Cinci semne că suferi de astenie de toamnă

Tranziția de la vară la toamna poate aduce stări de somnolență, stres, depresie și anxietate. Cercetătorii afirmă că acest lucru se datorează faptului că ziua începe să devină mult mai scurtă decât noaptea, iar lumina (sau lipsa ei) se corelează cu starea psihică și cu ceasul nostru biologic.

stressed-business-woman_1423-66

  1. Problemele de odihnă

Dacă îți este tot mai greu să adormi sau să ai un somn neîntrerupt, fără a avea un motiv întemeiat pentru asta, probabil suferi de o tulburare anxioasă. Un alt semn este faptul că nu reușești să te odihnești, indiferent de numărul de ore pe care le petreci în pat. Persoanele care suferă de anxietate se trezesc agitați, au bătăi mult prea alerte ale inimii și nu reușesc să se clameze voit.

  1. Îți faci prea multe griji din orice

Dacă orice lucru te frământă, te agită și te enervează în mod exagerat, acesa este un alt semn al anxietății. Persoanele care suferă de această tulburare au tendința să maximizeze orice problemă și să o vadă ca pe o catastrofă.

profile-portrait-of-a-young-woman-hand-at-her-forehead_1163-2222

  1. Atacurile de panică

Atacurile de panică se traduc printr-o senzaţie bruscă de frică care rămâne impregnate pentru mai multe minute. Este însoţită de manifestări fizice care seamănă cu simptomele infarctului: dificultăţi de respiraţie, bătăi puternice ale inimii, agitaţie, mâini amorţite, transpiraţie abundentă, ameţeală, dureri în piept şi de stomac, senzaţie puternică de frig sau de cald.

finance-adult-stress-businesswoman-girl_1150-1693

  1. Indigestia cronică

Problemele de anxietate pleacă de la psihic, dar ele afectează adesea întreg organismul şi se manifestă şi prin simptome fizice. Cel mai adesea apar problemele digestive persistente precum dureri de burtă, crampe și balonări.

top-view-portrait-of-woman-lying-at-desk-near-the-laptop_1163-2127

  1. Autocritica şi teama de penibil duse la extreme

Există desigur foarte multe persoane perfecționiste, însă daca ai tulburări anxioase, autocritica este dusă la extrem. Teama că toţi ochii celor din jur sunt îndreptaţi asupra ta iar tu nu ești la nivelul droit de ei este o tulburare anxioasă. Roșeața, tremuratul, stările de greaţă, transpirația abundentă şi incapacitatea de a te exprima fluent sunt elemente pe care trebuie să le urmărești.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: freepik.com