Antreprenoriatul – perspectiva britanică vs. perspectiva românească| Elena Ștefan, fondator GetSetClean

Elena Ștefan este antreprenorul care a decis să riște totul pentru a-și îndeplini visul – acela de a deveni propriul său șef. Alături de soțul său, Elena a pus bazele conceptului GetSetClean mai întâi în Marea Britanie, apoi în Cluj-Napoca.

Existent pe piața clujeană de aproximativ un an, serviciul vine în ajutorul clienților care nu au suficient timp sau care, pur și simplu, decid să înlocuiască sesiunea de curățenie generală cu una de relaxare.

The Woman Magazine_GetSetClean2

În interviul acordat pentru Revista The Woman, Elena Ștefan ne povestește despre provocările unei afaceri de familie, despre antreprenoriat, văzut din perspectivele a două țări și despre planurile de dezvoltare a propriei afaceri.

Ce presupune GetSetClean și cum pot clienții să acceseze acest serviciu?

GetSetClean este o platformă IT ce facilitează rezervarea de servicii de curățenie, deoarece totul se desfășoară online. În 2 minute poți selecta o sesiune de curățenie pe www.getsetclean.ro sau direct de pe telefon, descărcând aplicația getsetclean.

De unde a pornit ideea business-ului GetSetClean?

Acest mod de a rezerva o curățenie generală era ceva nemaivăzut în România anului 2017. Atunci am apărut noi! Ideea a venit din dorința noastră de a ajuta românii, pentru început clujenii, în administrarea timpului lor personal. Timpul petrecut făcand curat poate fi înlocuit cu o altă activitate, pentru un preț cât de corect posibil, începând cu 33 lei/oră.

The Woman Magazine_GetSetClean3

Business-ul a pornit în Londra, dar din 2017 este disponibil și în Cluj. Cum au îmbrățișat clujenii acest concept?

La început, am testat apele, am făcut sondaje de opinie și am descoperit că acest gen de serviciu ar fi un lucru istet, pe care clujenii ar dori să îl testeze. Am deschis firma, iar în câteva luni deja aveam zeci de clienți, crescând ușor, dar constant. În luna iulie vom împlini un an, iar lucrul care ne bucură cel mai mult este faptul că o mare parte din clienții de la început sunt în continuare cu noi. Ne organizăm și ne străduim constant pentru a oferi cele mai bune servicii, iar clienții să continue să îmbrățiseze cu drag conceptul nostru.

La momentul la care ai decis să pleci la Londra, ocupai o poziție de top într-una dintre companiile de renume din România. Ce te-a impulsionat să părăsești un job sigur și să o iei de la 0 cu o mică afacere de familie?

Mulți dintre noi renunțăm la ceva ce ne-am dori cu adevărat din teama de necunoscut. Este într-adevar înfricoșător să renunți la ceva sigur și să lupți pentru a-ți oferi ție însăti o viață cu adevărat împlinită. Am avut familia alături, ceea ce a fost boost-ul de încredere de care aveam nevoie. Din fericire, am un soț care m-a susținut mereu, urmând ca, după un timp, să se implice total în afacerea pe care am pus-o pe roate în Londra, iar acum în România. Acum avem o afacere proprie, de care suntem mulțumiți. Cazul meu este unul fericit. Depinde cu câtă încredere privești lucrurile.

Ai observat vreo diferență între cum este percepută și tratată femeia-antreprenor în Marea Britanie versus cum este în România?

Într-adevăr este mult mai încurajator să fii femeie-antreprenor într-o țară străină. Mai ales în Marea Britanie, unde întregul regat este condus de o regină. De aceea, am optat să încep afacerea într-o altă țară. Mai ales că domeniul curățeniei este mult mai evoluat acolo, oamenii sunt mult mai deschiși la nou. Chiar aș putea adăuga acest aspect la întrebarea anterioară, ca motiv în plus pentru care am decis să încep o afarace de la 0 în Anglia.

Get Set Clean -1 The Woman Magazine

De multe ori, să manageriezi aceeași afacere împreună cu partenerul de viață poate isca situații conflictuale. Cum a fost în cazul familiei voastre?

Inevitabil apar controverse, însă, prin comunicare, se poate gestiona orice.

Cum plănuiți să dezvoltați afacerea GetSetClean? Pregătiți o extindere a serviciilor și în alte orașe?

Am așteptat să se așeze lucrurile în Cluj. Următorul pas ar fi București. Chiar acum începem să testăm variantele și acolo.

Prin afacerea ta, creezi oamenilor timp liber. Cum alegi tu să te bucuri de momentele de respiro?

Ar fi o lume prea perfectă aceea în care ai afacerea ta, împreuna cu multe momente de respiro. Dar ne luăm și noi timp pentru a călători, pentru a juca puțin golf, pentru a ne relaxa. Din fericire, trăim în lumea online-ului, iar dacă trebuie să ne ocupăm de ceva rapid, o putem face din orice colț al lumii. Suntem constant conectați la afacere, dar asta nu înseamnă că nu trăim și pentru noi.

Elena Ștefan, femeia și antreprenoarul, se descrie ca fiind …

…o femeie, mamă și antreprenoare împlinită și dedicată.

By Izabela Rădoi, junior editor The Woman Magazine

Izabela studiază Publicitatea în cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. A explorat domeniul creativ din mai multe perspective: copywriting, social media, organizare de evenimente și jurnalism. Motto-ul ei? ,,Creativity is intelligence having fun.”

Sursă foto: arhivă personală Elena Ștefan