Einat Dan, mai mult decât make-up

Einat Dan este international make-up artist și body painter. Cu o carieră în spate care a cunoscut succesul prin muncă și sacrificii, Einat are un vast portofoliu de brand-uri internaționale de renume ca Tommy Hilfiger, Fendi, Valentino, Vivienne Westwood, Etro, Jean Paul Gaultier, Adriana Lima, Toni Garnn, Harald Gloockler, Bettina Zimmermann și editoriale în reviste de renume precum Lofficiel, Vogue, Vogue Spoza, Lampoon, Elle, Instyle, Tatler, Maxim, Reve, Trucco & Belezza.

O fire puternică, Einat a trecut printr-un sistem educativ strict, 2 ani de armată în Israel, lucru care a făcut-o să devină o luptătoare. Munca ei s-a dovedit a fi criticată de unii oameni, însă perseverența dă roade de fiecare dată și astfel a reușit să fie premiată de 22 de ori ca make-up artist și body painter. Mai lipsește un Oscar, în tot acest palmares de invidiat.

Einat Dan Speaker The Woman 2017

Ce rol a jucat educația în cariera ta?

Eu mi-am început cariera în make-up din pasiune. Am încercat mereu să îmi caut proiecte cât de mici doar să știu că încet, încet ajung să lucrez în acest domeniu, chiar dacă la început au fost proiecte și colaborări fără bani. Am învățat multe lucruri de una singură și am încercat să mă perfecționez întotdeauna, deși cursurile de la școlile de prestigiu sunt la fel de importante și te pot ajuta enorm.

Cât de greu este să te diferențiezi în acest domeniu?

Foarte greu. Succesul nu apare peste noapte, trebuie să lucrezi foarte mult ca să obții ceea ce vrei și să îți îndeplinești visele. Munca dă roade de cele mai multe ori și este un sentiment incredibil când oamenii apreciază eforturile tale. În make-up întotdeauna este ceva de învățat sau de perfecționat, deci trebuie să fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere creativ și tehnic.

Ai făcut armata în Israel? Cum te-a schimbat această experiență?

Am început serviciul militar la doar 18 ani și pot spune că a fost o experiență unică. A fost greu, dar am învățat să fiu independentă, responsabilă, să iau decizii rapid și să fiu gata oricând să îmi apăr țara. Pentru un tânăr de 20 de ani este un start în viață diferit, dar te ajută să fii mai puternic, fiecare experiență te învață ceva.

dramatic-makeup-1

Ce sacrificii ai făcut în numele succesului?

Am lucrat foarte mult pe bani puțini sau chiar pe gratis și în diferite domenii ca să reușesc să îmi plătesc facturile. După 8 ani în Tel Aviv m-am decis că vreau să lucrez în industria fashion și să arăt lumii ce pot să fac cu adevărat. Am fost nevoită să plec la Milano, singură, departe de familie și de prieteni și să încep de la zero. Nu a fost ușor, însă nu am renunțat niciodată oricât de greu a fost și mă bucur.

În machiaje, creativitatea este un factor important. Cum reușești să fii mereu creativă?

Întotdeauna am fost un copil creativ și diferit. Trebuie să fii mereu inspirat, să lucrezi și să inovezi constant chiar dacă ești doar tu, acasă, în fața oglinzii. Astfel, îți menții mintea antrenată și ești mereu pregătită pentru orice provocare.

Ce te inspiră?

Am ajuns să găsesc inspirație în orice lucru, în natură, film, magazine și orice lucru, cât de mic, din jurul meu.

Câte ore trebuie să lucrezi pe zi ca să ajungi la un nivel avansat?

Eu lucrez ca make-up artist independent, deci nu lucrez în fiecare zi și nu am un program fix. Când m-am mutat la Milano, acum 10 ani, lucram aproape în fiecare zi câte 7-8 ore. Acum nu mai lucrez la fel și am mai mult timp liber pentru mine, pentru călătorit și alte proiecte. Totuși, am perioade când lucrez la capacitate maximă, peste 8 ore pe zi și nu am timp de relaxare deloc.

Surse foto: portaltofashion.blogspot.com, abacademy.com