Concertul Teodorei Enache, All About Joy: Trei bisuri cerute de publicul clujean și o sală întreagă dansând la final

Nu țin minte să fi văzut vreun concert în Auditorium Maximum la care publicul să se ridice în picioare și să danseze la final. Pur și simplu, nu puteai să stai pe scaun! Muzica te ridica și te făcea să te miști în ritmul ei. Chiar a fost cu mare bucurie și m-a umplut de energie acest spectacol, tot concertul a fost excelent, iar Teodora și întreaga trupă au fost în mare formă!” – mărturisește Sorana M., o tânără corporatistă de 27 de ani, care optat să petreacă seara de 22 noiembrie alături de două prietene la spectacolul Teodorei Enache, All About Joy.

Te unge pe suflet cum cântă fata asta!”, mărturisește și Gabriel M., care i-a făcut cadou soției concertul All About Joy. Amândoi aveau ochii strălucitori de entuziasm, iar soția lui Gabriel scutura zâmbitoare un CD al Teodorei pe care tocmai îl achiziționase, „să se usuce cerneala de la mesajul de dedicație”.

Sunt doar două dintre răspunsurile „la cald” culese de la spectatorii care ieșeau din Auditorium Maximum, în seara de 22 noiembrie, după concertul All About Joy cu Teodora Enache (voce și aranjamente muzicale), Călin Grigoriu (chitară și aranjamente muzicale) și Joca Perpignan (percuții).

sala

Un public numeros, cu fețe zâmbitoare, discuții însuflețite și nivel de energie ridicat. Parcă și umezeala și răcoarea serii de noiembrie păreau mai blânde. Și, pe bună dreptate: All About Joy a fost un concert, pur și simplu electrizant. Cu o Teodora Enache în formă maximă, care se juca cu vocea ei, urcând-o fie până în sferele înalte și pure ale îngerilor (în prelucrarea atât de sensibilă după cântata de Johan Sebastian Bach), fie coborând-o în notele viscerale ale blues-ului negru (în Call it Stormy Monday, de T-Bone Walker).

Sala Auditorium Maximum a vibrat de dramatism când Teodora a intonat doina, prelucrată după Dansul românesc nr. 3, de Bela Bartok sau a fremătat jucăuș pe reinterpretarea piesei My favourite things, din filmul Sunetul muzicii, amintindu-ne cât de mult din starea noastră de bine din fiecare zi ne poate fi adusă de micile bucurii.

Bucuria – motorul care ne duce viața, în viziunea artistei Teodora Enache

Teodora a mărturisit că a conceput întregul spectacol în jurul ideii de bucurie, care – spune ea – este „motorul” ce ne duce viața. În timpul spectacolului, a punctat temele despre care cânta. Una dintre surprizele serii (și, din păcate, o raritate) a fost interpretarea atât de sensibilă a bijuteriei compuse de Johnny Răducanu (care a fost mentorul Teodorei) – Iarna, iarna…  Tot la capitolul surprize s-au remarcat compozițiile pline de culoare și forță ale Teodorei: Song about Sorrow și piesa de încheiere – Song about Freedom (ambele făcând parte din proiectul Profetul), ultima dintre acestea încheind la o cotă foarte înaltă concertul clujean.

Au urmat cele trei rechemări pe scenă, cu publicul aclamând în picioare excelenta prestație a artiștilor.

autografe

S-a remarcat colaborarea de excepție între cei trei artiști pe toată durata concertului. Interpretarea versatilă a lui Călin Grigoriu la chitară punea frumos în evidență cromatica vocală a Teodorei, trecând cu ușurință de la notele aeriene și diafane, la riff-uri de blues și gospel. Ritmica asigurată de Joca Perpignan a fost surprinzătoare, inventivă, ludică, pe alocuri punctată de scat-uri care au surprins.

În concluzie, All About Joy – a fost un concert care a dăruit audienței bucurie, un dar minunat care să coloreze cenușiul lui noiembrie și să ne facă să vedem lumea mai frumos. Mulțumim, Teodora: misiune îndeplinită!

 

Sursă foto: Lehel Makara