Ce să faci dacă ești mireasă în 2024? | Trucuri de skincare și makeup

Pentru că mai este puțin până când începe sezonul evenimentelor, printre care și al nunților bineînțeles, este momentul să discutăm câteva aspecte legate de îngrijirea tenului și machiaj în cazul mireselor, pentru că toate ne dorim să arătăm impecabil în cea mai importantă zi. 

Mai exact, îți vom împărtăși câteva trucuri care se aplică și dacă mergi la machiaj la un profesionist, pentru că vei înțelege cât de importantă este pregătirea în prealabil.

 

Asigură-te că îți hidratezi tenul temeinic

 

În perioada de dinaintea nunții, este esențial să îți hidratezi cât mai bine tenul, deoarece acest lucru influențează aspectul și rezistența machiajului. Nu este suficient un primer hidratant sau o cremă aplicată în momentul realizării lui, pentru că aceea se va absorbi imediat dacă pielea ta este deshidratată.

Cu o săptămână înainte de nuntă poți apela la un specialist pentru un tratament de hidratare și oxigenare, iar în rutina de skincare trebuie să te asiguri că ai o cremă sau un ser cu eficiență maximă.

 

Nu folosi ingrediente active chiar înainte de nuntă

 

Dacă știi că pielea ta este sensibilă sau că reacționezi mai puternic la anumite produse, evită aplicarea lor chiar înainte de nuntă pentru a preveni eventualele iritații ale pielii sau reacții adverse.

 

Nu te pensa în ziua evenimentului sau în cea de dinainte

 

Inclusiv pensatul este o procedură care provoacă înroșire sau chiar iritații, așadar nu face acest lucru în ziua nunții, dar nici în cea de dinainte. Poți stiliza sprâncenele cu câteva zile înainte pentru a te asigura că totul este în regulă.

 

Nu alege machiaje prea complexe sau culori închise

 

Este important să ai un machiaj cu care să te simți bine și care să nu necesite ajustare pe parcurs, pentru că nu vei apuca să faci aceste lucruri. Regula less is more se aplică extrem de bine în acest caz.

 

Apelează la proba de machiaj

 

Nunta este un eveniment extrem de special, care provoacă multe emoții, dar și mult stres în acea zi, așadar gândul că poate machiajul nu iese exact cum îți imaginezi sau cum îți dorești se poate elimina cu ajutorul probei de machiaj, unde petreci suficient timp cu makeup artistul, astfel încât să descoperi ce ți se potrivește și să stabilești care va fi lookul final. 

 

Nu îți fie frică să spui ce dorești și ce nu îți place

 

Indiferent că ai făcut o probă de machiaj în prealabil sau nu, este important să fii sinceră cu profesionistul și să îi comunici dacă ceva nu este conform dorințelor sau gusturilor tale. Același lucru este valabil și în cazul coafurii sau al oricărui alt serviciu.

 

 

Nu uita: în ziua nunții, cel mai important este să te bucuri de moment, alături de cei dragi pentru că este unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața ta!

 

Credit foto copertă: Freepik

 

Editor: Antonia Lestyan