Cele mai frumoase cărți pe care le poți citi de Crăciun

Crăciunul înseamnă magie, liniște, acasă. Iar dacă tot stăm acasă, ne putem delecta cu puțină lectură, putem evada în universul paginilor celor mai frumoase cărți. Avem pentru tine câteva propuneri de cărți pe care să le ții aproape de tine sărbătorile acestea sau pe care le poți face cadou celor dragi.

libris.ro

Dacă vrei să rămâi în zona magiei, atunci trebuie să deschizi ,,Poveste de Crăciun”, de Charles Dickens. Rândurile ei au fascinat generații întregi de copii, dar și de părinți. Cartea spune povestea unui bătrân zgârcit, izolat, dar care primește în seara de Ajun o vizită de la trei spirite ale Crăciunului: trecutul, prezentul și viitorul. Cele trei îl vor duce pe bătrân într-o drumeție ce îl va schimba definitiv, insuflându-i valori precum bunătatea, onestitiatea, dorința de a dărui.

studentie.ro

,,Cutia de Crăciun”, de Richard Paul Evans păstrează oarecum același registru. Cartea te va face să îți amintești care sunt valorile reale ale vieții, pe care uneori le pierdem în graba cotidianului. Povestea spune cum munca în exces și presiunea câștigurilor financiare duc la neglijarea celor apropiați.

librex.ro

,,Scrisori de la Moș Crăciun”, de J.R.R Tolkien înfățișează aventura a trei copii care așteaptă nerăbdători să primească scrisorie cu timbrul Polului Nord. Întregul univers al Moșului este descris în aceste epistole,  scrise fie din punctul de vedere al bătrânului cu costum roșu, fie din ochii elfilor.

literarybook.files

Dacă îți place genul ușor horror, plin de mister, atunci poți alege ,,Crăciunul lui Poirot” de Agatha Christie. Un roman plin de mister, unde Poirot investighează o crimă petrecută în Ajun. Un milionar destul de singur organizează o reuniune cu prilejul sărbătorilor. Rudele apar, uimite fiind de bunătatea lui Simeon, dar înainte de cina tradițională, acesta este ucis.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com, libris.ro, studentie.ro, literallybook.files, librex.ro