Cinci avantaje ale mersului pe bicicletă

Știi cu siguranță comparația ,,e ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată”. Ei bine, a venit vremea să iei lucrurile ad literam și să te urci din nou pe vehiculul cu două roți, chiar dacă nu ai mai facut-o din copilărie.

happy-young-couple-on-a-bike-ride-in-the-countryside_1301-6087

De ce? Ei bine, în primul rând pentru a evita aglomerația. Orașele sunt din ce în ce mai sufocate de mașini, traficul e infernal, iar timpul pierdut pe șosele îl poți folosi la altceva. Folosind bicicleta poți ajunge mult mai ușor dintr-un punct A într-un punct B, cu mai puțini nervi și mai puțină aglomerație.

successful-latin-businessman-riding-bike-to-work_1262-6302

Pe de altă parte, bicicleta este cardio-ul la care te pornești de atâta timp la sala de fitness faimoasă din oraș. Pedalatul impune multă forță, iar sângele va circula mai repede. Întreg organismul tău se va oxigena mai bine. În plus, efortul nu se înregistrează doar la nivelul inimii, ci la nivelul întregului corp, astfel poți să și slăbești doar mergând și întorcându-te de la serviciu.

girls-riding-bike-and-smiling_1218-152

Mersul pe bicicletă te ajută să scapi și de celulită, pentru că îți lucrezi coapsele foarte bine dacă faci această activitate destul de regulat. Peste tot e nevoie de puțină consecvență, nu-i așa? Totodată, mersul pe bicicletă este la modă, iar prezența ta în social media va fi foarte interesantă.

close-up-of-woman-s-hand-next-to-the-bike-brake_23-2147562051

Un alt beneficiu este faptul că vei reuși să te odihnești și să dormi mai bine. Statisticile realizate de-a lungul vremii de cerecetători arată că 30% din cazurile de insomnie sunt cauzate de sedentarism.

Pentru că trebuie să ne gândim și la partea financiară, ar fi bine să știi că este unul dintre cele mai ieftine moduri de transport. Carburanții sunt scumpi (și, în plus, deloc eco-friendly) iar asta se reflectă inclusiv în prețul mijloacelor de transport în comun.

 By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com