Ce flori să dăruiești în 2018 în funcție de culoarea anului

Ca în fiecare an, Institutul Pantone, autoritatea internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori, a desemnat culoarea anului. 2018 va sta, din punct de vedere cromatic, sub semnul culorii ultra violet. Influența acestei culori se simte deja în domenii precum design, tehnologie, modă, gastronomie, cinematografie și, bineînțeles, artă florală.

Ce reprezintă această culoare?

Conform reprezentanților Pantone, ultra violet înseamnă provocări, reflecție, inventivitate, imaginație. „De la explorarea noilor tehnologii şi a unei părţi mai mari din galaxie, la exprimarea artistică şi reflecţia spirituală, culoarea violet reprezintă ceea ce urmează să vină”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone.

Când vorbim despre designul floral, este firesc ca tendințele fiecărui an să se regăsească din plin și aici. Dacă vrei să faci un cadou floral care să fie în trend, specialiștii în artă florală îți recomandă câteva flori cu care nu vei da greș.

Dacă oferi flori primăvara, varietatea mare a florilor de sezon care au culoarea violet te va scoate din încurcătură. Fie că alegi lalele, zambile, iriși, frezii sau anemone, frumusețea lor, completată de semnificațiile culorii violet vor face din cadoul tău unul special.

24174866_573597402989880_6871480814949892096_n

Începutul verii coincide cu apariția parfumatului liliac. Un buchet cu liliac violet va fi cadoul perfect pentru orice femeie romantică.

Dacă ne referim la vară, nu putem uita de lavandă și de frumoasele hortensii. Nuanțele de violet vor fi în mare vogă în acest an.

19227921_305421019899473_7825305129115975680_n

Să nu uităm că violetul ne îndeamnă la nonconforminsm, la creativitate și originalitate. Tocmai de aceea, poți îndrăzni mai mult când dăruiești un buchet de flori. Poți alege, de exemplu, să oferi un buchet în care accentele de violet șă fie date de ceapa ornamentală. Cu un aspect deosebit, florile de Allium pot tranforma un buchet în unul modern sau în unul rustic. Totul depinde de tipul de flori cu care sunt combinate.

Și toamna poți oferi un buchet în tendințe. Poți alege un buchet alcătuit din crizanteme violet sau Aster, vedetele toamnei.

Pe lângă florile de sezon, pe tot parcursul anului florăriile îți oferă trandafiri violet, Eustoma sau orhidee. Poți opta pentru buchete formate dintr-o singură specie sau pot fi alese buchete mixte în care violetul să iasă în evidență. La Florăria Magnolia găsești buchete de flori în nuanța anului 2018, dar și artiști florali experimentați care pot personaliza orice buchet în funcție de dorințele tale sau de trendurile actuale.

Bineînțeles că ultra violetul se va regăsi în acest an și în buchetele de mireasă și în aranjamentele florale. Fiind o culoare versatilă, poate fi folosită cu succes în diferite combinații și diferite stiluri. Una dintre combinațiile anului ar putea fi chiar cu greenery, culoarea anului trecut.

Pe lângă semnificațiile enumerate, violetul este considerat în Feng Shui ca fiind culoarea care aduce cele mai multe beneficii, iar specialiștii recomandă să ne înconjurăm de ea cât mai des.

Luptători, puternici și originali. Așa trebuie să fim, așadar, în 2018 conform simbolisticii culorii ultra violet, iar aceste lucruri se pot induce și celor dragi nouă printr-un gest simplu, dar atât de frumos cum e acela de a dărui un buchet de flori.

 By Renata Iura, Content Writer la magnolia.ro

autor magnolia

Renata Iura este Content Writer la magnolia.ro, cea mai mare florărie online din România. Dragostea pentru plante și flori a făcut-o să studieze Peisagistica, dar pasiunea pentru cuvinte a determinat-o să renunțe la inginerie și să înceapă să scrie. Cel mai mult îi place că, prin ceea ce face, contribuie puțin la emoția celor care primesc un buchet de flori.

Sursă foto: Florăria Magnolia