Deţinătoarea imperiului L’Oreal, rămâne cea mai bogată femeie din lume și din istorie


Liliane Bettencourt, deţinătoarea imperiului L’Oreal, fondat în anul 1907, este cea mai bogată femeie de pe planetă, conform topului revistei Forbes. Franţuzoaica, în vârstă de 95 de ani, are o avere de 40.3 miliarde de dolari şi ocupă poziţia 7 în clasamentul Forbes.

Liliane Henriette Charlotte Schuller, devenită Bettencourt după căsătorie, este o femeie de afaceri de origine franceză. Născuta la Paris, în anul 1922, este singurul copil al lui Louise Madeleine Berthe și Eugène Schueller, fondatorul L’Oreal, una dintre cele mai mari companii de produse cosmetice din lume. Mama ei a murit când Liliane avea 5 ani, iar la vârsta de 15 ani ea s-a alăturat companiei tatălui ei ca ucenic, în amestecarea cosmeticelor și etichetarea sticlelor de șampon.

poza 1

În anul 1950, Liliane s-a căsătorit cu  politicianul francez André Bettencourt. În anul 1957 aceasta a moștenit averea L’Oréal, după moartea tatălui ei, devenind principalul acționar. În 1963 compania a devenit publică, deși Liliane Bettencourt a continuat să dețină un pachet majoritar.

În anul 1987 Liliane, împreună cu soțul și fiica lor, a fondat Bettencourt Schueller Foundation (La Fondation Bettencourt Schueller), pentru a sprijini și dezvolta proiecte medicale, culturale și umanitare. Fundația are sediul în Neuilly-sur-Seine, Franța, și beneficiază de active de 150 milioane de euro și un buget anual de aproximativ 15 milioane de euro, alocând aproximativ 55% din fondurile sale pentru educație, știință și cercetare, 33% pentru proiecte umanitare și sociale, iar 12% pentru cultură și artă.

poza 2

„Premiul Liliane Bettencourt pentru Știință” este un premiu anual pentru cercetare biomedicală. Câștigătorii primesc 250.000 de euro, pentru sprijinirea activității lor în domeniul științei. Chiar dacă în anul 2005 Liliane Bettencourt a fost numită de către Forbes drept a 39-a femeie cea mai puternică din lume, în prezent, topul Forbes o situează pe locul 7 în lume, fiind, de asemenea, cel mai bogat om din Franța.

Potrivit Forbes, a doua femeie cea mai bogată din lume este Alice Walton, moştenitoarea lanţului de magazine Walmart, iar pe locul al treilea se află Jaqueline Mars, moştenitoarea imperiului Mars, Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft, păstrându-și locul fruntaș în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: bornrich.com, womenfitness.net, ahmedalsharabi.blogspot.ro. Surse articol: forbes.com, feminis.ro