Aur, argint și bronz pentru România la Cupa Mondială III de la Lucerna, Elveția

Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a participat în acest weekend la Cupa Mondială III de la Lucerna, Elveția.

Sportivele din cele 5 echipaje au concurat în cadrul probelor de: dublu rame feminin (W2-), dublu vâsle feminin (W2x), patru rame feminin (W4-), patru vâsle feminin (W4x) și 8+1 feminin (W8+), Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu, concurând atât în cadrul echipajului de dublu rame, cât și în cel de 8+1.

dublu rame feminin, frc: The Woman Magazine

Rezultatele curselor din prima zi de la Lucerna, au calificat echipajul de dublu rame feminin (W2-) direct în Finala A, după ce au terminat cursa pe locul 1, finala de astăzi aducând argintul pentru Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu: ,,Am așteptat cu nerăbdare concursul acesta, fiind prima competiție internațională unde ne puteam întâlni adversarii. A fost totul foarte dinamic și rapid, participând în 2 probe. Suntem mulțumite că am reușit să facem niște curse frumoase. De acum ne întorceam la treabă, pregătim următorul concurs!” ne-a declarat Denisa.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, echipajul de dublu vâsle feminin (W2x), au câștigat duminica aceasta prima medalie de aur pentru România la Cupa Mondială III de la Lucerna, obținând primul loc în calificări, dar și în Semifinala A/B 1.

dublu vâsle feminin, frc: The Woman Magazine

,,Suntem foarte fericite cu acest rezultat, deoarece am reușit să terminăm cursa cu un timp foarte bun. A fost prima noastră competiție internațională de după Jocurile Olimpice și am avut șansa să vedem exact unde ne aflăm în acest moment. Suntem pe drumul cel bun și pregătite pentru ceea ce urmează.” au declarat Ancuța și Simona pentru The Woman Magazine.

Echipajul de patru rame feminin (W4-), Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, a încheiat cursa pe locul secund, calificându-se în Finala A, care le-a adus argintul.

4 rame feminin, frc: The Woman Magazine

La proba de patru vâsle feminin (W4x), Emanuela Ciotau, Cristina Drugă, Ionela Cozmiuc și Patricia Cireș au încheiat cursa de calificare pe locul 3, obținând locul 1 în cursa de recalificare, urmat de Locul 5 în Finala A.

Echipajul 8+1 feminin (W8+) a încheiat cursa de vineri pe primul locul, iar calificarea din Finala A le-a adus astăzi celor 9 sportive, Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroșan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu, a treia medalie de bronz pentru România, la Cupa Mondială III.

8+1 feminin, frc: The Woman Magazine 2

În cadrul competiției, România s-a clasat pe locul 5, cu un total de 6 medalii: 4 medalii obținute de echipajele feminine (1 aur, 2 argint, 1 broz) și 2 medalii obținute de echipajele masculine: 1 bronz – echipajul de patru rame masculin (M4-), 1 bronz – echipajul de patru vâsle masculin (M4x).

Echipa The Woman Magazine felicită cei 42 de sportivi, care au participat în perioada 8-10 iulie 2022 la Cupa Mondială de la Lucerna, Elveția, și care au reprezentat România prin rezultate spectaculoase, ca urmare a unei munci continue și a unor antrenamente zilnice, fără zile libere, a căror bază nu poate fi decât o motivație de neoprit în drumul lor către ideal.

Sportive Lot Seniori, frc: The Woman Magazine

Pe sportivii din Lotul de Seniori din Cadrul Federației Române de Canotaj îi putem revedea în perioada 11-14 august 2022, când vor participa la Campionatul European de la Munchen, Germania.

By Diana Turcu, Editor The Woman Magazine

Sursă foto: Facebook.com – Federația Română de Canotaj