Cumperi doar cât îți e necesar? Studiile spun că aruncăm patru kilograme de mâncare lunar

Un studiu realizat la nivel european a observat atitudinea consumatorilor faţă de risipa de alimente. Concluziile spun că aproape o treime dintre europeni irosesc aproximativ patru kilograme de alimente pe lună.

Respondenții (pe un eșantion de trei mii de persoane, din mai multe țări) au motivat aceasta atitudine, spunând că ajung să arunce mâncarea din lipsa timpului şi stilul de viaţă agitat. La capitolul conștientizare însă, studiul dezvăluie că deși aruncă foarte multă mâncare, 90% dintre persoane spun că sunt îngrijorate de cantitatea de hrană pe care o irosesc.

abstract-blur-in-supermarket_1339-4659

Date furnizate de Organizația Națiunilor Unite relevă faptul că zilnic producem suficient pentru a hrăni 12 miliarde de oameni şi, totuşi, o treime dintre alimente este risipită. Un miliard de oameni suferă de subnutriţie, iar între 30 și 50% din cantitatea totală de alimente aruncate provine chiar din bucătăriile noastre.

fruits-and-vegetables_1112-314

Ca sfaturi anti-risipire a alimentelor, puteți pune în aplicare principiul First In- First Out, adică atunci când despachetați cumpărăturile noi, rearanjați frigerul și mutați produsele mai vechi în față, iar cele proaspăt cumpărate, în spate. Astfel veți consuma mai repede ceea ce deja ați cumpărat anterior. Nu veți irosi nici banii cheltuiți, nici mâncarea.

young-housewife-near-refrigerato_1398-507

Eficiența ajută în orice, chiar și în acest aspect. Încercați să nu irosiți atunci când gătiți, ci să folosiți tot ce este comestibil din legue și fructe. Trebuie doar să vă folosiți imaginația, iar mesele de acasă vor fi în aceeași măsură bogate și sănătoase, cât și eficient și sustenabil realizate

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com