Proiectul “Women Inspire Women”: O inițiativă de Luciana Varga

Luciana Varga a lansat un proiect frumos în luna martie care iese în evidență prin misiunea sa de a uni, inspira și motiva. “Women Inspire Women”, inițiativa lansată de Luciana Varga, fotograf, își propune să aducă în prim-plan poveștile femeilor remarcabile, printr-un obiectiv profund uman și artistic. Prin această inițiativă, Luciana dorește să combată tendințele de autocritică, neîncredere în sine și sindromul impostorului, probleme cu care se confruntă multe femei în lumea contemporană.

Luciana Varga, cu o experiență de peste 14 ani în fotografie, este animată de dorința de a vedea femeile înflorind și atingându-și potențialul maxim. „Am lucrat predominant cu femei și am avut privilegiul să le văd forța, dedicația și frumusețea interioară”, spune Luciana. Proiectul “Women Inspire Women” nu este doar o colecție de imagini, ci o platformă de exprimare a poveștilor de succes, luptelor și victoriilor femeilor care își asumă roluri multiple în societate.

Selecția muzelor: Un mozaic de inspirație și diversitate

Femeile incluse în proiect sunt alese pentru profesionalismul și dedicarea lor neclintită. Luciana a fotografiat și intervievat o gamă largă de femei, de la antreprenoare la creatoare de artă, toate unindu-se sub umbrela excelenței în domeniile lor. „Fiecare dintre ele m-a inspirat într-un mod unic, și am dorit să împărtășesc această inspirație cu lumea”, ne spune Luciana.

Despre Luciana Varga: Artista din spatele camerei

Antreprenoare, mamă și artistă, Luciana Varga combină creativitatea cu empatia pentru a crea portrete care nu doar că îmbogățesc vizual, dar și emoțional și spiritual. Prin munca sa, ea își propune să le reamintească femeilor de frumusețea și puterea lor interioară. “Fotografia este instrumentul meu de a face lumea un loc mai bun, un portret pe rând“, conchide Luciana.

 

Am rugat-o pe Luciana să ne detalieze proiectul ei.

De ce acest proiect?

Proiectul ”Women Inspire Women” a luat viață din dorința de a inspira femeile să își urmeze visurile. Ca fotografă, lucrez preponderent cu femei – le văd calitățile, talentele, felul cum jonglează ca niște adevărate eroine cu diferitele lor roluri (mame, femei de carieră, soții, fiice, prietene…). Cu toate acestea, autocritica dură, sindromul impostorului, neîncrederea în sine sunt extrem de prezente. Tendința femeilor de a se compara între ele și de a simți complexate de alte femei este, din păcate, debilitantă. Acest proiect vine dintr-o dorință profundă de a prezenta modele feminine care să inspire. Visul meu este acela de a ajuta femeile să își atingă potențialul și de a le aduce împreună pentru a învăța unele de la celelalte. Am găsit un mod ideal de a face asta, prin intermediul fotografiei. Proiectul îmbină fotografia, business-ul și networking-ul într-un mod care este menit să motiveze femeile să aibă curaj să își urmeze chemarea și visurile mărețe.

 

Cum ai ales femeile din proiect?

Am fotografiat și intervievat persoane foarte diferite, care au în comun faptul că sunt femei inovatoare, cu adevărat profesioniste și dedicate excelenței în domeniile lor de activitate. Toate sunt oameni remarcabili, care m-au inspirat într-un fel sau altul și de la care am simțit că am ce să învăț. M-am gândit să arăt exemplul lor lumii- am simțit nevoia de a spune povestea lor, de a le fotografia chipurile, astfel încât modelul lor să fie cunoscut de cât mai multe femei.

 

Ce ți-ai propus cu el pe viitor?

Îmi doresc ca acest proiect să fie unul pe termen lung, care să cuprindă persoane din toată țara, și, de ce nu, și din afara țării. Simt că femeile au nevoie continuă de inspirație, mai ales în momentele când se simt copleșite de viață. Tocmai de aceea, mi-am propus să creez o comunitate de femei care să învețe unele de la celelalte, să creeze prietenii, să se ajute reciproc. Visul meu este ca femeile să se susțină unele pe celelalte, și cred că asta ar fi extrem de vindecător și benefic pentru întreaga societate.

 

Conectați-vă cu Luciana Varga și proiectul “Women Inspire Women”

Pentru mai multe informații despre Luciana Varga și proiectul “Women Inspire Women”, vizitați www.lucianavarga.com și urmăriți-o pe Instagram @lucianavarga și pe Facebook la Luciana Varga PhotoArt. Acest proiect reprezintă un pas înainte în crearea unei comunități de femei care să se inspire și să se susțină reciproc în drumul spre succes.