COS anunță o colecție în ediție limitată, în colaborare cu artizanul japonez Kazuki Tabata

COS anunță o colecție în ediție limitată care utilizează meșteșugul tradițional japonez de
vopsire – shibori, realizat de artizanul din Kyoto, Kazuki Tabata. Printr-o tehnică tradițonală de vopsire rezistentă realizată prin legarea, plierea, răsucirea sau compresia materialului în diverse moduri rezultă modele cu texturi și culori fascinante.

Colaborarea expune fuziunea dintre meșteșugul tradițional și designul modern printr-o colecție
capsulă de 14 piese care include articole pentru femei, bărbați și accesorii. Siluetele semnătură COS sunt transformate prin arta shibori, rezultatul fiind o îmbinare unică între texturi, culori și stil. Pe măsură ce arta și moda se întrepătrund, tonurile soft de albastru, portocaliu și maro evocă un sentiment de atemporalitate și calm.

Concepute pentru a fi stilizate creativ și integrate în orice tip de garderobă, fiecare articol
surprinde esența verii. Evidențiind dedicarea colecției pentru meșteșugul complex, tehnica
Sekka Shibori este folosită pentru a crea o eșarfă delicată din mătase. De asemenea, tehnica
Tesuji Shibori este în prim-plan pentru articole realizate din materiale mai durabile, cum ar fi
nailonul reciclat și TENCEL™ Lyocell.

Colecția COS X TABATA SHIBORI se lansează online pe cos.com și în magazine selectate
COS în luna iunie.

 

Despre COS
Inspirat de cultura contemporană, brandul de modă cu sediul în Londra este cunoscut pentru piesele emblematice de garderobă, articolele esențiale și modelele inovatoare care sunt făcute să dureze. Dedicat calității și sustenabilității, COS adoptă o abordare personalizată a designului, creând colecții unice care combină funcțeionalitatea cu stilul atemporal. Detaliile experimentale de design și inovațiile în materie de țesături sunt revizuite frecvent pentru a include cele mai recente progrese vestimentare și pentru a asigura utilizarea în mod atent a fibrelor, indiferent dacă acestea sunt reciclate, reînnoite sau provenite din surse durabile.  

 

Despre Kazuki Tabata
Kazuki Tabata trăiește în Kyoto, Japonia și este unul dintre puținii artizani care stăpânește meșteșugul autentic de shibori. Folosind tehnici manuale specializate de vopsire rezistentă, precum legarea, cusutul, plierea, răsucirea sau compresia, obține țesături cu texturi unice și în culori vibrante. Kazuki a studiat sunet și lumină la Școala de Arte Vizuale din Osaka, însă expunerea inițială la meșteșugurile tradiționale a avut loc în timpul unei vizite la locul de muncă al tatălui său. Împins de o determinare de a păstra vii tehnicile vechi, a găsit inspirația de a se dedica meșteșugului shibori.

După ce a dedicat multe ore vopsirii manuale și perfecționării abilităților esențiale, Kazuki a întâlnit Shibori Kyo Shikanoko tradițional din Kyoto – o artă unică cunoscută ca fiind cel mai dificil stil al tehnicii datorită numeroaselor secțiuni de țesătură legate în rânduri egale și strânse. Provocat să reproducă sekka floare de zăpadă shibori, o formă rară și delicată, el a început o călătorie autodidactă prin încercare și eroare, aspirând să transmită generațiilor viitoare cunoștințele acumulate. Aceasta a marcat începutul carierei sale, cu Shibori Kyo Shikanoko devenind specialitatea sa principală. Până în prezent, practică expert shibori în atelierul său din sud-vestul Kyoto-ului, creând o gamă diversă de designuri pentru compania care îi poartă numele – Tabata Shibori.