Cinci ceaiuri pe care trebuie să le încerci iarna aceasta

Sezonul rece ne face să vrem să stăm mai mult în casă, înconjurați de o atmosferă caldă și confortabilă, bucurându-ne de o carte bună sau de un film interesant. Ei bine, ce merge mai bine în decor decât o cană de ceai aromat, care pe lângă faptul că este gustos, contribuie și la sănătatea noastră. Iarna aceasta trebuie neapărat să încerci aceste ceaiuri, alături de clasica turtă dulce.

opened-book-near-bouquet-and-coffee_23-2147711730

Ceaiul de portocală este bucuria sezonului. Îl poți cumpăra din magazinele de profil sau îl poți face singură, din cojile de portocală, mandarine sau clementine pe care oricum le consumi în această perioadă. Cojile de portocală conțin foarte multe vitamine, de care ai nevoie din plin mai ales iarna.

winter-clothes-and-two-cups-of-mulled-wine_1163-3161

Ceaiul de grepfruit roșu se prepară din sucul de grepfruit, pus la fiert alături de apă și un bețișor de scorțișoară. După ce fierbe, îl poți îndulci cu miere, iar pentru un gust intens poți tăia o felie de fruct pe care să o pui în cană.

sweet-french-macaron_3579-1444

Ceaiul de soc, tei și lămâie este o infuzie de sănătate, care te va liniști, de aceea este indicat să îl bei la final de zi. În plus, această combinație dă rezultate eficiente în cazul răcelilor.

steaming-christmas-mug-on-a-bokeh-lights-background_1048-3661

Dacă preferi ceaiurile și mai aromate, avem o idee. Ceaiul cu mirodenii, care înseamnă de fapt un amestec de condimente. Are un gust puternic, deoarece este un mix de ceai negru, lapte, miere, cardamom, ghimbir, scorțisoara, vanilie, cuișoare, boabe de piper negru, anason și nucșoară.

white-paper-cup-lies-in-white-powder-in-the-circle-of-red-rose-petals_1304-5663

O altă propunere mai ieșită din tipare este ceaiul din petale de trandafiri, care este foarte calmant, relaxant și adjuvant în problemele de insomnie. În plus, trandafirul este cunoscut și ca ingredient pentru produsele de infrumusețare, așadar, dacă cumperi mai multe petale, vei putea prepara și câteva măști pentru un scurt răsfăț.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com