Cât de sănătoase sunt prieteniile la birou și cât de departe putem să mergem?

Desi interactiunile sociale sunt extrem de importante si au numeroase beneficii asupra activitatilor pe care le desfasuram, relatiile pe care le cream la job creeaza unele confuzii. Cat de sanatoase sunt prieteniile la birou si cat de departe putem sa mergem? Sfera profesionala schimba destul de mult lucrurile, mai ales cand vine vorba de relatiile intre oameni.

Chiar daca companiile nu doresc sa incurajeze prieteniile mult prea legate la job din simplul motiv ca productivitatea ar putea fi afectata, exista in acelasi timp si o regula nescrisa, prin care se incurajeaza buna comunicare si intelegere din simplul motiv ca relatiile sanatoase nu duc la situatii tensionate.

Intr-o era in care se pune accent din ce in ce mai mult atat pe bunastarea profesionala, cat si pe bunastarea personala, crearea unui mediu de munca placut este mai mult decat esential. De fapt, cercetatorii si oamenii de stiinta sunt de parere ca prieteniile la birou – inclusiv cele din viata personala – sunt cheia fericirii. In cele ce urmeaza, vom descoperi impreuna cateva tips and tricks pentru relatii sanatoase, echilibrate intre personal si profesional:

Iesirea din zona de confort

Cand avem proiecte importante, pe termen lung, cu totii ne dorim sa lucram cu persoanele pe care le apreciem cel mai mult, insa acest obicei este neproductiv. Pentru a avea acces la alta mentalitate, este recomandat ca angajatii sa iasa din zona de confort si sa lucreze cu persoane care gandesc diferit. Astfel, sedintele de brainstorming vor avea cu siguranta rezultate mult mai bune.

pascal-swier-7de474KZIbs-unsplash

Barfa – obicei care poate fi inlaturat daca iti dai timp si rabdare sa il asculti pe cel de langa tine

Barfa este un aspect social pe care e greu sa-l inlaturam. Implica asumare, discutii oneste  si de cele mai multe ori, oamenii angajatii ajung sa se destainuie celor de langa ei tocmai pentru ca cel care este subiectul conversatiei nu a solutionat situatia pana la capa. Asadar,  nu face altceva decat sa provoace tensiuni intre colegi sau sa creeze situatii destul de neplacute.

In plus, taberele se pot schimba destul de repede, iar persoana populara poate deveni destul de usor tinta unor atacuri tacite.

Articolul integral aici.