Dana Rogoz și Radu Dragomir, invitați speciali la CINEMATECA TIFF

Actrița Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir sunt invitații Cinematecii TIFF marți, 1 octombrie, pentru proiecția specială a filmului MO.  Prezentat în avanpremieră la cea mai recentă ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, producția a avut reacții entuziaste din partea publicului festivalului.

Pornind de la un caz real, MO spune povestea a două prietene care sunt prinse copiind de cel mai sever profesor. După ce îl roagă să repete examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Într-un interviu acordat revistei Variety, odată cu avanpremiera de la TIFF2019,  regizorul Radu Dragomir menționa că foarte puțină lume a creditat la început ideea scenariului, considerând că redă o situație mult prea banală pentru societatea românească:  „în momentul în care terminasem filmul, mișcarea #metoo era în plină amploare, ceea ce mi-a confirmat că făcusem alegerea corectă în a transpune ideea pe ecran”.

MO stils (5)

Despre Mo ca personaj, Dana Rogoz spunea că, în ciuda durității afișate, adolescenta este o persoană foarte vulnerabilă, un rol pentru care a lucrat foarte mult. Alături de actriță, în film îi veți regăsi și pe Răzvan Vasilescu și Mădălina Craiu.

Debut regizoral, Mo a fost selectat, anul acesta, în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Sarajevo. Atât regizorul Radu Dragomir, cât și actrița Dana Rogoz vor fi prezenți la cinema Victoria, marți, de la ora 20:00, unde se vor întâlni cu publicul.

Trailer: https://youtu.be/NLvMzhzfWk8

Bilete online: www.cinemavictoria.ro

Din 4 octombrie, MO va rula în Cluj-Napoca și la Cinema City Iulius Mall, Cinema Florin Piersic și Cinema Victoria, distribuit de Bad Unicorn.

***

Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.

Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.