„Bucuria care izvorăște din lucrul făcut cu propriile mâini, se unește cu bucuria de a dărui” | Cristina Țuțuianu, fondatoare HaidiHai

Cristina Țuțuianu este pasionată de produsele handmade și de tot ceea ce înseamnă art&craft. Ca orice om, Cristina avea un vis care își dorea să devină realitate, iar atunci când îți dorești ceva cu adevărat, lucrurile se întâmplă. Astfel că, a reușit să își deschidă propriul magazin cu produse handmade de calitate, iar acum îi bucură cu visul ei pe toți pasionații de art&craft, dar și pe artizani.

Cristina adoră să își petreacă timpul împreună cu familia sa și iubește natura deoarece îi amintește de copilăria petrecută la munte. Este genul de persoană care își ia doza de inspirație din lucruri mărunte și acceptă experiențele pe care le primește exact așa cum sunt ele. 

De unde a plecat ideea HaidiHai și ce te-a determinat să alegi acest nume? Ce mesaj ar trebui să transmită el?

Povestea HaidiHai a pornit de la tehnica decoupage, o tehnică pe care am descoperit-o și care m-a uimit din toate punctele de vedere. Este un mod foarte frumos și interesant de a decora diverse obiecte. Astfel că mi-a încolțit în minte dorința de a crea un magazin cu produse art&craft, cu materiale calitative și bineînțeles, cu atenția centrată pe clienți.

Haidihai este un îndemn la exprimare și dăruire, este românesc și are un iz de imbold de a face lucrurile bine, în special de a face lucrurile din suflet. De aceea, sloganul pe care se bazează HaidiHai este „Lucrături și păstrături”.

HaidiHai, startup românesc de produse art&craft, estimează o creștere de peste 100% a vânzărilor

 

De unde a pornit pasiunea pentru produsele art&craft?

Pasiunea pentru produsele art&craft cred că a existat dintotdeauna. Mereu mi-a plăcut să fac haine pentru păpuși, să pictez, să desenez. Însă, chiar dacă acestea erau pasiunile mele, nu am ales să studiez ceva ce ține de domeniul artelor, ci am ales Facultatea de Economie, mai exact specializarea Statistică și Previziuni Economice.

La un moment dat, am început să decorez diferite cutii din lemn pentru bijuterii, globuri pentru bradul de Crăciun și multe alte obiecte de acest gen, cu gândul de a le dărui persoanelor dragi mie. Cel mai mare beneficiu pe care îl primeam în urma obiectelor pe care le decoram era fericirea din ochii persoanei care primea cadoul. Pentru mine era o bucurie de nedescris. Pe lângă acest lucru, mai era și bucuria creării unui produs, mintea mea era concentrată ca lucrurile să iasă perfect, iar imaginația mea era liberă să creeze și să improvizeze tot ce își dorește. 

Astfel, s-a conturat HaidiHai, preț de cinci ani de când am sădit sămânța și până am pus în practică. Mi-am dorit ca HaidiHai să ofere lucrurile exact cum mi-ar fi plăcut mie să le primesc.

Cutie-din-lemn-compartimentată-cu-capac-glisant_HaidiHai

Cum ai putea descrie proiectul HaidiHai, mai exact experiența pe care o oferă acest proiect și scopul pe care îl are?

Întotdeauna mi-a plăcut lucrul bine făcut și cred cu tărie că omul sfințește locul. Mi-am dorit mult acest magazin, am visat la el atât cu ochii deschiși, cât și cu ochii închiși. Este un vis care ușor, ușor a devenit realitate.

Handmade-ul sau mai bine spus, lucrul manual este un fel de terapie pentru trup și suflet. Bucuria care izvorăște din lucrul făcut cu propriile mâini se unește cu bucuria de a dărui sau de a crea un lucru personalizat. Să faci handmade este o adevărată binecuvântare! 

Un artizan își concepe creațiile punând la un loc pasiune, creativitate, artă, strădania de a îmbina cele mai potrivite materiale, timpul personal și energia. Astfel, cele mai multe dintre lucrurile create nu rămân la artizani, ci pleacă spre persoane dragi sau sunt cumpărate de diferite persoane pentru a fi făcute cadou. Dar din dar se face rai!

Ce ar trebui să știe vizitatorii site-ului atunci când îl accesează și ce crezi că îi determină să facă o achiziție?

Vizitatorii site-ului ar trebui să știe că la noi găsesc materiale de calitate, ținem mult la acest principiu. Mai mult decât atât, aici găsesc oameni dedicați, implicați și dispuși să îi ajute, indiferent de situație. Consider că totul poate fi rezolvat și că nu există probleme, ci doar situații.

Având produse unice și diverse, vizitatorii găsesc mare parte din produsele de care au nevoie la noi pe site, ceea ce reprezintă un avantaj pentru a face o achiziție.

Ce planuri ai pe termen mediu și lung în ceea ce privește HaidiHai?

Unul dintre cele mai importante planuri pe care îl avem este faptul că lucrăm la rebranding și la oferirea unei experiențe mai bune în utilizarea site-ului. De asemenea, ne dorim să mărim portofoliul de produse, de aceea deja ne pregătim cu materiale pentru Crăciun.

Pe termen lung, ne dorim să consolidăm numele HaidiHai, să transmitem faptul că suntem de încredere și, de asemenea, dorim să creștem vânzările și cifra de afaceri în fiecare an.

Urmează ca pe site să avem o secțiune separată cu produse gata decorate, numai bune de dăruit. În atelierul HaidiHai avem diferite activități, precum decorarea produselor, facem tutoriale și testăm materialele.

Cristina Țuțuianu, fondatoare HaidiHai 2

Ai luat vreodată în calcul deschiderea unui magazin fizic HaidiHai pentru toți pasionații și iubitorii de produse handmade?

Am luat în calcul și aspectul de a deschide un magazin fizic HaidiHai, însă nu foarte curând. Momentan, clienții noștri sunt din toată țara, iar pentru clienții din Iași avem opțiunea de ridicare a comenzilor de la sediu, astfel eliminăm costul transportului prin curier. Ne dorim să le oferim clienților noștri cele mai bune condiții, astfel încât experiența lor pe site să fie unică, iar acest lucru să-i facă să revină ori de câte ori au nevoie.

Cristina Țuțuianu, fondatoare HaidiHai 1

Ce lucruri te inspiră și te motivează în viața de zi cu zi?

Îmi iau inspirația de la oamenii din jurul meu, oameni buni, faini, cu valori, demni și frumoși la suflet. Cel mai mult mă motivează Dimitrie, copilul nostru de aproape nouă ani, soțul, familia și dorința de a face lucrurile bine. 

Îmi place să citesc, să particip la diferite seminarii interesante, să îmi dezvolt mintea, iar acest lucru mă motivează să ajut, să contribui la bunăstarea oamenilor dragi și a clienților.

Trebuie să ne facem timp pentru toate, un echilibru și o măsură sănătoasă sunt necesare în tot ceea ce facem. Mă axez pe prezent, iar atunci când sunt implicată într-o acțiune, ofer 100% din tot ce am. Atunci când mă joc cu Dimitrie, nu îmbin activitatea profesională cu cea personală, așa că mă focusez doar asupra lui. Iar toate aceste activități mă fac să fiu un om mai bun și mă motivează să dau tot ce e mai bun din mine.

Sunt o persoană foarte organizată și prefer ca în fiecare zi să am un plan de muncă, astfel că strategiile și obiectivele mari mi le împart în unele mici pentru a putea îndeplini cât mai multe din ele. Însă, nu toate lucrurile sunt perfecte și nu mereu reușim să ne îndeplinim obiectivele la timp, dar tocmai aceste lucruri ne dovedesc faptul că suntem oameni. Am învățat asta în timp, că nu este nici o tragedie dacă la final de zi nu am bifat tot ce mi-am propus. 

Într-adevăr, uneori m-aș bucura ca ziua să aibă 48 de ore și să am mai multă energie pentru a-mi duce task-urile la final, însă prefer să mă bucur de toate lucrurile așa cum vin. Mă bucur din plin de sprijinul moral și ajutorul soțului meu, cât și de înțelegerea lui Dimitrie. Susținerea în familie este un lucru foarte important pentru mine.

Ce activități ai în weekend sau în timpul tău liber?

Prefer ca duminica să fie o zi dedicată familiei, dimineața să mergem împreună la biserică, iar apoi tot timpul rămas să îl acordăm activităților de familie. Ne place să ieșim în natură, să ne bucurăm de aerul curat din păduri. Cred că sunt puțin nostalgică atunci când vine vorba de natură și tot ce ține de ea, deoarece îmi amintesc cu plăcere de satul meu natal din Maramureș, unde verile sunt răcoroase, iar aerul puternic de munte. Weekendul este pentru relaxare, creație și inspirație.

De 13 ani, activitatea mea de bază este domeniul proiectelor cu finanțare europeană. Am diferite proiecte în lucru, atât scrierea cererilor de finanțare, cât și implementare. Mai mult decât atât, anul trecut am scris un proiect și pentru Haidihai, prin care am reușit să achiziționez un echipament de tăiat și gravat cu laser. Din păcate, în acest domeniu timpul se comprimă și nu prea mai am timp liber, însă, bineînțeles, echilibrul este foarte important.