Atitudinea – o decizie, o alegere și o conduită către performanță

Să ai atitudine nu este un truc care poate fi învățat citind o carte, vizionând un clip și nu poate fi cumpărat de la niciun magazin. Atitudinea este o alegere personală, cea mai importantă decizie, un stil de viață, adaptabil ambelor vieți, profesională și personală. Aceasta necesită atenție, vigilență și efort consistent pentru a obține performanțe deosebite, cum nici nu gândim că ar fi posibil.

Călătoria către atitudine

Cunoaștem cu toții persoane energice și dacă am putea, am dori să împrumutăm măcar un pic din strălucirea și entuziasmul lor.

Cum nu există nicio hartă pentru a ne direcționa calea spre atitudine, singura șansă este să descoperim potențialul existent și, de aici începând, putem porni călătoria spre codul schimbării și dezvoltării noastre ca indivizi, care nu vor să rateze nicio șansa spre oportunitatea de a urca pe un podium virtual, de a ne autodepăși și de a da valoare acțiunilor noastre în fiecare minut din cele 24 ore.

The Woman Magazine_Attitude2

Schimbarea doare și cere sacrificiu, curaj și ambiție pentru a îndeplini un obiectiv îndrăznet. Dar ca orice obiectiv sau „vis”, acesta trebuie creat, proiectat și declarat în viitor. Un obiectiv nedeclarat nu există și nu ia viață! Dezvoltarea noastră nu are loc dacă noi nu hotărâm acest lucru și nu ne asumăm întreaga responsabilitate! Propria dezvoltare depinde de fiecare dintre noi și nu trebuie să așteptăm să ne-o livreze cineva.

Limitele unui campion nu se află în talentul cu care s-a născut sau în IQ. Limitele unui campion se află în atitudine nu în aptitudine! Talentul nu este suficient, indiferent de experiența dobândită pe parcurs.

The Woman Magazine_Attitude 3

Atitudinea Pot!”

Iată de ce și cum, atitudini diferite pot afecta un individ sau o echipă, astfel:

Știm că:

Abilități + Atitudine = Rezultate

Talent excepțional + Atitudine instabilă = Rezultate  slabe

Talent excepțional + Atitudine negativă = Rezultate  mediocre

Talent excepțional + Atitudine neutră = Rezultate bune

Talent excepțional + Atitudine bună = Rezultate extraordinare

Abilitatea de a alege atitudinea noastră de a ne dezvolta ca indivizi (și nu a altcuiva) este cea mai importantă resursă pe care o avem în ambele vieți, personală și profesională. Percepțiile noastre creează realitatea în care trăim. Atitudinea Pot!” este cel mai sigur vehicul care poate aduce rezultatele la care nici nu am visat! Depinde numai de noi pe cine așezăm pe podium, deoarece podiumul nu-i niciodată ocupat!

The Woman Magazine_Attitude4

Și o poveste… de final… 

Un tânăr s-a dus într-o zi la studioul celebrului artist Pablo Picasso și l-a întrebat:

Aș dori să învăț de la tine, cât timp îmi va lua să devin un artist mare ca tine?

– 10 ani cel putin, a răspuns Picaso.

 – Cum? 10 ani? a strigat furios tânărul.

– Atât de mult timp?

– Știi ce… Chiar 20 de ani! a răspuns Picasso.

– Ești sigur? Nu-mi place cum sună… a răspuns tânărul nerăbdător.

Picasso s-a întors către „tinerețe” și simplu a declarat:

Mie mi-a trebuit toată viața!

by Monica Eugeniu,

Attitude & Performance teams coach at Learning About

35549993_1741305655936864_4274275827195052032_n

Monica Eugeniu este pionier în domeniul Resurselor Umane, urmând această carieră încă din 1996. Și-a dezvoltat activitatea în Resurse Umane în cadrul companiilor multinaționale, având în prezent mai mult de 22 de ani în activitatea ei alături de oameni,  dezvoltarea echipelor și managementului.

De 15 ani, Monica a creat compania Learning about, care oferă ateliere creative, de inspirație, de consolidare și aliniere cu claritate a echipelor, atât în business, cât și în sport. Din 2011, Monica este inițiatorul conferințelor „Călătorie spre Valori”, alături de cele mai cunoscute personalități românești din diferite domenii de activitate, pentru a oferi audienșelor noi perspective, posibilități nelimitate de dezvoltare și modul în care noi perspective și atitudini influențează realitatea noastră și a celor din jur.

Sursă foto: rawpixel.com