COS lansează noua colecție denim

COS își continuă angajamentul față de circularitate prezentând o colecție care definește garderoba de clasice atemporale reinventate din denim. Concepută pentru a dezvolta o economie circulară în cadrul colecției Denim, fiecare articol este lucrat atent din bumbac organic sau materiale reciclate- dând o nouă viață deșeurilor.

În plus, pentru a se asigura că este o colecție complet reciclabilă, nici unul dintre modele nu are nituri, iar elementele de fixare sunt realizate parțial sau integral din metal reciclat. Căutând constant soluții inovatoare în abordare și design, COS pune un accent deosebit pe modul în care sunt fabricate materialele și modul în care ele sunt transportate.

Ca urmare a dezvoltării și perfectionării metodelor, cea mai recentă colecție din denim a mărcii include mai multe stiluri de blugi care reduc semnificativ impactul asupra planetei, cu 43% mai puțină energie utilizată, 80% apă economisită și o reducere cu 36% a emisiilor de gaze cu efect de seră. Siluetele moderne, lejere, conduc colecția.

De la rochia cămașă clasică reimaginată până la blugi largi, deconstruiți și jachete inspirate de uniforme utilitare, fiecare articol de îmbrăcăminte este conceput pentru a fi purtat mulți ani de acum încolo. Colecția este stilizată cu ajutorul altor articole provenite din surse sustenabile – cașmir și lână Merino produse conform The Good Cashmere Standard® by AbTF și Responsible Wool Standard – ce îi conferă un look unitar și evidentiază diversitatea materialelor sustenabile și versatilitatea stilurilor clasice din denim. Piesele sunt disponibile în diferite variante de culoare, de la albastru clasic închis, mediu și vintage până la ecru deschis natural, nevopsit.

General Information Pentru a înțelege mai bine impactul noilor sale piese realizate mai sustenabil în comparație cu denimul realizat prin metode convenționale, COS a lucrat cu Life Cycle Assesment– care măsoară impactul potențial asupra mediului al unui produs în toate etapele vieții lui.

COS Denim în imagini aici. Imaginile aparțin COS. Fotografii realizate de: Daniel Jackson Styling realizat de: Clare Richardson si Mitchell Belk Modele: Edie Campbell, Jeenu Mahadevan, Lara Mullen, Lara Stone, Lily Oakes, Ronja Berg, Helena Mühlberger, Sara Grace Wallerstedt, Ludwig Wilsdorff, Ariish Wol, Richard Biedul, Victor Nylander, Samer Rahma, Sang Woo Kim, Lucas Chancellor, Cherif Douamba Pentru sfaturi despre cum să îngrijim denimul, astfel încât să dureze, vizitați COS Care Guide.

Despre COS

Inspirat de cultura contemporană, brandul de modă din Londra este cunoscut pentru piesele emblematice, piese esențiale de calitate și designuri inovative made to last. Dedicat calității și sustenabilitatii, COS adoptă o abordare personalizată a designului, creând colecții unice care combină funcționalitatea cu stilul atemporal.

Detaliile experimentale de design și inovatia materialelor sunt revizuite frecvent pentru a include cele mai recente progrese vestimentare și pentru a asigura utilizarea în mod atent a fibrelor, indiferent dacă acestea sunt reciclate, reînnoite sau provenite din surse sustenabile.