram. Am avut întotdeauna o atracție către modă. Desenul mi-a adus liniște și a contribuit la procesul meu de vindecare. Acum sunt profund recunoscătoare pentru toate experiențele prin care am trecut, indiferent de cât de dureroase au fost. Fără ele, probabil că Zamsee nu ar fi luat naștere, și, cel mai important, fără ele, nu aș fi devenit omul de azi, capabil să trăiască în armonie cu sine, cu inima plină de bucurie și recunoștință pentru tot ceea ce are și, în același timp, cu inima deschisă pentru toate oportunitățile noi care îi încântă sufletul.

 

Nu după mult timp, a început aventura ta în lumea modei. Care au fost motivele pentru care ai decis să începi această călătorie și să pui bazele propriului brand?

 

Primul gând in a construi un brand personal a venit dintr-o nevoie de a mea. Odată cu dezvoltarea personală și cu așezarea lucrurilor înăuntrul meu, a venit și o dorință de a îmi schimba stilul personal, deoarece nu mă mai reprezenta. Am început să îmi doresc ceva clean, modern, elevated, aliniat cu persoana mea de atunci (și de acum) și printre provocări a fost să găsesc piese basisc de calitate, care să se așeze frumos, să se simtă bine pe piele, să se comporte bine în timp, versatile. Și de acolo a pornit ideea construirii unui brand, în vară 2021. 

 

Cum a fost începutul în antreprenoriat și în lumea modei? Care au fost principalele obstacole și ce lecții ți-au adus acestea?

 

Începutul a fost destul de greu. Nu aveam nicio cunoștință sau conexiune în acest domeniu, nici măcar nu știam de unde să comand materiale sau mostre. Așa că a început o perioadă lungă de cercetare online, cu multe încercări și erori, cu biroul umplut treptat de mostre de materiale și sute de metri din cele care mi-au plăcut. De la bun început, am dorit să urmez o abordare sustenabilă, așa că partea dificilă a fost să găsesc materiale reciclate, upcycled și fibre naturale care să se potrivească cu viziunea mea și să ofere confort.

Cu fiecare încercare am descoperit noi furnizori, am creat noi conexiuni și încet lucrurile au început să prindă contur. Pe lângă materiale, partea cea mai complicată a fost să găsesc un atelier care să împărtășească viziunea mea asupra calității, a detaliilor fine și cu care să comunicăm eficient. Au fost necesare trei încercări nereușite înainte să găsesc partenerul potrivit, dar a patra a fost un succes și totul a decurs ușor de acolo.

Ceea ce am învățat… cred că cea mai importantă lecție a fost să am răbdare și să nu renunț. Este ușor să te descurajezi după fiecare eșec și să crezi că totul este prea greu, că nu există lumină la capătul tunelului. Așadar, răbdarea și încrederea că totul se întâmplă în momentul potrivit sunt printre cele mai importante lecții. Pe lângă asta, am învățat să am încredere în Univers și să fac mici pași către ceea ce îmi doresc. Să ies din zona de confort cât de des pot, să creez conexiuni. Toți acești pași mici, de la munca asupra propriului stil până la deschiderea către noi oportunități, au făcut ca totul să devină realitate. Și am întâlnit multi oameni minunați pe parcurs, cărora le sunt profund recunoscătoare.

 

Cum te ajută rolurile tale profesionale anterioare în povestea Zamsee? În contrast, ce ai învățat nou despre tine odată cu Zamsee?

 

Plecând de la experiența mea în domeniul IT, cred că partea de comunicare m-a ajutat enorm să creez conexiuni, să îmi exprim dorințele și nevoile și să conturez viziunea mea. Lucrând îndelung cu oamenii în ultimii 14 ani, am reușit să înțeleg ușor cum funcționează aceștia și cum să relaționez cu fiecare în parte. În plus, structura și obișnuința mea de a pune totul în ordine, de a crea planuri și previziuni, m-au ajutat considerabil.

Ceea ce am descoperit despre mine este că sunt capabilă să fac față oricărei provocări și în alte domenii decât cele în care mă simt confortabilă… și acest lucru a făcut o diferență enormă. Am învățat să am mai multă încredere în instinctele mele și în energia oamenilor pe care îi întâlnesc. Recunoștința pentru fiecare experiență, fie ea bună sau rea, m-a învățat multe, deoarece toate acestea m-au adus până aici. Practicarea recunoștinței și încheierea fiecărei zile cu gânduri pozitive au făcut o diferență semnificativă în a-mi oferi energia necesară pentru a merge mai departe.

Am învățat să sărbătoresc fiecare reușită, fie ea mică sau mare. De exemplu, când am primit prima fotografie cu eticheta brandului pe una dintre piesele noastre, mi-am petrecut întreaga zi privind-o și sărbătorind în sinea mea de bucurie. Sunt aceste mici momente care alcătuiesc viața noastră, iar în ultimii 2-3 ani am realizat acest aspect și mai profund.

 

Cum reușești să te împarți între aceste două domenii foarte diferite – modă și IT? Cum arată pentru tine o zi de muncă, să spunem?

 

Mă bucur să îmi dedic timpul și pasiunea în ambele domenii în acest moment, iar acest lucru îmi oferă o energie pozitivă pentru cele două lumi. În mod pragmatic, fiecare sarcină pe care o am de îndeplinit o trec în calendarul meu, creându-mi astfel o structură clară pentru ziua in curs.

Diminețile mele încep, de obicei, între 6 și 7 dimineața, uneori cu exerciții fizice, alteori cu gestionarea emailurilor și conturarea ideilor pentru Zamsee, sau cu crearea de strategii și planificarea arhitecturii în domeniul IT. Pe parcursul zilei, încerc să îmbin armonios (într-o bună zi) sarcinile din ambele domenii. Sedințe, timp alocat pentru strategie și arhitectură, întâlniri cu echipa, pe de o parte, iar pe de altă parte, emails, campanii de marketing, vizite la atelier, probarea pieselor vestimentare, ședințe foto, viziune și design. Fiecare zi este diferită, iar uneori reușesc să găsesc un echilibru între cele două domenii, în timp ce altele sunt axate mai mult pe IT sau pe modă.

Îmi iubesc munca și îmi doresc să creez un echilibru și mai bun între cele două domenii, și să am o previzibilitate mai mare în programul meu săptămânal. Însă acum sunt conștientă că acest lucru nu este întotdeauna posibil, având în vedere că ne pregătim pentru lansarea magazinului online, prezența la evenimente precum The Woman și galeria de stil, pregătirea campaniei, amabalaje, contracte, și, în același timp, în domeniul IT, asumând un nou rol de Chief Technical and Product Officer, cu responsabilitățile strategice și operaționale aferente pentru dezvoltarea și gestionarea produselor și tehnologiilor companiei noastre.

 

Cum ai descrie clienta Zamsee? Cărui public vă adresați și ce vă diferențiază?

 

Mulți m-au întrebat cum aș descrie femeia Zamsee. Pentru mine, femeia Zamsee este acea femeie curajoasă și încrezătoare în sine, care se redescoperă în fiecare zi și care îndrăznește să viseze și să muncească pentru aceste vise. Este o femeie care se cunoaște din ce în ce mai bine cu fiecare experiență, și care își permite să simtă și să trăiască autentic. Ea este delicată și feminină, dar în același timp puternică și hotărâtă. Iubește frumosul și calitatea, iar din când în când se răsfață pe sine. Este preocupată de viitor și de modul în care poate contribui la acesta prin propriile alegeri. Își construiește propriul stil și emană prin fiecare gest puterea interioară și unicitatea sa. Are grijă de ea însăși, pentru propria ei armonie interioară.

Ne adresăm publicului de toate vârstele, vedem în fiecare femeie o potențială clientă Zamsee, deoarece ne concentrăm pe eleganța atemporală și versatilitate. Piesele noastre sunt elevate, ușor de integrat în orice garderobă și se potrivesc multor stiluri personale.

Credem că ne diferențiem prin calitatea produselor noastre, începând de la materialele atent selecționate, până la procesul de producție și atenția acordată celor mai mici detalii. Eleganța prin simplitate și senzația pe care o oferă piesele noastre atunci când intri în contact cu ele sunt aspecte care ne definesc.

 

Povestește-ne puțin despre ceea ce nu se vede. Cum arată traseul unui produs, de la idee până când acesta ajunge în mâna clientei? Cât se muncește cu adevărat pentru o piesă vestimentară? Cum te implici tu în acest proces de creație și cum ai descrie rolul tău în Zamsee?

 

Vreau să încep prin a discuta despre implicarea mea în Zamsee. Dacă vorbim despre roluri, eu sunt fondatoarea și Directorul Creativ al brandului, fiind responsabilă de întreaga viziune și designul fiecărei piese. În acest moment, sunt implicată în aproape toate aspectele și activitățile, dar cu siguranță acest lucru se va schimba în viitor. Ceea ce îmi doresc să rămână la mine este partea creativă, procesul de gândire al colecțiilor și al pieselor, și modul în care le văd în lume. Totul începe cu căutarea de inspirație și cu vizualizarea unei noi piese în minte, și în cum m-ar face pe mine să mă simt dacă aș purta-o. Pornind de aici, schițez cum îmi doresc să arate piesele, și ulterior caut imagini care să surprindă vizual toate micile detalii pe care le doresc (de la nasturi, modul în care sunt cusute, până la felul în care îmi doresc un guler, manșete, finisaje la talie, etc). Toate aceste detalii le adun într-un mood board detaliat, iar fiecare produs vine cu propriul său mood board. Partea de creație durează diferit de la produs la produs. Uneori totul se leagă din prima și în câteva ore se conturează un produs, alteori durează săptămâni să pun toate detaliile împreună.

Pornind de la acest mood board, discutăm ulterior detaliile și următorii pași la atelier. Acolo discutăm fiecare produs și notăm orice mic detaliu pentru a se produce tiparele. În cadrul atelierului se construiește tiparul și un prim prototip. După ce avem prototipul (sau o parte din el), urmează probele. Probăm fiecare piesă (una sau mai multe persoane) pentru a ne asigura că se potrivește pe siluete diverse, că totul se îmbină bine, că nu există surplus, și de obicei în timpul acestui proces se fac ajustări până când ajungem la rezultatul final care ne mulțumește. După ce forma finală este aprobată, se trece la procesul de producție, unde se taie materialele pe baza tiparelor, se cos, se pun etichetele, se ambalează manual, se scriu note de mulțumire de mână și în final se trimit către client.

Producerea unei prime versiuni a unei piese durează între 1 zi și 1-2 săptămâni, în funcție de complexitatea acesteia, iar mai apoi în procesul de producție, câteva ore, de asemenea, în funcție de complexitatea piesei. Dar aceasta este doar partea din atelier. În plus, timpul este dedicat și pentru alegerea și comandarea materialelor potrivite, pentru alegerea și comandarea ambalajelor, pentru a scrie note de mulțumire, pentru a le ambala frumos, astfel încât fiecare client să simtă grija noastră pentru produs și pentru experiența oferită.

 

Care sunt principalele tale surse de inspirație? Cum alegi materialele pentru creațiile Zamsee având în vedere angajamentul pentru sustenabilitate? Există o serie de principii și reguli pe care le respecți, de fiecare dată?

 

Inspirația mea vine din diverse surse: de la prezentările de modă la reinterpretarea elementelor de bază, până la detalii observate în nenumărate locuri online. Atunci când creez o colecție, petrec mult timp online, pornind de la viziunea mea și căutând detalii care să mă inspire. De la un croi simplu și impecabil, la manșete dublate sau o cusătură decorativă specifică, încerc să aduc împreună toate aceste elemente pentru a contura un produs.

Procesul de alegere a materialelor este unul de trial & error. În primul rând, citesc compoziția materialelor: ce fibre conțin, în ce proporție, cât de grele și dense sunt, în funcție de cum îmi imaginez că trebuie să se așeze un anumit produs. Apoi urmează comandarea de mostre. De curând, discutam cu cineva despre faptul că primul test pe care îl fac cu mostrele este să le strâng în mână și să văd cât de repede și cât de tare se sifonează. Pentru mine, este important ca țesătura să își păstreze forma și să nu se sifoneze. Ulterior, fiecare material este testat la atelier, pentru a verifica cum se comportă la spălat/călcat, pentru a ne asigura ca își păstrează culoarea și forma. Acum lucrăm cu țesături precum lâna pură, mătasea pură, vâscoza și poliamida reciclată pentru partea de topuri esențiale. O parte din țesăturile noastre sunt upcycled, cum ar fi vâscoza și mătasea folosite acum, provenind din stocurile unor designeri, ceea ce va face ca unele piese să fie ediții limitate. Pentru materiale, alegem fibre naturale, atât pentru materialele produse acum, cât și pentru cele upcycled, sau materiale reciclate. Nu facem compromisuri atunci când vine vorba de calitatea produselor noastre și de angajamentul nostru pentru sustenabilitate. Ne dorim să contribuim la restaurarea naturii și la educația în acest domeniu într-un viitor apropiat, prin donarea unui procent din profitul nostru unor organizații non-guvernamentale care se ocupă de aceste aspecte. Deja avem în minte câteva organizații și vom reveni cu detalii după ce vom lansa magazinul online.

 

Care sunt planurile de viitor, în ceea ce privește Zamsee? Dar dacă ne referim la cariera ta în domeniul IT?

 

Ce întrebare frumoasă și dificilă în același timp. Am învățat să visez și acum chiar cred că totul este posibil. Îmi doresc ca Zamsee să devină un brand premium internațional, fondat si produs în România, recunoscut pentru calitatea oferită, pentru eleganța prin simplitate, pentru modul în care produsele noastre te fac să te simți răsfățat prin atingere, cu prezență în buticuri fizice din Milano, Paris și Londra (aceste orașe fiind mai aproape de sufletul meu). Am fluturi în stomac scriind aceste rânduri, deoarece până în acest moment au fost doar parte din vision board-ul meu și nu le-am împărtășit cu nimeni. Este un sentiment ciudat să le fac publice, un amestec de entuziasm și teamă. Ne dorim ca în acest an să avem și un showroom fizic în Cluj, să fim prezenți în București și, în a doua jumătate a anului, să conturăm și angajamentul nostru pentru sustenabilitate cu ONG-urile, alături de crearea unor modele noi de piese și pregătirea colecției de iarnă.

În domeniul IT, anul acesta vine cu conturarea rolului de CPTO, iar planurile de viitor vin cu sedimentarea echipei curente și pregătirea unui context pentru a crește (suntem o companie mică ca dimensiune în acest moment, de succes și cu mulți clienți live), alături de conturarea viziunii de produs pe viitor, extinderea funcționalităților oferite și prezența pe mai multe piețe. Toate planurile de viitor din IT vin în contextul creșterii companiei curente și a creării acelui mediu de lucru în care fiecare simte că își poate cunoaște și atinge potențialul.

 

3 cuvinte care te caracterizează: curaj, determinare, style

Ce sfaturi ai pentru cei care aspiră să devină antreprenori în industria modei? – Încearcă. Este o călătorie plăcută și, dacă domeniul modei este aproape de sufletul tău, cu siguranță merită încercarea. Este unul dintre cele mai satisfăcătoare sentimente să vezi piesele din mintea ta devenind realitate, să porți logo-ul și valorile tale. Este minunat.

Cum te raportezi tu la sintagma „Timeless over Trends” în contextul modei? Eu am avut o călătorie lungă pentru a-mi descoperi și contura stilul personal, de fapt, mi-a luat mult timp să mă cunosc pe mine însămi, iar acest proces este unul continuu. Sunt ferm convinsă și mă regăsesc în mod deplin în piesele atemporale, versatile și ușor de combinat. Pentru mine, “timeless over trends” înseamnă autenticitate, înseamnă să porți ceea ce te reprezintă cu adevărat, ceea ce îți încântă sufletul și ceea ce emană personalitatea ta. Este vorba despre a purta ceea ce te face să te simți bine, nu pentru a impresiona pe ceilalți, și despre a face alegeri conștiente. Unicitatea fiecărei persoane este atemporală, este ceea ce ne definește și ceea ce rămâne cu noi, și este minunat să o sărbătorim și să o exprimăm.

Designerul de fashion favorit: nu am un designer favorit. Iubesc liniile simple, conturate impecabil.

Note to self: Bucura-te de fiecare moment. Odată cu abilitatea de a trăi in prezent, vine și recunoștiința pentru tot ce trăim și pentru oamenii din jur.

 

Editor: