Blue Monday transformat in Yellow Monday de către Meron

În fiecare an, a treia zi de luni din luna Ianuarie este considerată cea mai tristă zi din an. Poate este din cauza vremii, sau a faptului că au trecut sărbătorile de iarnă și mai este mult până la următoarea perioadă de vacanțe. 

Nu știm exact cât de corecte sunt calculele științifice care au dat acest rezultat (originea Blue Monday are mai de grabă legături cu domeniul marketingului decât cu cel al științei), dar cu siguranță este o oportunitate bună să dai vina pe ceva din exterior dacă ai o zi mai proastă. 

Într-o zi în care totul este așteptat să meargă pe dos, branduri ca Meron vin să schimbe vibe-ul. 

Astăzi, 17 Ianuarie, Meron transformă Blue Monday în Yellow Monday. Mecanismul este simplu: în oricare dintre locațiile lor din toată țara, clienții care le treg pragul având un accesoriu sau o piesă vestimentară galbenă, primesc o cafea din partea casei.

“Este o oportunitate bună să ieși din mood-ul „blue” și să adaugi o doză de optimism ținutei tale. 

Mai științific decât „Blue Monday” este faptul că diferite culori influențează mai mult sau mai puțin starea noastră de spirit. Galbenul, de exemplu, este asociat cu căldura soarelui și cu sentimentul de fericire, iar azi, mai mult ca oricând, este o zi bună să atragi și să manifestezi acest vibe. 

Ah da, și dacă nici culoarea nu te ajută să treci mai ușor de ziua asta, măcar ai o cafea de specialitate care sigur îți stârnește simțurile.” Theo Ardelean, marketing specialist Meron.

P.S.: cu toate că nu ne place acest sentiment „blue”, e bine totuși că există o zi care să ne amintească să vorbim despre sentimente mai puțin plăcute ca singurătatea, depresia si anxietatea. 

 

Credit foto: @Clau Morar