Angela Merkel a fost desemnată de Forbes drept cea mai puternică femeie din lume pentru al şaptelea an consecutiv

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel a fost desemnată de către revista Forbes cea mai puternică femeie din lume pentru al şaptea an la rând.

Motivația Forbes, a fost printre altele și faptul că „Merkel a câştigat în acest an un scrutin dur, în urma căruia partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a intrat în Bundestag”.

Germany's Chancellor Merkel speaks during a news conference at the European Council building at the end of an euro zone leaders crisis summit in Brussels

Tot revista Forbes subliniază și faptul că Angela Merkel va trebui să se mențină la fel de puternic pe poziție în Uniunea Europeană, mai ales din cauza faptului că blocul comunitar se va confrunta cu mari greutăți cauzate de Brexit, dar și de fenomennul imigranților care ajung în Europa și al sentimentelor de xenofobie exprimat de populație.

Theresa_May

Al doilea loc în acest clasament i-a revenit şefei Executivului de la Londra, Theresa May, în timp ce pe locul trei în clasament se află Melinda Gates, de la Gates Foundation, iar pe locul patru, respectiv cinci se află Sheryl Sandberg, din cadrul Facebook, respectiv Mary Barra, şefa companiei General Motors.

Ivanka Trump, fiica preşedintelui Statelor Unite, care este consilier în cadrul administraţiei de la Washington, se află pe locul 19 în acest clasament întocmit de Forbes, în timp ce ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, se situează pe poziţia 43.

hillary-clinton-9251306-2-402

Hillary Clinton, fostă candidată la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Amercii a fost poziționată pe locul 65, fapt datorat, probabil, faptului că a fost înfrântă în scrutin de Donald Trump. Anul trecut, Hillary Clinton a ocupat al doilea loc în clasament.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.cdu.de, www.wikipedia.com, www.bio.com, www.pa-journal.com