Corina Scheianu: “Suntem Raw. Suntem Honest. Suntem True”. The Woman 2021 prin ochii unei participante la prima ediție 

“Suntem în multe feluri frumoase care așteaptă să fie scoase la suprafață, să le/ ne lăsăm descoperite” - cu acest gând m-am urcat în avionul care m-a adus la Cluj, special pentru conferința The Woman pe care am simțit încă de la primul anunț că nu trebuie să o ratez. 

De ce? După o așa perioadă grea prin care trecem, în care vulnerabilitățile sunt mai multe și mai vizibile ca niciodată, aveam nevoie să știu că nu sunt singură în acest proces de (re)descoperire și să primesc și alte povești de viață, cu eșecuri, reușite, introspecții etc., iar la final de zi să putem spune răspicat: „Eu sunt tu. Tu ești eu. Mai mult ca niciodată.” 

Aveam nevoie să știu că suntem aici una pentru cealaltă, chiar dacă nu ne cunoaștem la nivel personal, nu lucrăm împreună. Dar sentimentul de „sunt aici pentru tine” este neprețuit și știam că aici îl voi simți din plin.


Iar la nivel profesional, apreciez tot mai mult curajul femeilor de a ieși din umbră și a povesti cum fac lucrurile să funcționeze cu empatie, delicatețe, strategic. Poate așa scăpăm de vorba „în spatele unui bărbat puternic stă o femeie și mai puternică” și o rezumăm la „orice femeie este puternică”.

Și așa, The Woman și-a propus să conecteze femei nu doar unele cu celelalte, ci și cu ele însele, punându-le față în față în variantele lor Raw, Honest, True. 

 

Ce înseamnă pentru mine Raw, Honest, True, tagline-ul acestei ediții încheiate:

Raw – pentru că fiecare dintre noi este un diamant care poate să ducă totul la rang de artă, pus în montura potrivită, dar și care emană o strălucire unică, din oricare unghi privești.

Honest – suntem și oferim onestitate în ceea ce ne întreprindem, atât personal, cât și profesional. Pe termen lung avem nevoie să fim noi însene pentru a prinde aripi.

True – cum bine spunea un slogan: „fii tu însăți, fii tu”. Este OK să fiu vulnerabilă, să spun ce doare, ce îmi este bine și ce nu. Este nevoie de curaj pentru a-ți arăta latura umană și călcâiul lui Ahile, iar odată ce am făcut asta, nicio frică/ temere nu mai poate sta în cale. 

Aceasta este interpretarea personală a ediției The Woman de anul acesta, eveniment care a pus accentul pe forța lăuntrică, pe ceea ce putem fi dacă alegem să nu batem pasul pe loc (pentru că da, asta este o alegere, nu un fapt), pe a înțelege că în spatele fiecărui OM găsim o sumă de vulnerabilități, suferințe, frustrări, lupte pentru care caută în continuu o soluție. 

Și cu aceste gânduri am participat la discuțiile din cadrul conferinței The Woman care a avut loc pe durata întregii zile de 22 iulie 2021, offline, după mai bine de un an de lipsă a interacțiunii live.

Astfel, nu voi păstra doar pentru mine informația primită și înmagazinată, ci voi puncta mai jos ce a subliniat fiecare speaker în parte: 

Ioana Macoveiciuc – Mă vezi? Mă auzi? Mă simți? Ești cu adevărat aici? – Darul frumos și insuportabil al vieții de om 

Ioana are până în prezent 32 de titluri publicate (5 pentru adulți și 27 pentru copii) și este Femeia pe care am „urmărit-o” în mediul online încă de când era la începuturile blogului PrințesaUrbană.ro, alături de care am plâns, m-am bucurat, m-am informat și pe care o apreciez pentru uriașa evoluție – fără ca ea să știe, dar cu speranța că a simțit.
A început seria de „confesiuni” în forță, prin a transmite câtă nevoie de regăsire, înțelegere și liniștire a copilului interior avem. Da, copilul interior este tot timpul cu noi, are tantrumuri, obiecții bazate pe tot ceea ce am trăit în trecut, are mereu ceva de spus dacă nu este educat sau ascultat, iar cu exercițiu sau ajutor specializat (psihoterapeut, coach, mentor – cum vreți voi să îi spuneți) puteți aduce acest copil în slujba voastră, în armonie cu prezentul. 

O spune și Jean-Jacques Rousseau, o spune și ea: „Oamenii sunt buni dacă pot.”

 

Ada GaleșRadical Honesty – Living an authentic life

Întocmai cum ne sugerează și titlul, acest moment a fost despre onestitate radicală, cum nu m-aș fi așteptat să primesc din partea unui speaker, pe scena unui eveniment. 

Ada este actriță, antreprenor și a fondat comunitatea I Admire Women, un spațiu în care femeile se pot încuraja și admira una pe cealaltă.

Iar la The Woman a venit pregătită să răspundă fără ascunzișuri oricărei întrebări primite din public. Și asta a făcut preț de 20 de minute, timp în care ne-a trecut prin toate stările, în care am văzut mai departe de actrița Ada Galeș – personajul puternic de pe scena Teatrului Național București, direct în sufletul ei.

Este un exercițiu foarte greu pentru fiecare dintre noi să fim atât de onești cu cei din jur și să putem spune cu voce tare lupta pe care o ducem. 

„Ce suntem, dacă nu suntem reușitele noastre? Suntem Parcursul și încercările zilnice de a fi mai curioase în a greși”

Cristina PîrvCuraj și perseverență – Ce faci în fiecare zi pentru visurile tale?

Știam cine este Cristina Pîrv de la mama mea, care o admiră încă din adolescență, pasionată fiind de volei. Cristina este campioană europeană la acest sport și s-a întors în România pentru a fi Manager la ACS Volei Turda, locul de unde insuflă copiilor pasiunea pentru volei. Este Femeia căreia dacă îi spui că nu se poate, se ambiționează să demonstreze că te înșeli. 

M-a captivat cu energia ei pozitivă, chiar dacă (precum toate cele prezente la eveniment și nu numai) a trecut prin momente care erau pe punctul de a-i călca în picioare munca și dorințele, a povestit despre cum a știut încă de la vârsta de 3 ani nu doar că vrea să facă performanță, ci și că o va face. Și aș dori să amintesc aici episodul când a suferit o intervenție la toate degetele de la mâna dreaptă și … a învățat rapid să joace cu mâna stângă.

Cristina ne-a vorbit despre faptul că sportul este o altă formă de educație, iar în orice lucru negativ care ți se întâmplă să vezi cel putin 3 lucruri pozitive – nu ai cum să nu le găsești.

Un exemplu de ambiție și perseverență, de Femeie care își depășește limitele și demonstrează de fiecare dată că se poate. 

„Succesul nu înseamnă să îți fie bine tot timpul, ci să te ridici de fiecare dată când cazi.”

 Sesiune de Discuții: Stories behind The Woman: raw / honest / true.

Invitate în această sesiune au fost: Dr. Cristina Nesterov – Fondator Vacaju; Geanina Simion – PR Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Filarmonica de Stat Transilvania, Asociația Niște Oameni; Dr. Mirela Susan – Fondator Clinica Dermavision, Medic Primar Dermatolog.

La prima vedere, ai spune că un panel cu femei atât de diferite ar fi plictisitor sau ca nuca în perete, așa-i? Ei bine, nu știu dacă aceste doamne s-au cunoscut cu mult înainte de conferință, însă o așa solidaritate și completare pe o scenă rar mi-a fost dat să văd. Ceea ce mă duce cu gândul la faptul că femeile puternice și stăpâne pe ele întotdeauna se vor susține și își vor sufla una alteia în aripi, indiferent de conjunctură. 

Fiecare dintre ele are propria poveste cu care se confruntă, dar și provocări pe care noi nu le vedem de „ambalaj”: 

Cristina Nesterov– cum să educi și să îți înțelegi cu adevărat targetul, astfel încât să înțeleagă și să îți consume produsele pe care le vinzi, fără să mai auzi că „intoleranța la gluten e un moft”; 

Geanina Simion – cum să convingi publicul să umple sala în fiecare vineri (când este program la Filarmonică), dar mai ales cum să te educi pe tine însăți în direcția jobului pe care trebuie să îl faci; 

Mirela Susan– cum să convingi pacientele că frumusețea naturală este cea care contează și trebuie păstrată cât mai mult timp, indiferent că pe termen scurt asta înseamnă să pierzi (tu, business owner) bani. 

„Deși medicina ne face să trăim mai mult și să ne menținem tinerețea, cultura ne face să trăim mai frumos.”

Nicoleta Hrițcu – Cofetărie fără compromis: echilibru între intuiție și strategie

Dacă nu ar fi fost bunica mea care să îmi fi spus că orice supărare trece mai repede și mai ușor dacă o spui cu zâmbetul pe buze, mi-aș fi luat această învățătură de la Nicoleta. Așa mult pozitivism emană atunci când povestește orice încercare, încât ai impresia că a fost o nimica toată. 

A subliniat faptul că este important să ne încredem în intuiție, să avem un plan pe baza căruia să evoluăm, să ne păstrăm onestitatea și să ne (re)descoperim feminitatea. Cu ajutorul acestora nu ai cum să nu reușești, chiar dacă ceea ce ți-ai propus pare fantasmagoric, cum a „pățit” ea atunci când a plecat la drum cu pasiunea de a face prăjituri doar cu ingrediente naturale, proaspăt pregătite, muncite manual de angajați, la Cuptorul Moldovencei.

Avem multe roluri de femei: mame, antreprenori, iubite. Este vorba despre cât de bine îți joci rolul, și să acordăm atenție la fiecare rol, dar cu înțelegerea faptului că nu suntem perfecte. 

 

„O femeie care nu simte nimic este ca un bărbat care nu face nimic. Degeaba.” Iar completarea mea aici ar fi că nu ne naștem femei, ci devenim.

Florina Onețiu - De la „busy being full” la „easy being cool”

Florina Onețiu este cunoscută ca un antreprenor creativ și orientat către rezultate și a început sa lucreze în marketing și advertising la finalul anilor ’90, doar că după 3 ani într-o multinațională și 2 ani în agenții a hotărât să își urmeze propriul vis, acela de a deveni antreprenor. Din păcate, nu a avut succes la acel moment, dar ce a făcut a fost să nu renunțe și să își ia din tot câte o lecție, să evolueze și să devină coach profesionist.

Momentul ei a fost despre femeile C.O.O.L. (curajoase, originale, optimiste, loiale visurilor lor), despre femeile care nu spun că nu mai pot, ci mai încearcă o dată. Și fiecare dintre noi este o femeie cool în felul ei, iar de fiecare dată când auziți acest cuvânt, gândiți-vă că sunteți curajoase, originale, optimiste, loiale.

Și că tot ce vă propuneți puteți obține. Absolut orice. 

Denisa Tănase – The Unstoppable Woman

Mai este cineva care să nu știe produsele și magazinele MyGeisha? Care nu a mirosit parfumurile românești, care pot concura oricând cu multe dintre cele de nișă? Dacă da, aflați de la mine că acest brand fondat acum 3 ani de către Denisa Tănase este cel despre care cu siguranță vom citi în manualele de business cât mai curând. 

Dar nu despre asta am avut ocazia să o ascultăm vorbind, ci despre suficiență. Acest cuvânt a cărui însemnătate are posibilitatea de a ne ucide ambiția. 

Să nu fie suficient ce avem în prezent este un lucru chiar bun, pentru că ne motivează curiozitatea, dorința de învățare, de cunoaștere, de creștere. 

Cum bine spunea și ea: „nu trebuie să fii super smart sau te-miri-ce somitate în business pentru a reuși. Ceea ce îți trebuie este hărnicia și dorința de a scăpa de suficiență”.

 

În tot acest timp sau în pauzele dintre povești, în interior am putut vizita expoziții (cu vânzare) ale unor companii care furnizează produse și servicii destinate femeilor, dar și să mă delectez cu o cafea MERON, să miros un parfum MyGeisha, ori să testez produsele Nashi – al căror fan am devenit pe loc. Practic, nu au existat momente în care să simți că nu pleci de acolo încărcată de informații sau răsfățată. 

CORINA SCHEIANU THE WOMAN 

Recomand din tot sufletul oricarei femei să participe cel puțin o dată la conferința The Woman, iar organizatorii să nu se lase descumpăniți de orice ar putea interveni (cum ar fi: o pandemie) –  este mare nevoie de acest tip de evenimente pentru noi.

A fost prima dată când am participat și am promis că nu voi mai lipsi, chiar dacă va fi nevoie să fac eforturi să ajung în Cluj-Napoca (eu locuind în București).

A meritat din plin fiecare moment pe care l-am petrecut la acest eveniment și am plecat înzecit mai bogată spiritual, cu mai multă încredere în mine, cu prietenii legate, cu sentimentul că oricând voi cădea va fi cineva dispus să mă ajute să mă ridic.

Îmi doresc ca aceste idei punctate în urma evenimentului The Woman 2021 să ajute în parcursul fiecăreia dintre noi și să ne revedem cu bine, în persoană, la următoarea ediție care va fi anunțată în curând. 

Iar concluzia mea este: „Fii tot timpul în mișcare. Nimeni nu a înghețat mișcându-se.”

 

CorinaMS3

Corina-Maria Scheianu este definită de două elemente importante: pasiunea ei pentru digital și dorința de a se adapta mereu la ceea ce este nou. Aceste aspecte i-au adus multă apreciere în rândul profesioniștilor din industriile creative, aceștia recunoscând-o drept the problem solver – persoana care mereu vine cu o soluție la probleme care apar.

Cu o experiență de mai bine de 13 ani în domeniu, Corina poate număra pe degetele de la o mână industriile pentru care nu a avut încă ocazia să lucreze, având în portofoliu colaborări cu branduri cunoscute atât la nivel național, cât și internațional. În prezent, ocupă poziția de Digital Manager în cadrul agenției de publicitate online Digital Star, unde a învățat din poziția de lider cât de important este să conduci o echipă unită, să-ți asumi greșelile făcute, să ai o etică clară a muncii tale și un plan bine stabilit.