Andreea Mihai, Co-Fondator Mirragio: trenduri care vor face diferența la nunta ta din 2024!

Ești gata să spargi tiparele și să aduci un suflu nou în (poate) cel mai important eveniment al vieții tale? Ei bine, 2024 este anul în care visul întâlnește realitatea, iar limita este doar cerul! Fiecare detaliu al nunții tale poate deveni un manifest al personalității și al pasiunilor tale, transformându-se în amintiri care sfidează trecerea timpului. În acest univers al posibilităților nelimitate, tendințele pentru nunțile din 2024 se anunță a fi nu doar revoluționare, dar și incredibil de personale.

“Simplitatea, eleganța și naturalețea sunt cele trei ingrediente ale esteticii care fac diferența între o nuntă clasică și una ieșită din tipar.” spune Andreea Mihai, Mirragio.

Am avut plăcerea de a vorbii cu Andreea Mihai, mintea creativă din spatele Mirragio, care ne-a oferit o privire de ansamblu asupra celor mai hot trenduri în fotografia de nuntă și organizarea evenimentelor. 

Mirragio a fost creat din pasiunea pentru fotografie și videografie.

“Pasiunea noastră pentru perfecționare și angajamentul față de clienții noștri sunt coloana vertebrală a Mirragio. Ne străduim să transformăm fiecare eveniment într-o amintire”, spune Andreea.

În calitate de fotografi și videografi de nuntă, suntem martorii privilegiați ai nenumăratelor nunți, fiecare cu particularitățile și frumusețea sa unică. Experiența noastră ne-a oferit ocazia să observăm de aproape creativitatea mirilor. Desigur, nu toate experimentele sunt un succes, dar când ideile bune se materializează așa cum au fost visate, rezultatele sunt pur și simplu magice. Trendurile pe care urmează să le descoperi nu sunt doar “cool” – ele sunt declarații de stil actualizate care vor face din ziua ta o adevărată operă de artă. Să le descoperim împreună!

Trenduri în fotografia și videografia de nuntă în 2024

În 2024, limita este doar imaginația. Anul marchează o eră nouă în lumea fotografiilor și videografiilor de nuntă, aducând în prim-plan inovații și abordări care transformă complet modul în care imortalizăm aceste momente. Mirii moderni sunt în căutare de autenticitate, naturalețe și spectaculozitate, iar tendințele din acest an răspund cu entuziasm acestor dorințe.

În prim plan avem fotografiile si filmările aeriene cu drona

 “În 2024, cadrele aeriene cu drona nu sunt doar o opțiune – sunt un must absolut, pentru orice cuplu care își dorește un film și album de nuntă în pas cu anul,” ne spune Andreea. Aceaste deschid porțile spre cadre absolut spectaculoase, iar dacă locațiile sunt pe măsură se pot realiza un clip teaser de nuntă absolut spectaculos.

Vrei o intrare grandioasă care să taie respirația invitaților? Tu și partenerul tău mergând pe un ponton, cu un apus de soare dramatic pe fundal, în timp ce drona surprinde fiecare moment din aer. Sau poate o sesiune de “trash the dress” pe un vârf de munte, unde rochia ta de mireasă dansează în vânt, înconjurați de natură – toate acestea imortalizate din perspectiva aeriană a dronei. Această abordare adăuga o dimensiune epică evenimentului. 

Stilul de editare curat și natural, în 2024, ne întoarcem la esență. 

“Eu sunt adepta unui stil de editare curat și natural. Naturalețea este un aspect esențial atât în realizarea fotografiilor, cât și în prelucrarea lor,” explică Andreea.

Fotografie trebuie sa transmită emoția momentului într-o maniera discretă și elegantă, nu una agresiva sau in your face. Anul aduce un val de apreciere pentru frumusețea autentică, cu un stil de editare care respectă realitatea și culorile naturale. Se pune accent în mod special pe frumusețea reală, pe momentele autentice, fără filtre excesive sau culori supra-saturate. Fotografiile de nuntă capătă o nouă dimensiune, una care vorbește despre sinceritate, despre momente pure trăite la intensitate maximă.

În loc să ne pierdem în tendințe de editare, alegem să păstrăm culorile naturale, lumina așa cum cade în mod natural într-o zi atât de specială. Aceasta nu înseamnă că nu există loc pentru creativitate sau artă – dimpotrivă, se creează opere autentice. Este o abordare sinceră, care pune în valoare frumusețea și emoția, fără a distorsiona sau a îndepărta de la ceea ce a fost cu adevărat.

Galeria foto online privată 

În era digitală, accesul rapid și ușor la amintiri este vital. Oricare fotograf profesionist de nuntă care se respectă, în 2024, livrează materialele într-un mod eficient online. La Mirragio, galeriile foto online private au devinit soluția ideală pe care o oferim mirilor, aceasta le permite să-și vizualizeze fotografiile și filmările de nuntă optimizate pentru dispozitivele moderne. Mai mult, facilitează share-uirea momentelor speciale cu prietenii și familia rapid și simplu, eliminând necesitatea de a salva și trimite individual fotografiile. 

Teaser-ul de nuntă în stil cinematic, un must în 2024 

Într-un minut sau două, acest mic film îți aduce în față vibrația și emoția zilei nunții tale. Fără prea multe artificii, dar cu un stil care amintește de filme, teaser-ul oferă o privire rapidă, dar puternică, asupra momentelor cheie. Este perfect pentru cuplurile care vor să le arate prietenilor și familiei cum a fost fără să aștepte editarea videoclipului complet. Simplu, rapid și cu impact mare. Este un must-have pentru orice cuplu care dorește să împărtășească esența nunții lor într-un mod dinamic și impresionant.

Elemente de decor inedite 

Personalizarea devine cuvântul de ordine în materie de decor. Un salon de nuntă cu spațiu exterior generos oferă oportunitatea de a introduce elemente unice, cum ar fi o mașină vintage la intrare, care nu doar că va deveni centrul atenției pentru invitați, dar va oferi și cadre memorabile pentru sesiuni foto profesioniste. Pentru cei care urmăresc să adauge o notă personală, o piesă reprezentativă. Poate cel mai inedit element de décor pe care l-am întălnit noi cei de la Mirragio a fost o mașina de raliu a unui mire pasionat de pilotaj – spunem cu certitudine că a surpins plăcut invitații și a adăugat o doză de originalitate evenimentului.

Trenduri cool în materie de nunți in 2024

Costumul Disco Ball – O Apariție Spectaculoasă

Costumul Disco Ball nu este doar un accesoriu, este o declarație de stil, o explozie de strălucire care promite să electrizeze atmosfera și să capteze atenția fiecărui invitat. În momentele incendiare ale serii, când distracția atinge cote maxime, apariția unor dansatori în Costum Disco Ball adaugă o dimensiune suplimentară întregii scene. Strălucitor din cap până la picioare, acesta reflectă lumina în mii de culori, dansând în ritmuri care amplifică energia și bucuria momentului.

Acest moment captează atenția și entuziasmul invitaților, transformând instantaneu atmosfera și oferind o experiență unică. Purtătorul costumului interacționează cu oaspeții, invitând la selfie-uri și creând conexiuni memorabile prin arta sa. Costumul Disco Ball este recomandat pentru momentele pline de energie de pe ringul de dans și se potrivește perfect cu muzica modernă și ritmurile vibrante. Este important de notat că acest costum nu este destinat dansurilor lente, cum ar fi dansul mirilor sau horelor, ci este conceput să amplifice momentele incendiare ale serii.

Pentru o nuntă plină de strălucire și un factor ‘wow’ garantat, includerea dansatorului în Costum Disco Ball poate transforma orice segment muzical într-un spectacol memorabil. Este o alegere perfectă pentru cei care doresc să adauge un element de spectacol și să creeze o atmosferă vibrantă, plină de energie și culoare.

Revine nostalgia pozelor instant!

În era digitală, există o dorință crescută pentru elemente vintage care aduc un strop de nostalgie. Aparatele foto retro instant reprezintă un trend în creștere pentru nunțile din 2024, oferind o modalitate distractivă și interactivă de a captura momentele speciale. Invitații vor adora să se fotografieze și să plece acasă cu o amintire palpabilă a serii. Cu toate că estetic rememorează epoca de aur a fotografiei analogice, utilitatea sa practică rămâne simbolică, având mai degrabă un rol de divertisment decât de capturare a momentelor într-un mod profesional.

Deși designul său poate evoca amintiri ale unei ere apuse, este esențial să înțelegem că aparatul de tip Polaroid, nu își propune să ofere fotografii de înaltă calitate. Fotografiile instant generate, cu farmecul lor unic, sunt mai aproape de o valoare sentimentală sau simbolică decât de o calitate artistică sau tehnică. Acestea nu sunt menite să înlocuiască operația meticuloasă a fotografului oficial sau detaliile fine ale unui album foto profesional.

Această “semi-jucărie” modernă, inspirată din tehnologia retro, se pretează perfect pentru momente spontane și distractive, adăugând un element de joie de vivre evenimentului. Imaginați-vă mireasa pe ringul de dans, jucându-se cu aparatul foto, captând zâmbete și râsete în cadre ce vor fi amintiri palpabile, deși nu perfecte din punct de vedere tehnic.

Alegerea unui aparat foto retro instant pentru nunta ta nu este o declarație despre calitatea fotografică, ci mai degrabă o invitație la distracție și la valorizarea momentelor efemere. Este o modalitate de a aduce împreună oamenii, oferindu-le ocazia să trăiască prezentul cu o apreciere pentru simplitate și pentru bucuriile mici, instante.

Turnul de Șampanie 

Haide să vorbim serios despre dorința de a impresiona și a rămâne în amintirea invitaților: turnurile de șampanie. La Mirragio, le considerăm un adevărat spectacol vizual. E ca și cum ai spune: “Bun veniți la petrecerea secolului!” Da, este exact acel moment când știi că ai adăugat evenimentului tău acel “je ne sais quoi”. O astfel de scenă întâmpină invitații într-un mod memorabil și oferă acea senzație de lux și rafinament. Iar când vine vorba de fotografii, pregătește-te pentru imagini care vor face furori pe Instagram. 

Delicii Culinarie Premium: Cheese Bar, Jamon Bar și Coffee Corner 

Dacă până acum candy barul era vedeta petrecerilor de nuntă, în 2024, cuplurile cu gusturi rafinate pot opta pentru delicii culinare premium. Un Cheese Bar cu selecții de brânzeturi premium italienești și franțuzești, un Jamon Bar unde un cortador profesionist feliază Jamon Pata Negra sau un Coffee Corner cu cafea de specialitate sunt doar câteva dintre opțiunile care vor răsfăța papilele gustative ale invitaților.

Un Cheese Bar la nunta ta nu este doar un simplu bufet de brânzeturi, ci un adevărat punct de atracție culinar, un spațiu magic unde gastronomia întâlnește arta și istoria. Fiecare felie de brânză, fiecare bucățică minuțios așezată pe platou, deschide o poartă către povești nespuse, către colțuri pitorești ale lumii,  fie că vorbim despre dealurile verzi din Italia sau despre câmpiile înflorite din Franța. Aici, invitații pot savura texturi și arome, de la brânza delicată de capră la maturatele și robustele Gorgonzola sau Brie.

La Jamon Bar, arta tăierii jamonului devine un spectacol în sine. Un cortador profesionist manevrează cu măiestrie cuțitul, feliază cu precizie Jamon Pata Negra, transformând fiecare felie într-o operă de artă. Invitații nu doar că gustă, dar sunt și fascinați de acest balet al cuțitelor, devenind martorii unei tradiții culinare care oferă nu doar plăcere gustativă, dar și vizuală.

Și pentru că nicio experiență culinară nu este completă fără o notă de final savuroasă, Coffee Corner-ul propune o incursiune în lumea cafelei de specialitate. Un barista profesionist este la dispoziție, pentru ca fiecare invitat să poată savura un Espresso perfect, un Cappuccino autentic italienesc sau un Latte cu lapte de migdale, fiecare băutură fiind adaptată preferințelor invitaților. Aromele bogate și complexe ale cafelei proaspăt măcinate și preparate la espressor adaugă o notă de eleganță și confort, perfectă pentru conversații liniștite sau ca intermezzo între dansuri.

Ține minte, deliciile culinare premium nu servesc doar ca experiență culinară pentru invitații aflați la nuntă, cât și pentru a înfrumuseța vizual sala în care se va desfășura marele eveniment. Plus, sunt convinsă că toți vor aprecia efortul de a le oferi ceva unic și de calitate. Este, până la urmă, despre a adăuga personalitate și un strop de lux evenimentului.

Ceremonii Intime și Elegante în Aer Liber

Trendul ceremoniilor intime, desfășurate în aer liber, continuă să câștige popularitate. Crearea unei atmosfere personale, înconjurată de natură, oferă o notă de intimitate și autenticitate evenimentului. Este o modalitate superbă de a sărbători iubirea într-un cadru natural impresionant.

Experiențe culinare inedite

2024 este anul diversității culinare și al experiențelor inedite. Meniurile care îmbină influențe din diverse culturi, oferind invitaților șansa de a degusta delicatese din Italia, Grecia, Spania sau bucătăria orientală, sunt în topul preferințelor. Live cooking și prezentări spectaculoase ale tortului adaugă un plus de originalitate și interactivitate.

Flori naturale: un must-have pentru orice nuntă în 2024

Florile naturale rămân în topul preferințelor. Nu contează cât ai de gând să cheltuiești, florile adevărate transformă orice spațiu, adăugând acea notă de eleganță care te lasă fără cuvinte. Știm cu toții acele flori artificiale pe care le tot rotește localul… să zicem pas. Adu-ți nunta la viață cu buchete vii, care nu doar că arată incredibil, dar mai aduc și un parfum delicat. Este o diferență pe care o simți, literalmente.

Aceste trenduri nu sunt doar de moment; sincer, sper să le vedem strălucind și după 2024. Am observat cum ultimele trenduri au reușit să reinventeze tradiționalul, oferindu-i un suflu nou. Desigur, anumite tradiții rămân nemuritoare și asta ne încântă, dar schimbarea majoră adusă de noile trenduri în lumea nunților este vizibilă. 2024 promite să fie un an tare pentru domeniul nunților, iar noi abia așteptăm să capturăm fiecare moment prin obiectivul nostru.

Sursă foto: mirragio.ro